• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.02.2008., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171226

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dokumentu, zīmogu atsaukumi

Vēl šajā numurā

21.02.2008., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dažādi sludinājumi

 

Līdzdarbības LĪGUMS Nr. SVK/102/2008

Rīgā 2008. gada 8. februārī

Valsts aģentūra “Sabiedrības veselības aģentūra”, turpmāk tekstā – PILNVAROTĀJS, tās direktora Ulda Līkopa personā, kurš rīkojas saskaņā ar Ministru kabineta 26.06.2007. noteikumiem Nr.433 “Valsts aģentūras “Sabiedrības veselības aģentūra” nolikums, no vienas puses, un Biedrība “Latvijas Sarkanais Krusts” Daugavpils komiteja , turpmāk tekstā - PILNVAROTĀ PERSONA, tās izpilddirektores Marijas Muižules personā, kura rīkojas uz 22.01.2008. pilnvaras Nr. 2-24/32 pamata, no otras puses, saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 40.-53.pantu un Ministru kabineta 2003.gada 29.jūlija noteikumiem Nr.419 ”Kārtība, kādā tiešās pārvaldes iestādes slēdz līdzdarbības līgumus, un līdzdarbības līguma publiskošanas kārtība”, turpmāk kopā un atsevišķi sauktas PUSES, un ņemot vērā Ministru kabineta 2007.gada 26.jūnija noteikumu Nr.433 “Valsts aģentūras “Sabiedrības veselības aģentūra” nolikums” 3.11.punktu – izglītot dažādas sabiedrības grupas par faktoriem, kas ietekmē viņu veselību - un, lai turpinātu Latvijā jau vairākus gadus veiksmīgi darbojušos projektu “Sirds veselības kabineta” darbu noslēdz šādu līgumu (turpmāk tekstā – Līgums):

I. LĪGUMA PRIEKŠMETS

PILNVAROTĀJS uzdod un PILNVAROTĀ PERSONA apņemas Līguma darbības laikā nodrošināt Sirds veselības kabineta (turpmāk - SVK) darbību atbilstoši šim Līgumam, tā pielikumiem un spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

II. PILNVAROTĀS PERSONAS PIENĀKUMI

2.1.PILNVAROTAI PERSONAI ir pienākums:

2.1.1.nodrošināt SVK darbību atbilstoši šim Līguma un šī Līguma 1.pielikumam, kas ir šī Līguma neatņemama sastāvdaļa;

2.1.2.sniegt pakalpojumus šī Līguma 4.sadaļā minētajām personu grupām (turpmāk – pakalpojuma saņēmējs) Līgumā noteiktajā kārtībā;

2.1.3.nodrošināt vienlīdzīgu attieksmi pakalpojuma pieejamībā un pakalpojumu sniegšanā visiem pakalpojuma saņēmējiem;

2.1.4.nodrošināt Līgumā minētās dokumentācijas ieviešanu, pareizu tās aizpildīšanu un uzglabāšanu, kā arī tās uzrādīšanu PILNVAROTĀJA nozīmētam pārstāvim;

2.1.5.vest finanšu un uzskaites dokumentus, atskaites par darba procesu un tā rezultātiem, kas saistīti ar Līguma izpildi, kā arī pēc pirmā pieprasījuma uzrādīt tos PILNVAROTĀJA nozīmētam pārstāvim;

2.1.6.nodrošināt normatīvajiem aktiem un šī Līguma 2.pielikumam (kas ir šī Līguma neatņemama sastāvdaļa) atbilstošas grāmatvedības uzskaites kārtošanu;

2.1.7.līdz katra mēneša 3.datumam iesniegt pārskatu ar PILNVAROTĀS PERSONAS parakstu par budžeta līdzekļu izlietojumu iepriekšējā mēnesī (saskaņā ar šī līguma 5.pielikumu, kas ir šī Līguma neatņemama sastāvdaļa) pa faksu (67374980) un oriģinālu pa pastu;

2.1.8.līdz katra mēneša 5.datumam iesniegt SVK koordinatoram aizpildītu Līguma 3.pielikumā (kas ir šī Līguma neatņemama sastāvdaļa) pievienoto pārskatu;

2.1.9.nodrošināt šī Līguma 1.pielikumā minētās profilaktiskās pārbaudes laikā iegūto datu ievadīšanu elektroniskajā datu bāzē, nodrošinot Fizisko personu datu aizsardzības likuma prasības. Informāciju elektroniskajā datu bāzē jāievada pēc pakalpojuma saņēmējam veiktā sirds veselības profilakses izmeklējuma. Pieejas tiesības (lietotājvārdu un paroli) PILNVAROTĀJS SVK strādājošai sertificētai ārstniecības personai piešķir 10 (desmit) darba dienu laikā pēc Līguma abpusējas parakstīšanas dienas. PILNVAROTĀ PERSONA nodrošina, ka piešķirtais lietotājvārds un parole nekādā formā netiek izpaustas trešajām personām;

2.1.10. PILNVAROTĀS PERSONAS telpās publiski pieejamā vietā izvietot:

2.1.10.1.informāciju par SVK darba laikiem, par pierakstīšanās iespējām un tālruņa numuru;

2.1.10.2.PILNVAROTĀJA sagatavoto informāciju pakalpojuma saņēmējam par veselības veicināšanas jautājumiem;

2.1.11.līguma ietvaros saņemot finansējumu, kuram noteikts konkrēts izlietošanas mērķis un kārtība, nodrošināt finansējuma izlietojumu atbilstoši šim mērķim un kārtībai;

2.1.12.trīs darba dienu laikā rakstveidā paziņot PILNVAROTĀJAM par PILNVAROTĀS PERSONAS juridiskā statusa, rekvizītu – juridiskās adreses, atrašanās vietas, banku kontu, vai amatpersonu maiņu, kā arī par nozīmēto pārstāvju kontaktinformācijas maiņu.

2.2.PILNVAROTAI PERSONAI nav tiesību pieprasīt no pakalpojuma saņēmējiem vai trešajām personām (darba devēji, apdrošinātāji un tml.) samaksu par pakalpojumiem, kas sniegti Līguma ietvaros.

2.3.PILNVAROTAI PERSONAI jānodrošina SVK ar telefonu un interneta pieslēgumu, kā arī jāinformē PILNVAROTĀJS par oficiālajām PILNVAROTĀS PERSONAS un SVK sertificētas ārstniecības personas elektroniskā pasta adresēm.

