• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - Neretas vidusskolā - Medumu vidusskolā - Nīcgales pamatskolā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.09.1999., Nr. 285 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17270

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Notāru, tiesu ziņas

Vēl šajā numurā

02.09.1999., Nr. 285

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— Neretas vidusskolā

Visupirms ceļš veda uz Jāņa Jaunsudrabiņa dzimto pusi Neretu, kas pērn atzīmēja savu septiņsimto dzimšanas dienu. "Esiet mūžam sveicināti, jūs, mīļie cilvēki, kuri daudzkārt vadījāt manus soļus un domas uz visu labu!" Ar šiem rakstnieka vārdiem Neretas vidusskolas skolēnus un viesus uzrunā viens no daudzajiem fotostendiem. Šajā pusē jau otro reizi viesojas Valsts prezidents.

Pirmo reizi 1936. gadā te bijis Latvijas pirmās brīvvalsts prezidents Kārlis Ulmanis, kurš apmeklējis toreizējo Neretas sešklasīgo pamatskolu. Šodien skolēniem un viņu pedagogiem laimējies vaigu vaigā tikties ar pašreizējo Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu. Viņa ir gaidīta — par to liecina viss.

"Es esmu atbraukusi šeit, lai apliecinātu jums, ka attīstītajās valstīs izglītība ir pati lielākā vērtība. Un tā nav nasta, nav uzlikts pienākums, bet izdevība pašam sev. Izdevība atklāt pasauli," saka Vaira Vīķe-Freiberga.

Mācību gada sākuma svinīgajā atklāšanā runā arī Aizkraukles padomes un Neretas pagasta vadība. Neretas vidusskola kļuvusi bagāta ar skaistu, plašu sporta halli.

— Medumu vidusskolā

Medumu vidusskolā jauno mācību gadu iezvana tikai pustrijos pēcpusdienā. Jo ceļš no Neretas nebūt nav īss. Bet Valsts prezidenti, šķiet, gaidījuši ar nepacietību jau krietnu laiku. Jo galu galā šaipusē tas ir notikumu notikums. Medumu skolā mācās gan latviešu, gan krievu bērni un, kā sacīja skolas direktors, skolēni zina abas valodas un abas kultūras. Un ticība katram kāda ir, tāda arī paliek. Vaira Vīķe-Freiberga novēlēja skolēniem, lai šī diena paver ceļu uz pasauli. Zālienā pie skolas, Valsts prezidentes stādīts, turpmāk augs un zaļos ozols.

— Nīcgales pamatskolā

Dubulti svētki bija Nīcgalē, kur ne vien sagaidīja Valsts prezidenti, bet atklāja arī jaunu skolas ēku. Nīcgales pamatskolas jaunās ēkas pamatakmeni bija iemūrējis Saeimas deputāts Andrejs Panteļējevs, kurš arī bija ieradies un, šķiet, jutās gandarīts par skaisto, gaišo celtni. Prezidente, pārgriežot lenti, aicināja visus jaunajās telpās. Telpās, kuras patiešām ir mājīgas un labiekārtotas.

Nīcgales pamatskolas 3. klases audzēknis Gatis Mazurs viesiem sacīja, ka otrajā stāvā atrodoties, viņaprāt, vilinošākais kabinets, proti, datoru klase. Un gan jau viņi, jaunāko klašu skolēni, arī tur kādreiz varēšot iekļūt. Pēc sirsnīgajām runām, apsveikumiem un laba vēlējumiem sekoja skolas audzēkņu koncerts.

Plašāk par Valsts prezidentes 1. septembri Austrumlatvijas skolās — "Latvijas Vēstneša" 3. septembra numurā.

Armīda Priedīte,

"LV" nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!