• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Atklājot izglītībai veltītu izstādi un konkursu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2008., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171855

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: Parakstot līgumus par 2009.gada Eiropas sieviešu basketbola čempionāta rīkošanu Latvijā

Vēl šajā numurā

04.03.2008., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Atklājot izglītībai veltītu izstādi un konkursu

 

28.februārī izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, atklājot izstādi “Skola 2008” un tās ietvaros notiekošo Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu konkursu “Jaunais profesionālis 2008”, novēlēja jauniešiem izdarīt atbilstošāko izvēli, lai veiksmīgi iegūtu, papildinātu vai turpinātu izglītību. Viņa bija pārliecināta, ka šie abi izglītības dzīves notikumi palīdzēs viņiem lēmuma pieņemšanā. 

“Bieži ir situācijas, kad cilvēks nesagatavots nonāk krustcelēs un viņam ir grūti pieņemt atbilstošāko lēmumu. Taču šis piedāvājums ir sagatavotas krustceles, kurās Latvijas skolas, koledžas, augstskolas, arī ārvalstu izglītības iestādes, piedāvā dažādas iespējas, lai ikviens interesents atrastu sev piemērotāko izglītības piedāvājumu un izdarītu izvēli,” teica T.Koķe.

Ministre uzsvēra: “Īpašs gandarījums ir par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un sadarbības partneru rīkoto un izstādes ietvaros notiekošo konkursu “Jaunais profesionālis 2008”, jo esmu pārliecināta, ka labs arods cilvēka dzīvē ir viens no drošākajiem pamatiem. Tādēļ ceru, ka šo dienu laikā izstādes apmeklētāji atradīs sev atbilstošāko un interesantāko profesiju, kā arī izdarīs izvēli par savu nākotnes profesiju.”

T.Koķe novēlēja ikvienai izglītības iestādei piesaistīt sev vislabākos studentus, savukārt katram jaunietim novēlēja prast atrast vispiemērotāko izglītības iestādi un pieņemt atbilstošāko lēmumu par turpmāko izglītību.

Noslēgumā izglītības un zinātnes ministre piebilda, ka ir vairāki ceļi, kā iegūt zināšanas – gan caur dzīves pieredzi, gan no skolotāja, gan no grāmatas. Tādēļ apsveicami, ka paralēli izstādei “Skola 2008” un konkursam “Jaunais profesionālis 2008” notiek arī gadskārtējā grāmatu izstāde.

Konkursu “Jaunais profesionālis 2008” rīko Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar savu padotības iestādi “Profesionālās izglītības administrācija” un kopā ar sociālajiem un sadarbības partneriem.

Šajā konkursā savu meistarību gandrīz 20 specialitātēs rāda audzēkņi no aptuveni 50 profesionālās izglītības iestādēm. Konkurss “Jaunais profesionālis 2008” noslēdzās 2.martā ar uzvarētāju apbalvošanu, kuri šā gada septembrī pārstāvēs Latviju otrajā Eiropas profesionālās meistarības konkursā “EuroSkills 2008”, kas notiks Roterdamā (Nīderlande).

 

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!