• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Aicinot atjaunot Basteja bulvāra vēsturisko nosaukumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2008., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171633

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Atklājot UNESCO starptautisko konferenci Rīgā

Vēl šajā numurā

28.02.2008., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Aicinot atjaunot Basteja bulvāra vēsturisko nosaukumu

 

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš nosūtījis vēstuli Rīgas domes priekšsēdētājam Jānim Birkam ar aicinājumu atjaunot Basteja bulvārim tā vēsturisko nosaukumu – Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris, kurā tas bija nosaukts no 1929. līdz 1941.gadam.

M.Riekstiņš vēstulē norāda, ka šogad, atzīmējot Latvijas valstiskuma deviņdesmito gadskārtu, ir simbolisks laiks, lai atcerētos, pieminētu un novērtētu tās personības, kas ir devušas būtisku ieguldījumu mūsu valsts izveidē un attīstībā. Ministrs uzsver, ka viena no šādām personībām nešaubīgi ir Latvijas pirmais ārlietu ministrs Zigfrīds Anna Meierovics, bez kura personīgās aktīvās darbības Latvijas Republikas proklamēšana 1918.gadā un suverenitātes nostiprināšana de iure nebūtu īstenojusies. Ārlietu ministrija kopš Latvijas Republikas neatkarības atgūšanas jau vairākkārt ir vērsusies Rīgas domē ar lūgumu atjaunot Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra nosaukumu.

M.Riekstiņš informējis Rīgas domes priekšsēdētāju, ka Latvijas Republikas deviņdesmitās gadadienas ietvaros Ārlietu ministrija īsteno vairākus pasākumus par godu Z.A.Meierovicam, tostarp Z.A.Meierovica kapa pieminekļa restaurāciju, kā arī Latvijas pirmā ārlietu ministra piemiņas zīmes uzstādīšanu vienā no galvenajām Ārlietu ministrijas zālēm, ko iecerēts pilnībā veltīt Z.A.Meierovica piemiņai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!