2.4.Līguma laušanas vai pēc tā termiņa beigām PILNVAROTĀ PERSONA tehnisko aprīkojumu, (norādīts līguma 6.pielikumā) nodod PILNVAROTĀJAM.

III. PILNVAROTĀJA PIENĀKUMI UN TIESĪBAS

3.1.PILNVAROTĀJA pienākumi:

3.1.1.veikt maksājumus PILNVAROTAI PERSONAI saskaņā ar šo Līgumu;

3.1.2.sniegt papildus informāciju, kas nepieciešama šī Līguma izpildei;

3.1.3.veikt Līguma izpildes kontroli.

3.2.PILNVAROTĀJA tiesības:

3.2.1. jebkurā laikā apmeklēt SVK un pārbaudīt tā darbību;

3.2.2. jebkurā laikā pieprasīt un iepazīties ar SVK finanšu un uzskaites dokumentiem, pārskatiem par SVK darbību;

3.2.3. jebkurā laikā pārbaudīt SVK piešķirtā finansējuma izlietojuma atbilstību piešķiršanas mērķim.

IV. PAKALPOJUMA NODROŠINĀŠANAS KĀRTĪBA

4.1.PILNVAROTĀ PERSONA sniedz pakalpojumus Līguma ietvaros Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem, kā arī bezvalstniekiem un ārzemniekiem (t.sk., Eiropas Savienības dalībvalsts pilsoņiem), kuri uzturas Latvijā.

4.2.Sniedzot pakalpojumus, PILNVAROTĀ PERSONA pārbauda pakalpojuma saņēmējam personu apliecinošu dokumentu. Šī Līguma izpratnē par personu apliecinošu dokumentu ir uzskatāma arī transportlīdzekļa vadītāja apliecība.

V. LĪGUMA SUMMA UN SAVSTARPĒJO NORĒĶINU KĀRTĪBA

5.1. Šī Līguma summa gadā ir LVL9109,28 (deviņi tūkstoši simts deviņi un 28 santīmi). Līguma kopējā summa par 3 (trīs) gadiem ir LVL27 327,84 (divdesmit septiņi tūkstoši trīs simti divdesmit septiņi lati un 84 santīmi), kas sevī ietver samaksu par darbu un SVK uzturēšanu saskaņā ar tāmes finansējuma (4.pielikums, kas ir šī Līguma neatņemama sastāvdaļa).

5.2.Līdz nākamā mēneša 7.datumam PILNVAROTĀ PERSONA nosūta PILNVAROTĀJAM rēķinu par iepriekšējo mēnesi samaksas par darbu un SVK uzturēšanas apmaksas veikšanai.

5.3.PILNVAROTĀJAM ir tiesības 5 (piecu) darba dienu laikā pēc šī Līguma 2.1.7.punktā minētā pārskata un šī Līguma 5.2.punktā minētā rēķina saņemšanas nosūtīt tos atpakaļ PILNVAROTAI PERSONAI labojumu veikšanai.

5.4.Desmit darba dienu laikā pēc rēķina saņemšanas PILNVAROTĀJS apmaksā PILNVAROTĀS PERSONAS iesniegto rēķinu, ja PILNVAROTĀS PERSONAS darbs pilnībā atbilst šī Līguma noteikumiem un, ja PILNVAROTĀ PERSONA ir iesniegusi PILNVAROTĀJAM šī līguma 2.1.7.punktā minēto mēneša pārskatu. Šī Līguma 5.3.punktā minētajā gadījumā PILNVAROTĀJS veic apmaksu desmit darba dienu laikā pēc precizētā rēķina un pārskata saņemšanas no PILNVAROTĀS PERSONAS.

5.5.PILNVAROTĀJAM ir tiesības neveikt pilnu rēķina apmaksu, ja PILNVAROTĀS PERSONAS mēneša pārskats neatbilst Līgumā noteiktajam un tāmes finansējumam.

5.6.PILNVAROTĀ PERSONA izlieto līguma 5.1. punktā minēto summu saskaņā ar šī Līguma 4. pielikumu.

VI. UZDEVUMA IZPILDES KVALITĀTES NOVĒRTĒJUMA KRITĒRIJI UN SASNIEDZAMIE REZULTĀTI

6.1.Uzdevuma izpildes procesā nodrošināt SVK darbību atbilstoši šim līgumam tā pielikumiem un spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem. Pamata kvalitātes novērtējuma kritērijs SVK darbības noslogojums pēc pakalpojuma saņēmēja skaita.

6.2.SVK darbības sasniedzamie rezultāti ir uzlabot iedzīvotāju informētību par sirds slimību riska faktoriem.

VII. PUŠU ATBILDĪBA

7.1.PILNVAROTĀJAM ir tiesības PILNVAROTAI PERSONAI piemērot līgumsodu par Līgumā noteikto PILNVAROTĀS PERSONAS pienākumu neizpildi līdz 10% no PILNVAROTĀS PERSONAS paredzētā finansējuma kalendārajam mēnesim.

7.2.PILNVAROTĀJA piemērotais līgumsods tiek uzrādīts aktā un ieturēts rēķinā PILNVAROTAI PERSONAI.

7.3.PUSES tiek atbrīvotas no atbildības pilnībā vai daļēji par Līguma saistību neizpildi, ja to izraisījuši nepārvaramas varas apstākļi, kas radušies pēc Līguma noslēgšanas un kurus nav bijis iespējams paredzēt, izvairīties vai novērst, ievērojot vislielāko rūpību, bet par kuriem rakstiski paziņots otrai PUSEI piecu darba dienu laikā no šādu apstākļu rašanās dienas. Šādā gadījumā Līgumā noteiktais izpildes un samaksas termiņš tiek attiecīgi pagarināts par tādu laika periodu, par kādu nepārvaramie varas apstākļi ir aizkavējuši Līguma izpildi, bet ne ilgāk par 30 kalendārajām dienām.

7.4.Gadījumā, ja nepārvaramas varas apstākļi turpinās ilgāk nekā 30 kalendārās dienas, PUSES ir tiesīgas izbeigt Līgumu par to rakstiski brīdinot otru PUSI piecas darba dienas iepriekš.

