• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finanšu ministra tikšanos ar Krievijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.03.2008., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172325

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vietējo pašvaldību administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanu

Vēl šajā numurā

12.03.2008., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finanšu ministra tikšanos ar Krievijas vēstnieku

 

11.martā finanšu ministrs Atis Slakteris tikās ar Krievijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Aleksandru Vešņakovu, kurš bija ieradies Finanšu ministrijā iepazīšanās vizītē.

Finanšu ministrs A.Slakteris saskaņā ar valdības lēmumu ir apstiprināts par Latvijas–Krievijas starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētāju, tādējādi sarunā galvenokārt tika apspriesti jautājumi, kas turpmāk komisijai būtu risināmi.

Pērnā gada decembrī stājās spēkā robežlīgums starp Latviju un Krieviju, un A.Slakteris uzsvēra, ka šis apstāklis noteikti sekmēs arī starpvaldību komisijas darbu: “Pēc robežlīguma abpusējas ratifikācijas un stāšanās spēkā starpvaldību komisijas darbā ir sācies jauns posms. Paredzu, ka šogad komisija varēs strādāt intensīvāk, jo nu un abu valstu sadarbības mērķi ir kļuvuši skaidrāki un reālāki.”

Latvijas puse ir gatava strādāt daudzos sadarbības līmeņos, lai saglabātu pozitīvo dinamiku abu valstu attiecībās. No aktīvas un auglīgas sadarbības turpināšanas iegūs abas valstis un to iedzīvotāji. Ceru, ka konstruktīvā pieeja attiecībās saglabāsies arī turpmāk un abām valstīm izdosies rast risinājumu jautājumiem, kas ilgstoši ir bijuši Latvijas un Krievijas darba kārtībā,” piebilda ministrs.

Komisijas uzmanības lokā būs darbs pie nodokļu konvencijas apstiprināšanas, savstarpēju abu pušu investīciju veicināšana un sadarbība tūrisma jomā. Tāpat komisija aplūkos iespējas ieviest vienkāršotu robežas šķērsošanas kārtību pierobežas teritoriju iedzīvotājiem, kā arī risināt robežas šķērsošanas jautājumu, veicinot labāku robežkontroles punktu caurlaidību.

Latvijas valdības un Krievijas valdības vienošanās par Latvijas–Krievijas starpvaldību komisijas izveidošanu ekonomiskās, zinātniski tehniskās, humanitārās un kultūras sadarbības jomā tika parakstīta 2006.gada 13.oktobrī Maskavā. Komisijas līdzpriekšsēdētājs no Krievijas puses ir Krievijas transporta ministrs Igors Levitins. No Latvijas puses komisijas darbu nodrošina un organizē Ārlietu ministrija.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!