• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pilnīgu smēķēšanas aizliegumu kafejnīcu iekštelpās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.02.2008., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171242

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par profesionālās izglītības pieejamību un pievilcību

Vēl šajā numurā

21.02.2008., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pilnīgu smēķēšanas aizliegumu kafejnīcu iekštelpās

 

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija 19.februārī vienojās, ka smēķēšana restorānos, kafejnīcās un citās sabiedriskās ēdināšanas vietās no 2010.gada 1.aprīļa nebūs atļauta. Smēķēt varēs vienīgi āra kafejnīcās tam speciāli ierādītās vietās. Smēķēt joprojām varēs tam īpaši nodalītās vai ierādītās vietās kazino un spēļu zālēs.

Patlaban smēķēšana kafejnīcās ir atļauta tikai tādās telpās, kas speciāli nodalītas vai ierādītas smēķēšanai.

Ņemot vērā Latvijas Darba devēju konfederācijas priekšlikumu, deputāti vienojās par pārejas periodu, lai uzņēmējiem būtu pietiekams laiks ieviest jaunās prasības.

Komisijas sēdē plašas diskusijas izraisīja priekšlikums noteikt smēķēšanas aizliegumu transporta līdzekļa vadīšanas laikā un tad, ja tajā atrodas bērni. Deputātu domas dalījās gan par transporta līdzekļa definīciju, gan par to, kā praksē kontrolēt likuma normu ievērošanu. Tāpat nebija vienotas nostājas par to, vai šāds aizliegums vērtējams kā rūpes par sabiedrības veselību vai drīzāk satiksmes drošību.

Deputāti vienojās šo normu neiekļaut likumā “Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu”, bet rosināja iekļaut to Ceļu satiksmes noteikumos un Administratīvo pārākumu kodeksā.

Par Sociālo un darba lietu komisijas atbalstītajiem grozījumiem likumā “Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu” 3.lasījumā vēl jālemj Saeimai.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!