VIII. PILNVAROTĀS PERSONAS DARBĪBAS UZRAUDZĪBAS KĀRTIBA

8.1.Par SVK darbību atbildīgais PILNVAROTĀJA nozīmētais pārstāvis veic uzraudzību pār PILNVAROTĀS PERSONAS darbību, kas saistīta ar Līgumā paredzēto saistību izpildi. PILNVAROTĀJS papildus šī Līguma 3.2.punktā noteiktajam ir tiesīgs jebkurā laikā un jebkurā korespondences formā (ar vēstuli, elektroniski, pa faksu u.c.) pieprasīt no PILNVAROTĀS PERSONAS visa veida informāciju, kas saistīta ar šajā Līgumā noteikto saistību izpildes darbībām, to skaitā finanšu izlietojumu un tā pamatotību. PILNVAROTAI PERSONAI ir pienākums ne vēlāk kā 15 dienu laikā pēc šāda rakstiska pieprasījuma saņemšanas iesniegt rakstiski pieprasīto informāciju PILNVAROTĀJAM.

8.2.PILNVAROTĀ PERSONA nodrošina iespēju PILNVAROTĀJA nozīmētam pārstāvim pēc pieprasījuma iepazīties ar PILNVAROTĀS PERSONAS darbību, kas saistīta ar šī līguma izpildi, kā arī veikt plānveida un neplānotas kontroles un revīzijas, pretējā gadījumā PILNVAROTĀJAM ir tiesības pilnīgi vai daļēji neapmaksāt PILNVAROTĀS PERSONAS darbu.

8.3.Kontroles rezultāti tiek noformēti ar aktu, kura vienu eksemplāru kontroles veicējs iesniedz PILNVAROTAI PERSONAI. Ja PILNVAROTĀ PERSONA 15 darba dienu laikā nesniedz PILNVAROTĀJAM pamatotus iebildumus par aktā uzrādītajiem pārkāpumiem, akts tiek uzskatīts par akceptētu.

IX. LĪGUMA DARBĪBAS TERMIŅŠ, LĪGUMA GROZĪŠANA UN IZBEIGŠANA

9.1.Līgums stājas spēkā pēc tā parakstīšanas un darbojas no 2008. gada 8.februāra līdz 2011. gada 7.februārim.

9.2.Līgums un tā pielikumi var tikt grozīti vai papildināti, pusēm rakstveidā par to vienojoties. Rakstveida vienošanās kļūst par šī Līguma neatņemamu sastāvdaļu.

9.3.PILNVAROTĀJAM ir tiesības prasīt izdarīt grozījumus Līgumā attiecībā uz finanšu apjomu, ja ir pieņemti jauni normatīvi akti vai izdarīti grozījumi spēkā esošajos normatīvajos aktos, kas attiecas uz līguma priekšmetu, informējot par to PILNVAROTO PERSONU 5 (piecas) darba dienas iepriekš.

9.4.PUSES Līgumu var izbeigt pirms termiņa, savstarpēji rakstveidā vienojoties.

9.5.PUSES var izbeigt Līgumu pirms termiņa, rakstveidā brīdinot par to otru PUSI ne mazāk kā vienu mēnesi iepriekš.

9.6.PILNVAROTĀJS var izbeigt Līgumu pirms termiņa brīdinot par to PILNVAROTO PERSONU 5 (piecas) darba dienas iepriekš šādos gadījumos:

9.6.1.PILNVAROTĀ PERSONA nepilda Līguma noteikumus vai neizpilda tos pilnīgi un savlaicīgi;

9.6.2.pret PILNVAROTO PERSONU likumā noteiktā kārtībā ir ierosināts maksātnespējas process, vai arī tā atbilst likumā noteiktajām maksātnespējas pazīmēm vai arī ir atzīta par maksātnespējīgu;

9.6.3.Valsts pārvaldes iekārtas likumā noteiktajos gadījumos.

9.7.PUSES apņemas ar Līgumu saistītos strīdus risināt sarunu ceļā. Strīdus, kuros nav panākta vienošanās, PUSES risina Latvijas Republikas normatīvajos aktos paredzētajā kārtībā.

X. NOZĪMĒTIE PĀRSTĀVJI

10.1.PUSES šī Līguma efektīvākai izpildei un koordinācijai nozīmē pārstāvjus.

10.2. No PILNVAROTĀJA puses nozīmētie pārstāvji ir:

10.2.1.Veselības veicināšanas un profilakses daļas sabiedrības veselības metodiķe Kristīne Ozola, e-pasts: Kristine.ozola@sva.gov.lv, telefons 67081613.

10.2.2.SVK koordinators S.Kesenfelde, telefons 63322401, fakss 63350390, e-pasts: kesenfelde@inbox.lv.

10.3.Visi šajā līgumā minētie dokumenti, kas jāiesniedz PILNVAROTĀJAM jāadresē šī Līguma 10.2.1.punktā minētajam pārstāvim.

10.4.No PILNVAROTĀS PERSONAS puses nozīmētie pārstāvji ir grāmatvede Natālija Kastigova, tālr. 26039712 un māsa Marija Muižule, tālr. 65457357.

10.5. Nozīmēto pārstāvju prombūtnes gadījumā PUSES nozīmē citus pārstāvjus, kas atbild par Līguma izpildi, par to savlaicīgi informējot otru PUSI.

XI. PUŠU REKVIZĪTI UN PARAKSTI

PILNVAROTĀJS

V/a “Sabiedrības veselības aģentūra”

Klijānu iela 7, Rīga, LV-1012

Reģistrācijas nr.90000052976

Valsts kase TRELLV22

Konta nr.LV34TREL2290670320000

Direktors U.Līkops

PILNVAROTĀ PERSONA

Biedrība “Latvijas Sarkanais Krusts”

Daugavpils komiteja

Bauskas 25, Daugavpils, LV-5404

Reģ. nr. 40008002279

SEB Unibankas Daugavpils filiāle

Konta nr.LV68UNLA0050007139312

Izpilddirektore M.Muižule


1.pielikums pie 2008. gada 8. februāra Līdzdarbības līguma Nr. SVK/102/2008

SIRDS VESELĪBAS KABINETA (SVK) DARBĪBAS KĀRTĪBA

1.Vispārīgie SVK darbības noteikumi

1.1. SVK nodarbojas ar sirds veselības veicināšanu un slimību profilaksi ar mērķi samazināt saslimstību ar sirds asinsvadu sistēmas slimībām. Pakalpojuma saņēmēji SVK pakalpojumus var saņemt bez ārsta nosūtījuma.

