• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: Uzturoties darba vizītē Vācijas Federatīvajā Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2008., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172597

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropadome: Par Latvijas Ministru prezidenta, ārlietu ministra un ekonomikas ministra piedalīšanos Eiropadomes sēdē Briselē 13.-14.martā

Vēl šajā numurā

18.03.2008., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents: Uzturoties darba vizītē Vācijas Federatīvajā Republikā

 

VACIJA3.JPG (15985 bytes)
Latvijas Republikas Valsts prezidents Valdis Zatlers no 15. līdz 17.martam pēc Vācijas Federatīvās Republikas federālā prezidenta Horsta Kēlera ielūguma uzturējās darba vizītē Vācijā. Sestdien, 15.martā: Valdis Zatlers, tiekoties ar (no labās) Vācijas federālo prezidentu Horstu Kēleru, Igaunijas Rīgikogu (parlamenta) spīkeri Eni Ergmā un Lietuvas prezidentu Valdu Adamku
Foto: Gatis Bergmanis, VPK

Sestdien, 15.martā, Valdis Zatlers tikās ar Vācijas prezidentu Horstu Kēleru, Lietuvas Republikas prezidentu Valdu Adamku un Igaunijas parlamenta spīkeri Eni Ergmā, kā arī piedalījās svinīgajā “Essentia Baltica 2008” atklāšanas koncertā.

Augstākajām amatpersonām tiekoties, pārrunāta atklātā Baltijas kultūras gada Vācijā un Vācijas kultūras dienu Baltijā nozīme valstu divpusējo attiecību stiprināšanā, kā arī kultūras sakaru īpašā vieta un loma valstu attiecībās tieši šogad, kad visas trīs Baltijas valstis svin savu 90. neatkarības jubileju. Tāpat sarunas gaitā amatpersonas apsprieda aktuālākos politiskos jautājumus – Lisabonas līguma ratifikācijas gaitu un Briselē notikušās Eiropadomes rezultātus.

Visu triju Baltijas valstu prezidenti un Vācijas Federatīvās Republikas prezidents Horsts Kēlers ir “Essentia Baltica 2008” patroni, tā uzsverot gan gadsimtiem ilgās Baltijas valstu un Vācijas kultūru mijiedarbības nozīmi, gan atzīmējot Baltijas valstu vienotību šodienas Eiropā.

Sarunas gaitā Valsts prezidents teica: “Šodien nereti tieši kultūra ir tas pavediens, kas tautām ļauj labāk izprast vienai otru, iepazīt kaimiņvalsts nacionālo kultūru un apzināt tās pamatvērtības, kas mūs padara atšķirīgus un unikālus šodienas globalizācijas apstākļos. Kultūra cauri gadu simtiem ir bijusi viens no svarīgākajiem mūsu latviešu nacionālās identitātes pamatelementiem, kas okupācijas gados ļāva saglabāt dzīvu neatkarīgas un brīvas Latvijas ideju.”

“Essentia Baltica 2008” sestdien tika atklāta Berlīnes Filharmonijā ar orķestra “Kremerata Baltica” koncertu slavenā vijolnieka Gidona Krēmera vadībā. Programmā bija iekļauti visu triju Baltijas valstu spilgtāko komponistu, piemēram, Pētera Vaska, Arvo Pērta, Broņus Kutaviča un citu, skaņdarbi.

Pēc svinīgā “Essentia Baltica 2008” atklāšanas koncerta Valsts prezidents tikās ar G.Krēmeru, kuram izteica atzinību un pateicību par lielisko kultūras gada atklāšanas koncertu un atzīmēja, ka tieši G.Krēmers ir viena no spožākajām šodienas Latvijas kultūras vizītkartēm pasaulē.

16.martā V.Zatlers apmeklēja “Stasi” muzeju. Tāpat Valsts prezidents tikās un piedalījās darba pusdienas ar Baltijas sadarbības grupas vadītāju Vācijas Bundestāgā Kristelu Hapahu-Kasanu, bijušo VFR vēstnieku Latvijā grāfu Hāgenu Lambsdorfu un citiem politiskās domas līderiem.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!