• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu Saprašanās memoranda parakstīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.2008., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172431

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par Eiropas iedzīvotāju viedokli par reģionālo politiku

Vēl šajā numurā

13.03.2008., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu Saprašanās memoranda parakstīšanu

 

01.JPG (18138 bytes)
Vakar, 12.martā, Ārlietu ministrijā: ASV iekšzemes drošības ministrs Maikls Čertofs un Latvijas iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs, ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, parakstot Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas un Amerikas Savienoto Valstu Tēvzemes drošības departamenta Saprašanās memorandu par Amerikas Savienoto Valstu Bezvīzu programmu un ar to saistītajiem pastiprinātajiem drošības pasākumiem. Līguma parakstīšanā klātesot: ASV vēstnieks Latvijā Čārlzs V.Larsons (attēlā pa kreisi) un Ministru prezidents Ivars Godmanis
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

Vakar, 12.martā, Latvijā vizītē uzturējās Amerikas Savienoto Valstu iekšzemes drošības ministrs Maikls Čertofs. Vizītes mērķis bija parakstīt Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas un Amerikas Savienoto Valstu Tēvzemes drošības departamenta Saprašanās memorandu par Amerikas Savienoto Valstu Bezvīzu programmu un ar to saistītajiem pastiprinātajiem drošības pasākumiem.

Memorands ir attiecīgo ASV un Latvijas nozaru ministriju politiska nodoma dokuments par abu valstu sadarbību, lai veicinātu ātrāku Latvijas uzņemšanu ASV Bezvīzu programmā un panāktu vienlīdzīgus ieceļošanas nosacījumus Latvijas un ASV pilsoņiem. Memoranda parakstīšana ir nozīmīgs solis ceļā uz Latvijas pievienošanos ASV Bezvīzu programmai.

Memorands pauž abu valstu kompetento iestāžu nodomu sadarboties informācijas apmaiņā par zināmajiem vai aizdomās turamajiem teroristiem, par jautājumiem migrācijas lietās, kā arī attiecībā uz tādas informācijas sniegšanu, kas veicinās terorisma un noziedzības apkarošanu. Memorands paredz arī pušu sadarbību personu atpakaļuzņemšanas jautājumos, kā arī programmu izstrādi attiecībā uz lidojumu drošību.

Latvija ilgstoši ir aktīvi darbojusies gan divpusēji, gan arī ES ietvaros, lai panāktu vīzu paritāti ar ASV, nodrošinot Latvijas pilsoņu iespēju ieceļot ASV bez vīzas un tādējādi pārtrauktu nevienlīdzīgos noteikumus ES dalībvalstīm ieceļošanai ASV.

Šādu saprašanās memorandu noslēgšanu ASV puse ir piedāvājusi arī citām ES dalībvalstīm, kuras ir ASV Bezvīzu programmas kandidātvalstis. No Latvijas puses memorandu parakstīja ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, kurš šajā laikā pildīja iekšlietu ministra pienākumus.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!