1.2. SVK pakalpojuma saņēmējiem sirds veselības rādītāju kontroli veic ne biežāk kā vienu reizi gadā.

1.3. SVK funkcijas:

1.3.1. Pakalpojuma saņēmēju izglītošana par sirds veselības veicināšanu un slimību profilaksi;

1.3.2. Pakalpojuma saņēmēju profilaktiskā izmeklēšana;

1.3.3. Līguma 3.pielikumā norādītās informācijas uzkrāšana, apkopošana un nosūtīšana.

1.4. SVK tiek noteikti pieņemšanas laiki – katru darba dienu un vienu sestdienu mēnesī, 40 stundas nedēļā.

1.5. SVK darbību koordinē šī Līguma 10.2.2.punktā minētais SVK koordinators.

2.SVK strādājošās sertificētās ārstniecības personas pienākumi:

2.1. sadarboties ar SVK koordinatoru, t.sk.:

2.1.3.iesniegt atskaiti saskaņā ar Līguma 3.pielikumu līguma 2.1.8.punktā noteiktajā termiņā

2.1.4.iesniegt priekšlikumus SVK darbības optimizācijai.

2.2. veikt pakalpojuma saņēmēju sirds veselības profilaktiskos izmeklējumus:

2.2.1.noteikt ķermeņa masas un auguma attiecību;

2.2.2.izmērīt asinsspiedienu;

2.2.3.noteikt kopējo holesterīna un triglicerīdu līmeni asinīs;

2.2.4.noteikt glikozes līmeni asinīs.

2.3. sniegt pakalpojuma saņēmējiem informāciju par:

2.3.1.izmeklējumu rezultātiem;

2.3.2.sirds veselību veicinošu dzīvesveidu.

2.4. indikāciju gadījumā ieteikt pakalpojuma saņēmējiem vērsties pie ģimenes ārsta.

2.5. pēc pieprasījuma sniegt informāciju ģimenes ārstiem par SVK pakalpojuma saņēmējiem, ievērojot fizisko personu datu aizsardzību.

2.6. sadarboties ar veselības veicināšanas koordinatoru.

2.7. piedalīties un organizēt PILNVAROTAJA ierosinātos pasākumus.

2.8. reģistrēt elektroniskajā datu bāzē profilaktisko izmeklējuma laikā iegūtos datus par pakalpojuma saņēmēju.

3. Šis pielikums ir Līguma neatņemama sastāvdaļa.

PILNVAROTĀJS

V/a “Sabiedrības veselības aģentūra”

Klijānu iela 7, Rīga, LV-1012

Reģistrācijas nr.90000052976

Valsts kase TRELLV22

Konta nr.LV34TREL2290670320000

Direktors U.Līkops

PILNVAROTĀ PERSONA

Biedrība “Latvijas Sarkanais Krusts”

Daugavpils komiteja

Bauskas 25, Daugavpils, LV-5404

Reģ. nr. 40008002279

SEB Unibankas Daugavpils filiāle

Konta nr.LV68UNLA0050007139312

Izpilddirektore M.Muižule

 

2. pielikums pie 2008. gada 8.februāra Līdzdarbības līguma Nr. SVK/102/2008

Sirds veselības kabineta budžeta līdzekļu izlietojuma un atskaites kārtība

1. Sagatavojot pārskatu par budžeta līdzekļu izlietojumu, SVK pilnvarotam pārstāvim jāņem vērā, ka:

a) Pārskatu aizpilda par vienu mēnesi.

b) Pārskatu aizpilda par reāliem izdevumiem, kurus var dokumentāli apliecināt un to iesniedz ar Pilnvarotās personas parakstu. Attaisnojuma dokumenti tiek glabāti pie Pilnvarotās personas. Ja kādi no izdevumiem ir daļa no iestādes kopējā maksājuma, tad šai summai jābūt atsevišķi atšifrētai. Līguma darbības laikā Pilnvarotājs sedz izdevumus, nepārsniedzot līguma kopējo summu.

2. Gadījumā, ja budžeta līdzekļu reālais izlietojums (pārskats) nesakrīt ar plānoto budžeta izlietojumu, norāda reālo līdzekļu izdevumus.

3. Izrakstot rēķinus Sabiedrības veselības aģentūrai par Sirds veselības kabineta izdevumiem, raksta faktisko līdzekļu izlietojumu (izpildi), līguma 5.1. apakšpunktā noteiktā kopējā finansējuma ietvaros.

4. Šis pielikums ir Līguma neatņemama sastāvdaļa.

PILNVAROTĀJS

V/a “Sabiedrības veselības aģentūra”

Klijānu iela 7, Rīga, LV-1012

Reģistrācijas nr.90000052976

Valsts kase TRELLV22

Konta nr.LV34TREL2290670320000

Direktors U.Līkops

PILNVAROTĀ PERSONA

Biedrība “Latvijas Sarkanais Krusts”

Daugavpils komiteja

Bauskas 25, Daugavpils, LV-5404

Reģ. nr. 40008002279

SEB Unibankas Daugavpils filiāle

Konta nr.LV68UNLA0050007139312

Izpilddirektore M.Muižule

 

3.pielikums pie 2008. gada 8. februāra Līdzdarbības līguma Nr. SVK/102/2008

Pārskats par SVK profilaktiskajiem izmeklējumiem 2008.g. ________________ mēnesī

________________________________________________________

(Sirds veselības kabineta nosaukums)

Apmeklētāju skaits mēnesī

Pirmreizējs apmeklējums

↑ĶMI > 30

↑Asins-

spied.

>140/90

↑KH > 5,0 mmol/l

↑TG. >1,7 mmol/l

↑Gluk > 5,6 mmol/l

↑Kopējais kardovask. risks pēc SCORE*>5%

Nosūtīti pie ģimenes ārsta


* Eiropas vadlīnijas kardiovaskulārā riska noteikšanai iesaka izmantot SCORE (sistemātiska koronārā riska noteikšana) modeli

SVK ārstniecības persona ___________________________ ________________________

(Vārds, Uzvārds) (Paraksts)

4.pielikums pie 2008.gada 8. februāra Līdzdarbības līguma Nr. SVK/102/2008

Sirds - veselības kabineta (platība- 31,03 m2) izdevumu tāme

Nr.

p.k.

EEK kods

Rādītāja nosaukums

Summa

gadā

Summa mēnesī

janvāris

februāris

marts

aprīlis

maijs

jūnijs

jūlijs

augusts

septembris

oktobris

novembris

decembris

1.

