• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par likumprojektu, atbalstot Latvijas un Krievijas vienošanos par apbedījumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.2008., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171980

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja tikšanos ar ASV vēstnieku

Vēl šajā numurā

06.03.2008., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par likumprojektu, atbalstot Latvijas un Krievijas vienošanos par apbedījumiem

 

27.februārī Saeimas Ārlietu komisija konceptuāli atbalstīja likumprojektu “Par Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības vienošanos par Latvijas apbedījumu statusu Krievijas Federācijas teritorijā un Krievijas apbedījumu statusu Latvijas Republikas teritorijā”, kas nodrošinās pienācīgu karu un represiju rezultātā kritušo vai mirušo apbedījuma vietu saglabāšanu un labiekārtošanu.

Krievijā atrodas vairāk nekā 110 apbedījumu vietas, kurās atdusas Latvijas cilvēki. Daudzas no tām jāierīko no jauna, pienācīgi jāsakopj un jāuztur, lai saglabātu tur apbedīto piemiņu.

Likumprojekts paredzēs kārtību, kādā katra no pusēm varēs veikt apbedījumu apzināšanu, ierīkošanu, uzturēšanu un aizsardzību. Abas valstis informēs par apbedījumu esamību, to atrašanās vietu un stāvokli, kā arī apmainīsies ar informāciju par apbedīto sarakstiem. Latvija un Krievija saskaņā ar savas valsts tiesību aktiem sniegs nepieciešamo atbalstu otras valsts pilsoņiem, kas apmeklēs apbedījumus. Tiek paredzēts, ka katra valsts piešķir zemesgabalus, kuros atrodas vai no jauna tiek ierīkoti otras puses apbedījumi, bez atlīdzības un uz neierobežotu laiku. Tāpat katra valsts sedz izdevumus par tās teritorijā atrodošos apbedījumu uzturēšanu.

Līgums stāsies spēkā pēc tā ratificēšanas abu valstu parlamentos un ratifikācijas rakstu apmaiņas. Plānots, ka Latvijas apbedījumu Krievijas teritorijā apzināšana, papildu sakopšana, uzturēšana un ierīkošana tiks veikta, sākot ar 2009.gadu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!