• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc Ministru kabineta 31. augusta sēdes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.1999., Nr. 281/284 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17241

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamenta kolēģijas lēmums Nr.5.1-2-72/99

Par 1998.gada valsts investīcijas izlietojumu Preiļu pilsētas pašvaldības siltumtīklu uzņēmumā "Siltums"

Vēl šajā numurā

01.09.1999., Nr. 281/284

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc Ministru kabineta 31. augusta sēdes

Iekšlietu ministra Mareka Segliņa atbildes, skaidrojumi, komentāri

Ministru kabinets nupat pieņēma lēmumu par valsts akciju sabiedrības "Valsts robežbūve" likvidāciju. Tiks izveidota komisija, kas strādās pie līdzekļu atgūšanas un turpmākā celtniecības modeļa izveides.

Akciju sabiedrība "Valsts robežbūve" tiek likvidēta sakarā ar pārāk lielajiem administratīvajiem tēriņiem. Uzņēmumā ir pārāk daudz štata vietu. Cilvēki, kas vadīja valsts akciju sabiedrību, laikam bija nepareizi sapratuši savu uzdevumu. "Valsts robežbūves" mērķis bija pēc iespējas ātrāka valsts austrumu robežas izbūve, nevis lieku štata vietu radīšana saviem draugiem vai kursabiedriem.

Visi ministri piekrita, ka uzņēmumā ir noticis līdzekļu pārtēriņš. Tas ir valsts uzņēmums, kurā rīkojas ar valsts naudu, nevis privātfirma. Pēc mūsu aprēķiniem, darbu var paveikt 13 cilvēki, bet uzņēmums tam ir paredzējis 34 štata vietas. Tāpat Ministru kabinets uzskata, ka darba veikšanai ir vajadzīgi 108 tūkstoši latu pieprasīto 600 tūkstošu latu vietā. Ministru balsojumā par valsts akciju sabiedrības "Valsts robežbūve" likvidēšanu viens cilvēks atturējās, pārēji visi bija — par. Turpmāk Iekšlietu ministrijā būs nodaļa, kas nodarbosies ar šiem jautājumiem. Nodaļā būs astoņi cilvēki. Būs arī uzraudzības komisija, kurā būs piecu ministriju pārstāvji. Šie cilvēki tiks norīkoti jau līdz 7. septembrim. Komisijas sēdes tiks sasauktas vienu vai divas reizes mēnesī.

Likvidācijas komisija risinās jautājumu par uzņēmuma izslēgšanu no Uzņēmumu reģistra, kā arī izvērtēs valsts akciju sabiedrības līdzšinējo darbību — kā ir notikuši konkursi, kāda ir veikto darbu kvalitāte utt. Nepieciešamības gadījumā uzņēmuma darbības izvērtēšanā tiks piesaistītas arī citas organizācijas, piemēram, Valsts kontrole.

Rūta Kesnere,

"LV" informācijas redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!