• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 19. marta rīkojums Nr. 147 "Par Ārvalstu bruņotos spēkus uzņemošās valsts atbalsta sistēmas pamatnostādnēm 2008.-2010.gadam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.2008., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172722

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.4

Grozījumi 2005.gada 13.oktobra Rēzeknes pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.14 "Rēzeknes pilsētas teritorijas uzturēšanas un labiekārtošanas noteikumi"

Vēl šajā numurā

20.03.2008., Nr. 45

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 147

Pieņemts: 19.03.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.147

Rīgā 2008.gada 19.martā (prot. Nr.17 4.ß)

Par Ārvalstu bruņotos spēkus uzņemošās valsts atbalsta sistēmas pamatnostādnēm 2008.–2010.gadam

 

1. Atbalstīt Ārvalstu bruņotos spēkus uzņemošās valsts atbalsta sistēmas pamatnostādņu 2008.–2010.gadam (turpmāk – pamatnostādnes) kopsavilkumā ietverto risinājumu.

2. Noteikt Aizsardzības ministriju par atbildīgo institūciju pamatnostādņu īstenošanā.

3. Aizsardzības ministrijai:

3.1. sadarbībā ar Veselības ministriju līdz 2008.gada 31.decembrim izstrādāt uzņemošās valsts medicīnas atbalsta spēju rokasgrāmatu, kas pieejama Ziemeļatlantijas līguma organizācijas pavēlniecībai un nosūtošajām valstīm;

3.2. sadarbībā ar Satiksmes ministriju līdz 2009.gada 31.decembrim izstrādāt uzņemošās valsts atbalsta plāna pielikumus (par plānā minēto svarīgāko galamērķa lidostu un galamērķa jūras ostu uzņemšanas spēju);

3.3. izstrādāt un līdz 2010.gada 31.decembrim iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā informatīvu ziņojumu par pamatnostādnēs noteikto uzdevumu izpildi.

4. Atzīt par spēku zaudējušu Ministru kabineta 2002.gada 17.septembra rīkojumu Nr.516 “Par Ārvalstu bruņotos spēkus uzņemošās valsts atbalsta sistēmas pamatnostādnēm” (Latvijas Vēstnesis, 2002, 135.nr.; 2003, 104.nr.; 2005, 52.nr.; 2006, 28.nr.).

Ministru prezidents I.Godmanis

Aizsardzības ministrs V.Veldre


 

 

(Ministru kabineta

2008.gada 19.marta rīkojums Nr.147)

Ārvalstu bruņotos spēkus uzņemošās valsts atbalsta sistēmas pamatnostādņu 2008.–2010.gadam
kopsavilkums

Uzņemošās valsts atbalsts ir svarīgs faktors valsts aizsardzības spēju stiprināšanā. Sniedzot uzņemošās valsts atbalstu, tiek paātrināta spēku uzņemšana krīzes situācijās, kā arī nodrošināta savietojamība ar Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalstu bruņotajiem spēkiem, atvieglojot iespēju organizēt kopīgas mācības, padarot pieejamāku resursu izmantošanu un saskaņojot loģistikas plānošanu starp nosūtošo valsti (valstīm) un uzņemošo valsti.

Kopš pirmo ārvalstu bruņotos spēkus uzņemošās valsts atbalsta sistēmas pamatnostādņu apstiprināšanas 2002.gada 17.septembrī ir mainījusies situācija uzņemošās valsts atbalsta sistēmā – minētajās pamatnostādnēs noteiktie uzdevumi un turpmākās rīcības virzieni ir izpildīti.

Ārvalstu bruņotos spēkus uzņemošās valsts atbalsta sistēmas pamatnostādnes 2008.–2010.gadam (turpmāk – pamatnostādnes) nosaka uzņemošās valsts atbalsta sistēmas attīstību nākamajos trijos gados. 2002.gadā izstrādātās pamatnostādnes ir zaudējušas aktualitāti, un šī iemesla dēļ Latvijas uzņemošās valsts atbalsta politika nav pietiekami skaidri definēta. Tāpēc šo pamatnostādņu uzdevums ir noteikt vadlīnijas un plānot turpmāko politikas attīstību, ņemot vērā jau esošo pieredzi uzņemošās valsts atbalsta sniegšanā.

Pamatnostādnēs izvirzītas šādas problēmas un to risinājumi:

1) nepieciešamība pilnveidot resursu pieejamību, kas, ņemot vērā ierobežotos Latvijas militāros resursus, ir īpaši svarīgi. Risinājumā paredzēts precizēt sadarbību ar svarīgākajām galamērķa ostām un lidostām, kā arī pilnveidot medicīniskā atbalsta sniegšanu;

2) starpinstitūciju sadarbības un koordinācijas uzlabošana, lai ierobežotā laikā varētu efektīvi un ātri plānot uzņemošās valsts atbalstu jomās, kas neskar Aizsardzības ministrijas kompetenci.

Pamatnostādņu mērķis ir izveidot efektīvu un elastīgu sistēmu, kas ļauj racionāli izmantot finanšu un loģistikas resursus un ir vienlīdz veiksmīgi piemērojama gan miera, gan valsts apdraudējuma, gan starptautisko militāro mācību, gan arī katastrofu un to izraisīto seku novēršanas gadījumos.

Uzņemošās valsts atbalsta sistēmas pilnveidošana nerada tiešu ietekmi uz valsts un pašvaldību budžetiem. Pamatā uzņemošās valsts atbalsts tiek sniegts no piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem. Papildus nepieciešamo finanšu līdzekļu apmērs ir atkarīgs no attiecīgās operācijas.

Aizsardzības ministrs V.Veldre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!