• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Jurista Vārds". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2008., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172571

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Veicot pensiju progresīvu aprīļa indeksāciju

Vēl šajā numurā

18.03.2008., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Jurista Vārds”:

 

JV11VAKS.JPG (25529 bytes)Augstākās tiesas Senāta Civillietu departamenta senators Kalvis Torgāns intervijā “Jurista Vārda” informācijas redaktorei Sannijai Matulei. Uzticīgs ideāliem: tiesnesis Kalvis Torgāns 

Apmēram pirms deviņiem gadiem oficiālā laikraksta “Latvijas Vēstnesis” žurnāliste un tagadējā “Jurista Vārda” galvenā redaktore Dina Gailīte intervēja LU Juridiskās fakultātes Civiltiesisko zinātņu katedras vadītāju, Latvijas Zinātņu akadēmijas īsteno locekli un Uzraudzības padomes priekšsēdētāju, zvērinātu advokātu, habilitēto juridisko zinātņu doktoru Kalvi Torgānu.

Toreiz viņam tika arī jautāts, kurā no amatiem – prokurora, tiesneša, advokāta – augstskolas absolventam būtu vislielākās iespējas realizēt savus jaunības ideālus par taisnīguma triumfu, un K.Torgāns atbildēja: “Runājot par amatu nozīmību, protams, jāatzīst, ka vissvarīgākais šeit ir tiesneša amats. Viņam tiesas procesā ir jābūt izteikti objektīvam, un viņa vienīgais kritērijs drīkst būt tikai likums.” Savukārt, kā atklāj šī intervija, – neplānoti un neparedzēti, tomēr arī K.Torgāns pats nu kļuvis par tiesnesi.

 

Mārtiņš Tarlaps. “Gazprom” klauzulas tiesiskais aspekts 

ES enerģētikas komisārs Andris Piebalgs nesen publiski paudis neizpratni par Latvijas negatīvo nostāju pret Eiropas Komisijas piedāvāto ES Elektroenerģijas un dabasgāzes tirgus trešo likumdošanas paketi. Šajā rakstā autors no tiesiskā aspekta aplūkos galvenos jauninājumus Komisijas piedāvājumā, proti, pārvades sistēmu un pārvades sistēmas operatoru īpašumtiesību nošķiršanu, kā arī ierobežojumus trešo valstu personām kontrolēt pārvades sistēmas vai to operatorus.

 

Kristīne Jaunzeme. Vai pašvaldības deputāts var būt deputāts, arī atrodoties ilgstošā prombūtnē 

Kopš pēdējos gados vairāki pašvaldību domju (padomju) priekšsēdētāji un deputāti kriminālprocesā piemērota procesuāla piespiedu līdzekļa – apcietinājuma dēļ – ilglaicīgi nav pildījuši savus pašvaldības domes (padomes) priekšsēdētāja un deputāta pienākumus, ir aktualizējies jautājums par šo deputātu tiesībām juridiski ieņemt šos amatus, lai gan faktiski nav iespējams izpildīt no tiem izrietošās tiesības un pienākumus.

2007.gada 11.oktobrī Valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas sagatavotais likumprojekts “Grozījums likumā “Par pilsētas domes, rajona padomes, novada domes un pagasta padomes deputāta statusu””, kas piedāvā šādu deputātu pilnvaru apturēšanu uz prombūtnes laiku un aizvietošanu. Tuvākajā laikā minētais likumprojekts tiks izskatīts Ministru kabinetā un virzīts izskatīšanai un pieņemšanai uz Saeimu.

 

“Jurista Vārda” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!