• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Igaunijas Republikas 90.gadadienas svinībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2008., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171493

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

26.02.2008., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Igaunijas Republikas 90.gadadienas svinībām:

 

02.JPG (18437 bytes)
Svētdien, 24.februārī, mūsu kaimiņvalsts – Igaunijas Republika – atzīmēja savas neatkarības 90.gadadienu. Savukārt vakar, 25.februārī, Valsts prezidents Valdis Zatlers apmeklēja Rīgas Igauņu vidusskolu, kur tikās ar skolas direktori Urvi Aivari (attēlā pa kreisi), skolas audzēkņiem, pedagogiem, diasporas pārstāvjiem un apsveica viņus ar valsts neatkarību. Šodien, 26.februāra vakarā, Rīgas Melngalvju namā Igaunijas vēstniecība rīko lielo svētku pieņemšanu
Foto: Juris Krūmiņš, VPK

Latvijas Valsts prezidents: Sveicot Igauniju valsts neatkarības 90.gadadienā

Valsts prezidents Valdis Zatlers 24.februārī nosūtījis apsveikuma vēstuli Igaunijas prezidentam Tomasam Hendrikam Ilvesam saistībā ar Igaunijas valsts neatkarības 90.gadadienu.

Vēstulē Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvijas un Igaunijas tautām gadsimtu gaitā ir nācies piedzīvot līdzīgus izaicinājumus un abu valstu vēsturēs var atrast daudz kopīgu lappušu.

Arī šodien Latvijai un Igaunijai ir lieliskas divpusējās attiecības un veiksmīga sadarbība kultūras, izglītības un ekonomikas jomā, un, protams, abas valstis starptautiskās daudzpusējās attiecības veido kā vislabākie draugi un tuvākie partneri. V.Zatlers izteica pārliecību, ka Latvijas un Igaunijas abpusēji auglīgā sadarbība un draudzība nākamajos valstu pastāvēšanas gadu desmitos un gadsimtos kļūs arvien stiprāka.

Valsts prezidents novēlēja Igaunijai un Igaunijas tautai pārticību, izaugsmi un veiksmi.

 

Apmeklējot Rīgas Igauņu vidusskolu

Valsts prezidents Valdis Zatlers 25.februārī apmeklēja Rīgas Igauņu vidusskolu par godu Igaunijas Republikas neatkarības 90.gadadienai.

Sveicot skolēnus un pedagogus Igaunijas 90.dzimšanas dienā, Valsts prezidents runāja par kopīgo abu Baltijas valstu – Igaunijas un Latvijas – vēsturē. “Savulaik neatkarību Igaunija izcīnīja uz Latvijas zemes – Cēsu apkārtnē. Tieši Cēsu kaujās dzima Igaunijas neatkarība. Tāpat mums ir kopīga pilsēta – Valka un Valga. Es mēdzu teikt, ka šodien Latvijā ir trīs Igaunijas saliņas: Igaunijas vēstniecība, Igauņu kultūras biedrība un Igauņu vidusskola. Man vislabāk patīk skola, jo skolā var dzirdēt gan igauņu valodu, gan latviešu valodu ar tik skanīgo igauņu akcentu, kuru nevar sajaukt ar kādu citu,” teica V.Zatlers.

Valsts prezidents novēlēja pedagogiem kopt šo igauņu saliņu Latvijā un skolēniem cītīgi mācīties. “Tieši jums, bērni, jākļūst par divu mazu un brīvību ļoti mīlošu valstu patriotiem,” sacīja Valsts prezidents.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!