• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Uzturoties darba vizītē bijušās Dienvidslāvijas Republikā Maķedonijā 22.februārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2008., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171474

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Atklājot iekļaujošajai izglītībai veltītu bērnu fotogrāfiju izstādi

Vēl šajā numurā

26.02.2008., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Uzturoties darba vizītē bijušās Dienvidslāvijas Republikā Maķedonijā

 

22.februārī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, beidzot vizīti bijušās Dienvidslāvijas Republikā Maķedonijā, norādīja, ka paveiktais transatlantiskās integrācijas jautājumos strauji tuvina bijušās Dienvidslāvijas Republiku Maķedoniju NATO un ES.

Tikšanās laikā ar bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas prezidentu Branko Crvenkovski galvenā uzmanība tika veltīta aprīlī plānotajam NATO samitam Bukarestē. Abas puses pārrunāja Kosovas neatkarības atzīšanu, kā arī situāciju Serbijā. Tiekoties ar Maķedonijas premjerministru Nikolu Grujevski, M.Riekstiņš pauda atbalstu bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas eiroatlantiskās integrācijas centieniem.

Tāpat Latvijas ārlietu ministrs informēja par Latvijas gatavību dalīties ES un NATO integrācijas pieredzē. Abas puses bija vienisprātis par divpusējo attiecību stiprināšanas nepieciešamību un augstāko amatpersonu vizīšu apmaiņu.

Sarunas laikā ar ārlietu ministru Antonio Milošovski M.Riekstiņš akcentēja, ka Latvija atbalsta NATO atvērto durvju politiku un uzskata, ka NATO valstu un valdības vadītāju sanāksmei Bukarestē jākļūst par alianses paplašināšanās samitu. Latvijas ārlietu ministrs izteica cerību, ka bijušās Dienvidslāvijas Republika Maķedonija sekmīgi turpinās sāktās reformas. Viens no sarunu tematiem bija bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas valsts nosaukuma jautājums. Latvijas puse pauda cerību, ka Grieķija un bijušās Dienvidslāvijas Republika Maķedonija sarunu ceļā atradīs pieņemamu risinājumu.

M.Riekstiņš tikās arī ar bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas aizsardzības ministra vietnieku Iljazu Halimu un pārrunāja bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas Bruņoto spēku reformu gaitu un gatavību dalībai Ziemeļatlantijas aliansē, novērtējot bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas ieguldījumu starptautiskās miera uzturēšanas misijās.

Vizītes laikā M.Riekstiņš atklāja Latvijas Goda konsulātu bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas pilsētā Štipā. Par Latvijas goda konsulu šajā valstī kļuvis Zrančo Mitrovskis. Goda konsulāta atvēršana sekmēs abu valstu izglītības un kultūras iestāžu, kā arī uzņēmēju sadarbību.

Māra Riekstiņa nedēļu ilgās darba vizītes NATO kandidātvalstīs Rietumbalkānu reģionā galvenais mērķis bija iepazīties ar situāciju Horvātijā, Albānijā, bijušās Dienvidslāvijas Republikā Maķedonijā un īstenoto reformu gaitu saistībā ar gaidāmo NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmi Bukarestē.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!