1100

Atalgojums ārstniecības personai (ar nedēļas darba laiku 40 stundas)

4032,00

336,00

336,00

336,00

336,00

336,00

336,00

336,00

336,00

336,00

336,00

336,00

336,00

2.

1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

971,28

80,94

80,94

80,94

80,94

80,94

80,94

80,94

80,94

80,94

80,94

80,94

80,94

3.

2110

Iekšzemes komandējumi un dienesta braucieni

60,00

12,00

12,00

12,00

12,00

12,00

4.

2200

Pakalpojumi

1886,00

178,00

168,00

168,00

178,00

128,00

128,00

138,00

128,00

128,00

188,00

178,00

178,00

t.sk.

2219

visi sakaru pakalpojumi

480,00

40

40

40

40

40

40

40

40

40

40

40

40

2221

izdevumi par apkuri

310,00

40,00

40,00

40,00

40,00

X

X

X

X

X

50,00

50,00

50,00

2222

izdevumi par ūdeni un kanalizāciju

36,00

3,00

3,00

3,00

3,00

3,00

3,00

3,00

3,00

3,00

3,00

3,00

3,00

2223

izdevumi par elektroenerģiju

60,00

5,00

5,00

5,00

5,00

5,00

5,00

5,00

5,00

5,00

5,00

5,00

5,00

2230

iestādes reprezentācijas, ar iestādes darbību un veicamo funkciju nodrošināšanu saistīto pakalpojumu izdevumi

280,00

30,00

20,00

20,00

30,00

20,00

20,00

30,00

20,00

20,00

30,00

20,00

20,00

2243

Iekārtas, inventāra un aparatūras remonta un tehniskās apkalpošanas izdevumi

120,00

10,00

10,00

10,00

10,00

10,00

10,00

10,00

10,00

10,00

10,00

10,00

10,00

2244

ēku, būvju un telpu uzturēšanas izdevumi

600,00

50,00

50,00

50,00

50,00

50,00

50,00

50,00

50,00

50,00

50,00

50,00

50,00

5.

2300

Krājumu, materiālu, energoresursu, preču, biroja preču un inventāra(līdz 50 Ls par vienību) iegāde kopā

2160,00

180,00

180,00

180,00

180,00

180,00

180,00

180,00

180,00

180,00

180,00

180,00

180,00

t.sk.

2311

biroja preces

60,00

5,00

5,00

5,00

5,00

5,00

5,00

5,00

5,00

5,00

5,00

5,00

5,00

2340

zāles, ķimikālijas, laboratorijas preces, medicīniskās ierīces, medicīniskie instrumenti, laboratorijas dzīvnieki un to uzturēšana

2100,00

175,00

175,00

175,00

175,00

175,00

175,00

175,00

175,00

175,00

175,00

175,00

175,00

Izdevumi kopā

9109,28

774,94

776,94

764,94

786,94

724,94

736,94

734,94

724,94

736,94

784,94

786,94

774,94

PILNVAROTĀJS

V/a “Sabiedrības veselības aģentūra”

Direktors U.Līkops

PILNVARPTĀ PERSONA

Biedrība “Latvijas Sarkanais Krusts” Daugavpils Komiteja

Izpilddirektore M.Muižule

5.pielikums pie 2008. gada 8. februāra Līdzdarbības līguma Nr. SVK/102/2008

Pārskats par Sirds veselības kabineta ( platība_______m2) budžeta izlietojumu 2008.gada mēnesī

Nr.

p.k.

EEK kods

Rādītāja nosaukums

Plāns

Izpilde

1.

1100

Atalgojums ārstniecības personai (ar nedēļas darba laiku 40 stundas)

2.

1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

3.

2110

Iekšzemes komandējumi un dienesta braucieni

4.

2200

Pakalpojumi

t.sk.

2219

visi sakaru pakalpojumi

2221

izdevumi par apkuri

2222

izdevumi par ūdeni un kanalizāciju

2223

izdevumi par elektroenerģiju

2230

iestādes reprezentācijas, ar iestādes darbību un veicamo funkciju nodrošināšanu saistīto pakalpojumu izdevumi

t.sk.

2243

iekārtas, inventāra un aparatūras remonta un tehniskās apkalpošanas izdevumi

2244

ēku, būvju un telpu uzturēšanas izdevumi

5.

2300

Krājumu, materiālu, energoresursu, preču, biroja preču un inventāra(līdz 50 Ls par vienību) iegāde kopā

t.sk.

2311

biroja preces

t.sk.

2340

zāles, ķimikālijas, laboratorijas preces, medicīniskās ierīces, medicīniskie instrumenti, laboratorijas dzīvnieki un to uzturēšana

t.sk.

Izdevumi kopā

PILNVAROTĀJS

V/a “Sabiedrības veselības aģentūra”

Direktors U.Līkops

PILNVARPTĀ PERSONA

Biedrība “Latvijas Sarkanais Krusts” Daugavpils Komiteja

Izpilddirektore M.Muižule


 

6 .pielikums pie 2008. gada 8. februāra Līdzdarbības līguma Nr. SVK/102/2008

SVK tehniskā aprīkojuma vienības

n.p.k.

Nosaukums

Skaits

1.

Sirds veselības kabineta aprīkojums

1.1.

Dators C-2.8

1

1.2.

Monitors Samsung 732

1

1.3.

Printeris HP officejet 5610

1

1.4.

Telefons Panasonic KX T5 500FX

1

1.5.

Galda lampa

1

1.6.

Mēbeļu komplekts

1

2.

Sirds veselības kabinetam nepieciešamie mērinstrumenti

2.1.

Kardiogrāfs AS CA RD

1

2.2.

Digitālie svari

1

2.3.

Tonometrs

1

2.4.

Fonendoskops

1

2.5.

