• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par parakstu vākšanu par grozījumiem likumā "Par valsts pensijām". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.2008., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172045

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Darba vizītē Zviedrijā Saeimas priekšsēdētājs - audiencē pie Zviedrijas karaļa

Vēl šajā numurā

06.03.2008., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par parakstu vākšanu par grozījumiem likumā “Par valsts pensijām”

 

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) 29.februārī izsludināja parakstu vākšanu likumprojekta “Grozījumi likumā “Par valsts pensijām”” ierosināšanai. Parakstu vākšana par likumprojekta iesniegšanu Saeimā notiks no 16.aprīļa līdz 15.maijam ieskaitot.

Parakstu vākšana tiek izsludināta, jo likumprojekta “Grozījumi likumā “Par valsts pensijām”” ierosinājumu parakstījuši vairāk nekā 10 000 vēlētāju – 12 161.

CVK veiktā parakstu pārbaude liecina, ka likumprojekta atbalstam pavisam iesniegti 12 392 paraksti. Tomēr no visiem likumprojekta atbalstītājiem trīs personas nav identificējamas, 174 personām nav balsstiesību, 53 personas parakstījušās vairākas reizes, viens paraksts iesniegts bez apliecinājuma.

No 16.aprīļa līdz 15.maijam parakstīties par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par valsts pensijām”” iesniegšanu Saeimā varēs pašvaldību noteiktajās parakstu vākšanas vietās, kā arī Latvijas Republikas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs. Savukārt vēlētāji, kuri veselības stāvokļa dēļ nevarēs nokļūt parakstu vākšanas vietā, varēs izmantot iespēju parakstīties savā atrašanās vietā.

Lai grozījumus likumā “Par valsts pensijām” varētu iesniegt Saeimā, nepieciešami vismaz 149 064 vēlētāju paraksti, kas ir viena desmitā daļa no pēdējās Saeimas vēlēšanās piedalījušos vēlētāju skaita.

Vēlētāju parakstīto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts pensijām”” šā gada 18.februārī CVK iesniedza biedrība “Sabiedrība citai politikai un tiesiskai valstij” kopīgi ar Pensionāru un senioru partiju. Likumprojekts paredz grozīt likuma “Par valsts pensijām” 34.punktu, nosakot, ka līdz 2009.gada 31.decembrim vecuma pensijas minimālais apmērs nevar būt mazāks par valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu, kuram attiecībā no apdrošināšanas stāža piemēroti koeficienti 3,0; 3,5; 4,0 vai 4,5.

 

CVK Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!