• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 19.februārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.02.2008., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171285

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministre: Tiekoties ar valsts sociālās aprūpes centru vadību

Vēl šajā numurā

21.02.2008., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 19.februārī

 

MK: Par Ministru kabineta Atzinības rakstu piešķiršanu

Pieņemts Ministru kabineta Apbalvošanas padomes priekšlikums un Ministru kabineta Atzinības raksts piešķirts nopelniem bagātajam sporta meistaram divkārtējam olimpiskajam čempionam volejbolā Ivanam Bugajenkovam par sportiskiem sasniegumiem volejbolā un par nozīmīgo ieguldījumu volejbola attīstībā un popularizēšanā.

19.februāra sēdē Ministru kabinets (MK) pieņēma rīkojumu par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu, kā arī noteica, ka Atzinības rakstu Ivanam Bugajenkovam pasniedz izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

 

FM: Par līdzekļu piešķiršanu CVK parakstu pārbaudes veikšanai

19.februārī valdība piešķīra Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) 1839 latus, lai nodrošinātu Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LABS) iesniegto 11 185 Latvijas pilsoņu parakstu pārbaudi, kuri iesniegti par Latvijas Republikas Satversmes 78. un 79.panta grozījumiem.

CVK 2008.gada 1.februārī saņēma LBAS iesniegumu par savāktajiem parakstiem referenduma ierosināšanai. Tā kā CVK šā gada budžetā nav paredzēti līdzekļi, lai nodrošinātu šo parakstu pārbaudi, līdz ar to atbilstoši CVK lūgumam Finanšu ministrija sagatavojusi Ministru kabineta rīkojumu par 1839 latu finansējuma piešķiršanu.

No šīs summas darbinieku atalgojumam paredzēts 1481 lats, tai skaitā parakstu pārbaudes vadībai – 420 latu, datu vizuālai pārbaudei un ievadīšanai – 627 lati, datu sagatavošanai un nodošanai pārbaudei Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei – 90 latu, pārbaudes rezultātu ziņojuma sagatavošanai – 90 latu, programmas sagatavošanai, noformēšanai, pavairošanai un citiem darbiem – 255 lati. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām savukārt nepieciešami 357 lati.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

 

LM: Par Labklājības ministrijas valsts sekretāru

Valdība 19.februārī atbalstīja labklājības ministres Ivetas Purnes ierosinājumu Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktoru Ringoldu Beinaroviču pārcelt Labklājības ministrijas (LM) valsts sekretāra amatā ar šā gada 25.februāri.

Savukārt līdzšinējā Labklājības ministrijas valsts sekretāre Baiba Paševica tiks pārcelta Nodarbinātības valsts aģentūras direktora amatā.

Ministru kabineta rīkojumi par R.Beinaroviča un B.Paševicas kandidatūru apstiprināšanu pārcelšanai ir sagatavoti, pamatojoties uz Valsts civildienesta likumu, kas paredz iespēju pārcelt ierēdni citā iestādē, lai nodrošinātu labu pārvaldību un civildienesta uzdevumu efektīvu izpildi.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

 

SM: Par soda sankcijām par administratīvajiem pārkāpumiem jūrniecībā

Lai precizētu administratīvo pārkāpumu veidus jūrniecības jomā un soda sankcijas par tiem padarītu samērīgas, kā arī optimizētu pārkāpumu konstatēšanas un izskatīšanas procesu, valdība apstiprinājusi grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

19.februārī Ministru kabineta sēdē izskatīto grozījumu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (APK) mērķis ir uzlabot APK ietverto jūrniecības jomas tiesisko regulējumu. Likumprojekts veicinās efektīvāku Eiropas Savienības tiesību aktu piemērošanu jūrniecības jomā un izveidos darboties spējīgu sankciju mehānismu par prasību neievērošanu.

Patlaban vairākas APK normas, kas nosaka atbildību par pārkāpumiem jūrniecības jomā, pārklājas vai ir nepilnīgas. Jaunajā regulējumā precīzi definētas institūcijas, kuras ir kompetentas sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolus un izskatīt administratīvo pārkāpumu lietas jūrniecības jomā.

Izmaiņas bija jāveic arī 2007.gada 17.maijā pieņemtajos APK grozījumos, kas saistīti ar kuģošanas līdzekļu kontroli iekšējos ūdeņos, turpmāk tos attiecinot tikai uz atpūtas kuģiem. Attiecībā uz komercdarbībā iesaistīto kuģu kontroli likumprojektā ir iestrādātas pārkāpuma bīstamībai atbilstošas bargākas sankcijas nekā atpūtas kuģiem.

Pilnveidojot APK procesuālās normas, ir jālīdzsvaro divi aspekti – lēmuma par administratīvā soda uzlikšanu izpilde un kuģa pārmērīga neaizkavēšana. Tāpēc jaunajā regulējumā ir noteikts saīsināts administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanas termiņš gadījumos, kad pārkāpumu izdarījis ārvalsts kuģis vai tā apkalpes loceklis.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

ZM: Par kārtību ES atbalsta piešķiršanai aveņu un zemeņu savācējiem

Valdība 19.februārī akceptēja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus “Eiropas Savienības atbalsta par pārstrādei paredzēto aveņu un zemeņu platībām administrēšanas un uzraudzības kārtība”.

Normatīvais akts nosaka kārtību, kādā administrē un uzrauga ES atbalstu par pārstrādei paredzētajām aveņu un zemeņu platībām. Tāpat noteikumos paredzēta aveņu un zemeņu savācēju un pirmo pārstrādātāju atzīšanas kārtība, kā arī to pienākumi, uzglabājot informāciju par aveņu un zemeņu iepirkšanas un pārstrādes procesu. Dokumentā arī noteikta savācēju un pirmo pārstrādātāju kontroles kārtība, kā arī kārtība, kādā tiek publicēta informācija par atzītajiem savācējiem un pirmajiem pārstrādātājiem.

Atbalsta maksājumus varēs saņemt aveņu vai zemeņu audzētājs saskaņā ar normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā tiek piešķirts valsts un ES atbalsts lauksaimniecībai tiešā atbalsta shēmu ietvaros. Aveņu vai zemeņu audzētājs varēs saņemt atbalstu tikai tādā gadījumā, ja būs noslēdzis līgumu un piegādājis savu produkciju atzītam šo ogu savācējam vai pirmajam pārstrādātajam. Aveņu un zemeņu savācējs ir juridiska persona – komersants vai komercsabiedrība –, kuras darbības mērķis ir uzpirkt no audzētājiem avenes un zemenes un piegādāt tās pārstrādes uzņēmumiem.

Lai savācējs vai pirmais pārstrādātājs saņemtu atzītā savācēja vai pirmā pārstrādātāja statusu, viņam līdz šā gada 1.martam vai turpmākajos gados līdz 15.februārim Lauku atbalsta dienestā (LAD) jāiesniedz atzīšanas iesniegums, kā arī iepriekšējā gadā ar pirmo pārstrādātāju noslēgtā līguma kopija vai nodomu protokols par pārstrādei paredzēto aveņu un zemeņu nodošanu pārstrādei kārtējā gadā.

Lauku atbalsta dienests katru gadu līdz 10.martam pieņems lēmumu par savācēju vai pirmo pārstrādātāju atzīšanu un pēc tam līdz 15.martam laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” publicēs atzīto pārstrādātāju sarakstu. Paredzēts, ka savācēju un pirmo pārstrādātāju atzīšanas pieteikumus izvērtēs, kā arī ES atbalstu uzraudzīs un administrēs Lauku atbalsta dienests.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!