Aparāts cukura un holesterīna līmeņa noteikšanai

1

PILNVAROTĀJS

V/a “Sabiedrības veselības aģentūra”

Direktors U.Līkops

PILNVARPTĀ PERSONA

Biedrība “Latvijas Sarkanais Krusts” Daugavpils Komiteja

Izpilddirektore M.Muižule


Līdzdarbības LĪGUMS Nr. SVK/02/2008

Rīgā 2008. gada 7. februārī

Valsts aģentūra “Sabiedrības veselības aģentūra”, turpmāk tekstā – PILNVAROTĀJS, tās direktora Ulda Līkopa personā, kurš rīkojas saskaņā ar Ministru kabineta 26.06.2007. noteikumiem Nr.433 “Valsts aģentūras “Sabiedrības veselības aģentūra” nolikums, no vienas puses, un Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Jaunliepājas primārās veselības aprūpes centrs”, turpmāk tekstā - PILNVAROTĀ PERSONA, tās valdes locekles Anitas Liepas personā, kura rīkojas uz statūtu pamata, no otras puses, saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 40.-53.pantu un Ministru kabineta 2003.gada 29.jūlija noteikumiem Nr.419 ”Kārtība, kādā tiešās pārvaldes iestādes slēdz līdzdarbības līgumus, un līdzdarbības līguma publiskošanas kārtība”, turpmāk kopā un atsevišķi sauktas PUSES, un ņemot vērā Ministru kabineta 2007.gada 26.jūnija noteikumu Nr.433 “Valsts aģentūras “Sabiedrības veselības aģentūra” nolikums” 3.11.punktu – izglītot dažādas sabiedrības grupas par faktoriem, kas ietekmē viņu veselību - un, lai turpinātu Latvijā jau vairākus gadus veiksmīgi darbojušos projektu “Sirds veselības kabineta” darbu noslēdz šādu līgumu (turpmāk tekstā – Līgums):

I. LĪGUMA PRIEKŠMETS

PILNVAROTĀJS uzdod un PILNVAROTĀ PERSONA apņemas Līguma darbības laikā nodrošināt Sirds veselības kabineta (turpmāk - SVK) darbību atbilstoši šim Līgumam, tā pielikumiem un spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

II. PILNVAROTĀS PERSONAS PIENĀKUMI

2.1.PILNVAROTAI PERSONAI ir pienākums:

2.1.1.nodrošināt SVK darbību atbilstoši šim Līguma un šī Līguma 1.pielikumam, kas ir šī Līguma neatņemama sastāvdaļa;

2.1.2.sniegt pakalpojumus šī Līguma 4.sadaļā minētajām personu grupām (turpmāk – pakalpojuma saņēmējs) Līgumā noteiktajā kārtībā;

2.1.3.nodrošināt vienlīdzīgu attieksmi pakalpojuma pieejamībā un pakalpojumu sniegšanā visiem pakalpojuma saņēmējiem;

2.1.4.nodrošināt Līgumā minētās dokumentācijas ieviešanu, pareizu tās aizpildīšanu un uzglabāšanu, kā arī tās uzrādīšanu PILNVAROTĀJA nozīmētam pārstāvim;

2.1.5.vest finanšu un uzskaites dokumentus, atskaites par darba procesu un tā rezultātiem, kas saistīti ar Līguma izpildi, kā arī pēc pirmā pieprasījuma uzrādīt tos PILNVAROTĀJA nozīmētam pārstāvim;

2.1.6.nodrošināt normatīvajiem aktiem un šī Līguma 2.pielikumam (kas ir šī Līguma neatņemama sastāvdaļa) atbilstošas grāmatvedības uzskaites kārtošanu;

2.1.7.līdz katra mēneša 3.datumam iesniegt pārskatu ar PILNVAROTĀS PERSONAS parakstu par budžeta līdzekļu izlietojumu iepriekšējā mēnesī (saskaņā ar šī līguma 5.pielikumu, kas ir šī Līguma neatņemama sastāvdaļa) pa faksu (67374980) un oriģinālu pa pastu;

2.1.8.līdz katra mēneša 5.datumam iesniegt SVK koordinatoram aizpildītu Līguma 3.pielikumā (kas ir šī Līguma neatņemama sastāvdaļa) pievienoto pārskatu;

2.1.9.nodrošināt šī Līguma 1.pielikumā minētās profilaktiskās pārbaudes laikā iegūto datu ievadīšanu elektroniskajā datu bāzē, nodrošinot Fizisko personu datu aizsardzības likuma prasības. Informāciju elektroniskajā datu bāzē jāievada pēc pakalpojuma saņēmējam veiktā sirds veselības profilakses izmeklējuma. Pieejas tiesības (lietotājvārdu un paroli) PILNVAROTĀJS SVK strādājošai sertificētai ārstniecības personai piešķir 10 (desmit) darba dienu laikā pēc Līguma abpusējas parakstīšanas dienas. PILNVAROTĀ PERSONA nodrošina, ka piešķirtais lietotājvārds un parole nekādā formā netiek izpaustas trešajām personām;

2.1.10. PILNVAROTĀS PERSONAS telpās publiski pieejamā vietā izvietot:

2.1.10.1.informāciju par SVK darba laikiem, par pierakstīšanās iespējām un tālruņa numuru;

2.1.10.2.PILNVAROTĀJA sagatavoto informāciju pakalpojuma saņēmējam par veselības veicināšanas jautājumiem;

2.1.11.līguma ietvaros saņemot finansējumu, kuram noteikts konkrēts izlietošanas mērķis un kārtība, nodrošināt finansējuma izlietojumu atbilstoši šim mērķim un kārtībai;

2.1.12.trīs darba dienu laikā rakstveidā paziņot PILNVAROTĀJAM par PILNVAROTĀS PERSONAS juridiskā statusa, rekvizītu – juridiskās adreses, atrašanās vietas, banku kontu, vai amatpersonu maiņu, kā arī par nozīmēto pārstāvju kontaktinformācijas maiņu.

2.2.PILNVAROTAI PERSONAI nav tiesību pieprasīt no pakalpojuma saņēmējiem vai trešajām personām (darba devēji, apdrošinātāji un tml.) samaksu par pakalpojumiem, kas sniegti Līguma ietvaros.

2.3.PILNVAROTAI PERSONAI jānodrošina SVK ar telefonu un interneta pieslēgumu, kā arī jāinformē PILNVAROTĀJS par oficiālajām PILNVAROTĀS PERSONAS un SVK sertificētas ārstniecības personas elektroniskā pasta adresēm.

2.4.Līguma laušanas vai pēc tā termiņa beigām PILNVAROTĀ PERSONA tehnisko aprīkojumu, (norādīts līguma 6.pielikumā) nodod PILNVAROTĀJAM.

III. PILNVAROTĀJA PIENĀKUMI UN TIESĪBAS

3.1.PILNVAROTĀJA pienākumi:

3.1.1.veikt maksājumus PILNVAROTAI PERSONAI saskaņā ar šo Līgumu;

3.1.2.sniegt papildus informāciju, kas nepieciešama šī Līguma izpildei;

3.1.3.veikt Līguma izpildes kontroli.

