• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz deputātu jautājumu rakstiski iesniegtā atbilde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2008., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172203

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2008. gada 28. februāra sēdes stenogramma

Vēl šajā numurā

11.03.2008., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz deputātu jautājumu rakstiski iesniegtā atbilde

 

Ministrs K.Gerhards:

Uz jaut. nr.45/J9 – dok. nr.2095

Par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes paaugstināšanu pārtikai un šīs paaugstināšanas ietekmi uz atsevišķiem sabiedrības slāņiem

 

Informēju Jūs, ka Ekonomikas ministrija nav plānojusi rosināt izmaiņas pievienotās vērtības nodokļa (turpmāk – PVN) likmē. Mans komentārs par PVN likmes paaugstināšanu jāvērtē kontekstā ar interviju laikrakstam “Bizness & Baltija”. Lai lemtu par šādām izmaiņām, ir nepieciešams rūpīgs izvērtējums gan pozitīvajiem, gan negatīvajiem aspektiem, ko likmes izmaiņa pārtikas produktiem radīs iedzīvotājiem, ražotājiem, tirgotājiem, gan arī kā tas ietekmēs budžeta ieņēmumus. Nozaru ekspertu vidū arī nepastāv viennozīmīgs viedoklis par nepieciešamību mainīt PVN likmi.

Pašreizējos Latvijas straujās ekonomiskās attīstības apstākļos nevar runāt par kāda viena nodokļa likmes maiņu, bet gan par konceptuālām izmaiņām nodokļu sistēmā. Tikai šādas pieejas kontekstā var runāt par konkrētu nodokļu (tai skaitā PVN) likmes un bāzes iespējamām izmaiņām un to ietekmi uz iedzīvotājiem.

Aptuvenie aprēķini liecina, ka, palielinot PVN likmi pārtikai par 1%, inflācija tiešā veidā varētu pieaugt par 0,2 procentpunktiem.

Ar cieņu, ekonomikas ministrs K.Gerhards

Rīgā 2008.gada 22.februārī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!