• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Aicinot atbalstīt un stiprināt skolēnos patriotismu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.2008., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172677

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: Informējot Latvijas sabiedrību par Eiropas Padomes pēdējās Briseles sēdes mezglu problēmām

Vēl šajā numurā

19.03.2008., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Aicinot atbalstīt un stiprināt skolēnos patriotismu

 

15.martā izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe ir aicinājusi kopīgi rūpēties par izglītības attīstību Latvijas reģionos un par to, lai ikviens bērns apmeklētu skolu, kā arī – atbalstīt un stiprināt skolēnos patriotismu. 

“Izmantojot iespēju, vēršos pie LZS biedriem – pie vecākiem, pie pašvaldību vadītājiem un pie savas zemes īsteniem patriotiem ar aicinājumu – rūpēsimies, lai katrs bērns neatkarīgi no sava mantiskā stāvokļa ik rītu nonāktu skolā un lai saņemtu atbilstošu izglītību. Savukārt no savas puses centīšos garantēt, lai skolās būtu ieinteresēti un labi sagatavoti skolotāji un atbilstoša mācību vide, kas rosina skolēnu zinātkāri, stiprina patriotismu un mīlestību uz dzimto novadu,” sacīja T.Koķe.

Tādēļ izglītības un zinātnes ministre informē par savu iniciatīvu – attīstīt viena no partijas veidotāju – Kārļa Ulmaņa – iedibināto Draudzīgā aicinājuma tradīciju jaunā kvalitātē. Proti, rosināt ikvienu skolēnu kopā ar skolotājiem apzināt savā apkārtnē dzīvojošos cilvēkus, ar kuriem viņi lepojas; apkopot un dokumentēt savas tuvākās apkārtnes nesenās vēstures notikumus, līdzcilvēku pieredzi un vērtības; kā arī pierakstīt atmiņu un veiksmes stāstus.

T.Koķe uzsver, ka tāpat kā 1935.gadā, kad tika aizsākta Draudzīgā aicinājuma tradīcija, arī patlaban šīs idejas atslēgas vārds ir grāmata. Tādēļ ministre mudināja skolēnus iegūto informāciju apkopot un pašiem veidot grāmatas, ko atstāt kā liecību nākotnei.

Tāpat ministre aicina rast iespēju sumināt šos skolēnus un skolotājus, kas apzina savu vēsturi, lepojas ar saviem cilvēkiem un atstāj to kā liecību nākotnei.

Jo ieinteresēšana par savu tuvāko apkārtni, tās cilvēkiem, notikumiem ir veids, kā stiprināt skolēnos patriotismu un piesaistīt jauniešus savai dzimtenei, vienlaikus vairojot viņu zināšanas par vēsturi.

 

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!