3.2.PILNVAROTĀJA tiesības:

3.2.1. jebkurā laikā apmeklēt SVK un pārbaudīt tā darbību;

3.2.2. jebkurā laikā pieprasīt un iepazīties ar SVK finanšu un uzskaites dokumentiem, pārskatiem par SVK darbību;

3.2.3. jebkurā laikā pārbaudīt SVK piešķirtā finansējuma izlietojuma atbilstību piešķiršanas mērķim.

IV. PAKALPOJUMA NODROŠINĀŠANAS KĀRTĪBA

4.1.PILNVAROTĀ PERSONA sniedz pakalpojumus Līguma ietvaros Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem, kā arī bezvalstniekiem un ārzemniekiem (t.sk., Eiropas Savienības dalībvalsts pilsoņiem), kuri uzturas Latvijā.

4.2.Sniedzot pakalpojumus, PILNVAROTĀ PERSONA pārbauda pakalpojuma saņēmējam personu apliecinošu dokumentu. Šī Līguma izpratnē par personu apliecinošu dokumentu ir uzskatāma arī transportlīdzekļa vadītāja apliecība.

V. LĪGUMA SUMMA UN SAVSTARPĒJO NORĒĶINU KĀRTĪBA

5.1.Šī Līguma summa gadā ir LVL 9031,48 (deviņi tūkstoši trīsdesmit viens lats un 48 santīmi). Līguma kopējā summa par 3 (trīs) gadiem ir LVL 27 094,44 (divdesmit septiņi tūkstoši deviņdesmit četri lati un 44 santīmi), kas sevī ietver samaksu par darbu un SVK uzturēšanu saskaņā ar tāmes finansējuma (4.pielikums, kas ir šī Līguma neatņemama sastāvdaļa).

5.2.Līdz nākamā mēneša 7.datumam PILNVAROTĀ PERSONA nosūta PILNVAROTĀJAM rēķinu par iepriekšējo mēnesi samaksas par darbu un SVK uzturēšanas apmaksas veikšanai.

5.3.PILNVAROTĀJAM ir tiesības 5 (piecu) darba dienu laikā pēc šī Līguma 2.1.7.punktā minētā pārskata un šī Līguma 5.2.punktā minētā rēķina saņemšanas nosūtīt tos atpakaļ PILNVAROTAI PERSONAI labojumu veikšanai.

5.4.Desmit darba dienu laikā pēc rēķina saņemšanas PILNVAROTĀJS apmaksā PILNVAROTĀS PERSONAS iesniegto rēķinu, ja PILNVAROTĀS PERSONAS darbs pilnībā atbilst šī Līguma noteikumiem un, ja PILNVAROTĀ PERSONA ir iesniegusi PILNVAROTĀJAM šī līguma 2.1.7.punktā minēto mēneša pārskatu. Šī Līguma 5.3.punktā minētajā gadījumā PILNVAROTĀJS veic apmaksu desmit darba dienu laikā pēc precizētā rēķina un pārskata saņemšanas no PILNVAROTĀS PERSONAS.

5.5.PILNVAROTĀJAM ir tiesības neveikt pilnu rēķina apmaksu, ja PILNVAROTĀS PERSONAS mēneša pārskats neatbilst Līgumā noteiktajam un tāmes finansējumam.

5.6.PILNVAROTĀ PERSONA izlieto līguma 5.1. punktā minēto summu saskaņā ar šī Līguma 4. pielikumu.

VI. UZDEVUMA IZPILDES KVALITĀTES NOVĒRTĒJUMA KRITĒRIJI UN SASNIEDZAMIE REZULTĀTI

6.1.Uzdevuma izpildes procesā nodrošināt SVK darbību atbilstoši šim līgumam tā pielikumiem un spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem. Pamata kvalitātes novērtējuma kritērijs SVK darbības noslogojums pēc pakalpojuma saņēmēja skaita.

6.2.SVK darbības sasniedzamie rezultāti ir uzlabot iedzīvotāju informētību par sirds slimību riska faktoriem.

VII. PUŠU ATBILDĪBA

7.1.PILNVAROTĀJAM ir tiesības PILNVAROTAI PERSONAI piemērot līgumsodu par Līgumā noteikto PILNVAROTĀS PERSONAS pienākumu neizpildi līdz 10% no PILNVAROTĀS PERSONAS paredzētā finansējuma kalendārajam mēnesim.

7.2.PILNVAROTĀJA piemērotais līgumsods tiek uzrādīts aktā un ieturēts rēķinā PILNVAROTAI PERSONAI.

7.3.PUSES tiek atbrīvotas no atbildības pilnībā vai daļēji par Līguma saistību neizpildi, ja to izraisījuši nepārvaramas varas apstākļi, kas radušies pēc Līguma noslēgšanas un kurus nav bijis iespējams paredzēt, izvairīties vai novērst, ievērojot vislielāko rūpību, bet par kuriem rakstiski paziņots otrai PUSEI piecu darba dienu laikā no šādu apstākļu rašanās dienas. Šādā gadījumā Līgumā noteiktais izpildes un samaksas termiņš tiek attiecīgi pagarināts par tādu laika periodu, par kādu nepārvaramie varas apstākļi ir aizkavējuši Līguma izpildi, bet ne ilgāk par 30 kalendārajām dienām.

7.4.Gadījumā, ja nepārvaramas varas apstākļi turpinās ilgāk nekā 30 kalendārās dienas, PUSES ir tiesīgas izbeigt Līgumu par to rakstiski brīdinot otru PUSI piecas darba dienas iepriekš.

VIII. PILNVAROTĀS PERSONAS DARBĪBAS UZRAUDZĪBAS KĀRTIBA

8.1.Par SVK darbību atbildīgais PILNVAROTĀJA nozīmētais pārstāvis veic uzraudzību pār PILNVAROTĀS PERSONAS darbību, kas saistīta ar Līgumā paredzēto saistību izpildi. PILNVAROTĀJS papildus šī Līguma 3.2.punktā noteiktajam ir tiesīgs jebkurā laikā un jebkurā korespondences formā (ar vēstuli, elektroniski, pa faksu u.c.) pieprasīt no PILNVAROTĀS PERSONAS visa veida informāciju, kas saistīta ar šajā Līgumā noteikto saistību izpildes darbībām, to skaitā finanšu izlietojumu un tā pamatotību. PILNVAROTAI PERSONAI ir pienākums ne vēlāk kā 15 dienu laikā pēc šāda rakstiska pieprasījuma saņemšanas iesniegt rakstiski pieprasīto informāciju PILNVAROTĀJAM.

