• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par Eksporta veicināšanas programmas Rīcības plānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2008., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171643

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par Latvijas tautsaimniecības novērtējumu

Vēl šajā numurā

28.02.2008., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par Eksporta veicināšanas programmas Rīcības plānu

 

27.februārī notika Ekonomikas ministrijas Eksporta veicināšanas padomes sēde, kurā tika izvērtēta Eksporta veicināšanas programmas 2007.gada Rīcības plāna izpilde un apstiprināts 2008.gada Rīcības plāns.

Ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards uzsver, ka “Latvijas kopējais preču un pakalpojumu eksports 2007.gada septembrī jau sasniedza 5,7   miljardus latu, no tā  6% veido ar tūrismu saistīto pakalpojumu eksports. Eksporta pieaugumam nākamo gadu laikā ir būtiska nozīme makroekonomiskās stabilitātes nodrošināšanai un tekošā konta deficīta mazināšanai, tāpēc uz eksporta veicināšanu vērstu pasākumu īstenošanu esmu definējis par sava darba prioritāti”.

Rīcības plāns 2008.gadam paredz turpināt tādus eksporta veicināšanas pasākumus, kā sniegt uzņēmējiem konsultācijas ar eksportu saistītos jautājumos, rīkot informatīvus un eksporta prasmju seminārus, īstenot tirgus apskatus par valstu grupām un dažādām nozarēm.

Rīcības plānā 2008.gadam ir ietverti arī jauni pasākumi, kas paredz no Eiropas Savienības 2007.–2013.gada struktūrfondu līdzekļiem sniegt atbalstu uzņēmējiem ārējo tirgu apgūšanai (7,03 milj. latu apmērā). Atkarībā no Latvijas uzņēmēju interesēm tiks plānotas tirdzniecības misijas ārvalstīs un starptautiskās izstādes, veikti ārējā mārketinga pasākumi, īstenota sadarbības partneru atrašanas programma un rīkotas uzņēmēju vizītes ārvalstīs valsts augstāko amatpersonu vizīšu ietvaros.

Šogad ir paredzēts uzsākt eksporta kredītu garantēšanas sistēmas darbību, kas palielinās Latvijas uzņēmēju pieeju jauniem tirgiem. Tāpat šogad tiks izstrādāta Finanšu pakalpojumu eksporta veicināšanas stratēģija un līdz gada vidum tiks veikts Latvijas ārējās ekonomiskās pārstāvības sistēmas darbības izvērtējums ar mērķi veicināt efektīvāku Latvijas ekonomisko interešu pārstāvību ārvalstīs.

Mūsdienu strauji mainīgajā vidē aizvien lielāku nozīmi ārējā tirdzniecībā iegūst līgumtiesiskie nosacījumi, kam Ekonomikas ministrija velta īpašu uzmanību. Līdz ar to Rīcības plānā ir ietverts jauns apakšvirziens “Līgumtiesiskais nodrošinājums” ar pasākumiem, kuri ir vērsti uz maksimālu un paredzamu tirgus pieejamības nodrošināšanu Latvijas eksportētajām precēm un pakalpojumiem (PTO tiesiskais nodrošinājums, starpvaldību komisiju sēdes, SOLVIT tīkla darbība u.c.).

Rīcības plānā ietverto pasākumu īstenošanu nodrošinās Ekonomikas, Ārlietu, Zemkopības, Finanšu, Satiksmes ministrijas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Tūrisma valsts attīstības aģentūra, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Latvijas Garantiju aģentūra.

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!