• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta vizīti Vīnē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2001., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17188

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas un Somijas tautas vieno savstarpējas simpātijas"

Vēl šajā numurā

11.05.2001., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta vizīti Vīnē

Vakar, 10.maijā, Ministru prezidents Andris Bērziņš Vīnē tikās ar Austrijas federālo kancleru Volfgangu Šiselu. Stundu ilgās sarunas laikā federālais kanclers izklāstīja savu skatījumu uz Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās procesu, kā arī informēja par Austrijas pozīciju saistībā ar paplašināšanās iespējamajiem scenārijiem. Federālais kanclers arī kopumā informēja par situāciju, kas saistīta ar paplašināšanās procesu un turpmāko ES funkcionēšanu Viduseiropā. Apspriežot jautājumu par Austrijas pozīciju, nosakot septiņu gadu ierobežojumus brīvai darbaspēka kustībai, V.Šisels aicināja ar sapratni uztvert šo lēmumu, ņemot vērā ievērojamās darba samaksas atšķirības Austrijā un tās kaimiņvalstīs.

Federālais kanclers izrādīja interesi par iekšpolitisko situāciju Latvijā, novērtējot politisko stabilitāti un labos makroekonomiskos rādītājus, par ko viņš bija labi informēts pēc nesen notikušās ārlietu ministres Benitas Ferero–Valdneres vizītes Rīgā. V.Šisels augstu novērtēja Latvijas sasniegumus, panākot lielāko nacionālā kopprodukta pieaugumu, zemāko inflāciju un zemākās parādsaistības salīdziņājumā ar pārējām kandidātvalstīm. Federālais kanclers interesējās par Latvijas un Krievijas attiecībām, kā arī par situāciju austrumu robežas sakārtošanā.

Ministru prezidents Andris Bērziņš sarunas gaitā pieskārās jautājumam, kas saistīts ar programmu "Sapard", atzīstot, ka Latvija ir gatava saņemt finansējumu, bet attiecīgā sistēma atbildīgajās institūcijās Briselē vēl nedarbojas.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!