• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par korupcijas risku būvniecībā un vides aizsardzībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2008., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171592

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lauksaimnieku zaudējumu kompensēšanu no īpaša fonda

Vēl šajā numurā

28.02.2008., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par korupcijas risku būvniecībā un vides aizsardzībā

 

26.februārī Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija atzina, ka sekmīgi turpinās darbs pie iekšējās kontroles sistēmas pilnveidošanas Ekonomikas ministrijā, Zemkopības ministrijā un Vides ministrijā. Komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš norādīja, ka ieviestās sistēmas garantē regulāru kontroli. Tomēr komisijas deputāti konstatēja arī nepilnības šo valsts institūciju darbā.

Arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja direktora vietnieks Andris Vilks atzinīgi novērtēja paveikto, taču minēja, ka ministrijām jāizstrādā un jāievieš noteikumi dāvanu saņemšanas gadījumiem.

Analizējot Vides ministrijas un tās padotībā esošo institūciju darbu, tika norādīts uz Valsts vides aizsardzības dienestā pastāvošajiem potenciālajiem korupcijas riskiem. Komisijas deputāti minēja konkrētus piemērus gan Gaiziņkalna dabas parkā, gan Bauskas rajonā, kad ilgstoši tiek pārkāpti vides aizsardzības noteikumi, un norādīja, ka cilvēkus interesē, kāpēc situācija nemainās. Komisija pauda viedokli, ka iekšējās kontroles sistēmas izveidošanas rezultātā tiks sakārtota lēmumu pieņemšanas un atļauju izsniegšanas kārtība.

Komisija nolēma atkārtoti skatīt jautājumu par Zemkopības ministrijas pakļautībā veikto lauksaimniecības mašīnu reģistrāciju un tehnisko apskati, jo šobrīd nav skaidra to reģistrācijas procedūra un kritēriji.

Tāpat tika norādīts, ka Ekonomikas ministrijai ir jāpievērš uzmanība būvniecības jomai, kas visvairāk ir pakļauta korupcijas riskiem.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!