• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrs: Tiekoties ar "Telia Sonera" pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.03.2008., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172507

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrs: Aicinot ieviest Pilsoņa dienu kā atzīmējamu dienu

Vēl šajā numurā

14.03.2008., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrs: Tiekoties ar “Telia Sonera” pārstāvjiem

 

Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers izteicis piedāvājumu “Telia Sonera” un VAS “Latvijas valsts radio un televīzijas centrs” (LVRTC) mainīties ar akcijām SIA “Lattelecom” un SIA “Latvijas Mobilais telefons” (LMT). Tādējādi “Lattelecom” pilnībā nonāktu valsts kontrolē. Ministra priekšlikums paredz, ka “Telia Sonera” piederošās 49% “Lattelecom” akcijas savā īpašumā iegūtu valstij piederošais LVRTC, savukārt skandināvu uzņēmums pārņemtu 23% LMT akciju, kas pieder LVRTC.

Turklāt “Telia Sonera” būtu iespēja iegādāties gan valstij piederošos 5% LMT akciju, gan arī 23% LMT akciju, kuras pieder “Lattelecom”. Tādējādi valsts pilnībā iegūtu kontroli pār “Lattelecom”, bet LMT pilnībā nonāktu “Telia Sonera” īpašumā. Šis priekšlikums pilnībā atbilst valdības iepriekš apstiprinātajai nostājai.

Šādu ierosinājumu satiksmes ministrs Ainārs Šlesers izteica, tiekoties ar “Telia Sonera” pārstāvjiem. Par šo piedāvājumu ir informēts arī Ministru prezidents Ivars Godmanis. 

“Šāda priekšlikuma mērķis ir nodrošināt, lai beidzot tiktu rasts risinājums tā sauktajā “Lattelecom” jautājumā. Tas arī dotu iespēju uzņēmumam attīstīties kā būtiskam zinātniskam un tehniskam telekomunikāciju centram visā Baltijas reģionā,” uzsvēra A.Šlesers.

Tiklīdz no “Telia Sonera” tiks saņemts rakstisks apstiprinājums, ka viņi šādam darījumam piekrīt, satiksmes ministrs Ainārs Šlesers šo priekšlikumu iesniegs izskatīšanai valdībā.

 

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!