8.2.PILNVAROTĀ PERSONA nodrošina iespēju PILNVAROTĀJA nozīmētam pārstāvim pēc pieprasījuma iepazīties ar PILNVAROTĀS PERSONAS darbību, kas saistīta ar šī līguma izpildi, kā arī veikt plānveida un neplānotas kontroles un revīzijas, pretējā gadījumā PILNVAROTĀJAM ir tiesības pilnīgi vai daļēji neapmaksāt PILNVAROTĀS PERSONAS darbu.

8.3.Kontroles rezultāti tiek noformēti ar aktu, kura vienu eksemplāru kontroles veicējs iesniedz PILNVAROTAI PERSONAI. Ja PILNVAROTĀ PERSONA 15 darba dienu laikā nesniedz PILNVAROTĀJAM pamatotus iebildumus par aktā uzrādītajiem pārkāpumiem, akts tiek uzskatīts par akceptētu.

IX. LĪGUMA DARBĪBAS TERMIŅŠ, LĪGUMA GROZĪŠANA UN IZBEIGŠANA

9.1.Līgums stājas spēkā pēc tā parakstīšanas un darbojas no 2008. gada 7.februāra līdz 2011. gada 6. februārim.

9.2.Līgums un tā pielikumi var tikt grozīti vai papildināti, pusēm rakstveidā par to vienojoties. Rakstveida vienošanās kļūst par šī Līguma neatņemamu sastāvdaļu.

9.3.PILNVAROTĀJAM ir tiesības prasīt izdarīt grozījumus Līgumā attiecībā uz finanšu apjomu, ja ir pieņemti jauni normatīvi akti vai izdarīti grozījumi spēkā esošajos normatīvajos aktos, kas attiecas uz līguma priekšmetu, informējot par to PILNVAROTO PERSONU 5 (piecas) darba dienas iepriekš.

9.4.PUSES Līgumu var izbeigt pirms termiņa, savstarpēji rakstveidā vienojoties.

9.5.PUSES var izbeigt Līgumu pirms termiņa, rakstveidā brīdinot par to otru PUSI ne mazāk kā vienu mēnesi iepriekš.

9.6.PILNVAROTĀJS var izbeigt Līgumu pirms termiņa brīdinot par to PILNVAROTO PERSONU 5 (piecas) darba dienas iepriekš šādos gadījumos:

9.6.1.PILNVAROTĀ PERSONA nepilda Līguma noteikumus vai neizpilda tos pilnīgi un savlaicīgi;

9.6.2.pret PILNVAROTO PERSONU likumā noteiktā kārtībā ir ierosināts maksātnespējas process, vai arī tā atbilst likumā noteiktajām maksātnespējas pazīmēm vai arī ir atzīta par maksātnespējīgu;

9.6.3.Valsts pārvaldes iekārtas likumā noteiktajos gadījumos.

9.7.PUSES apņemas ar Līgumu saistītos strīdus risināt sarunu ceļā. Strīdus, kuros nav panākta vienošanās, PUSES risina Latvijas Republikas normatīvajos aktos paredzētajā kārtībā.

X. NOZĪMĒTIE PĀRSTĀVJI

10.1.PUSES šī Līguma efektīvākai izpildei un koordinācijai nozīmē pārstāvjus.

10.2. No PILNVAROTĀJA puses nozīmētie pārstāvji ir:

10.2.1.Veselības veicināšanas un profilakses daļas sabiedrības veselības metodiķe Kristīne Ozola, e-pasts: Kristine.ozola@sva.gov.lv, telefons 67081613.

10.2.2.SVK koordinators S.Kesenfelde, telefons 63322401, fakss 63350390, e-pasts: kesenfelde@inbox.lv.

10.3.Visi šajā līgumā minētie dokumenti, kas jāiesniedz PILNVAROTĀJAM jāadresē šī Līguma 10.2.1.punktā minētajam pārstāvim.

10.4.No PILNVAROTĀS PERSONAS puses nozīmētie pārstāvji ir grāmatvede Egita Jurjāne, tālr. 63429962 un māsa Regīna Suhova, tālr. 3425429.

10.5. Nozīmēto pārstāvju prombūtnes gadījumā PUSES nozīmē citus pārstāvjus, kas atbild par Līguma izpildi, par to savlaicīgi informējot otru PUSI.

XI. PUŠU REKVIZĪTI UN PARAKSTI

PILNVAROTĀJS

V/a “Sabiedrības veselības aģentūra”

Klijānu iela 7, Rīga, LV-1012

Reģistrācijas nr.90000052976

Valsts kase TRELLV22

Konta nr.LV34TREL2290670320000

Direktors U.Līkops

PILNVAROTĀ PERSONA

SIA “Jaunliepājas primārās veselības

aprūpes centrs”, Aldaru iela 20/24 Liepāja, LV-3401

Reģ. nr. 42103024397

SEB Unibankas Liepājas filiāle

Konta nr. LV81UNLA0092500000

Valdes locekle A.Liepa

 

1.pielikums pie 2008. gada 7 . februāra Līdzdarbības līguma Nr. SVK/02/2008

SIRDS VESELĪBAS KABINETA (SVK) DARBĪBAS KĀRTĪBA

1.Vispārīgie SVK darbības noteikumi

1.1. SVK nodarbojas ar sirds veselības veicināšanu un slimību profilaksi ar mērķi samazināt saslimstību ar sirds asinsvadu sistēmas slimībām. Pakalpojuma saņēmēji SVK pakalpojumus var saņemt bez ārsta nosūtījuma.

1.2. SVK pakalpojuma saņēmējiem sirds veselības rādītāju kontroli veic ne biežāk kā vienu reizi gadā.

1.3. SVK funkcijas:

1.3.1. Pakalpojuma saņēmēju izglītošana par sirds veselības veicināšanu un slimību profilaksi;

1.3.2. Pakalpojuma saņēmēju profilaktiskā izmeklēšana;

1.3.3. Līguma 3.pielikumā norādītās informācijas uzkrāšana, apkopošana un nosūtīšana.

1.4. SVK tiek noteikti pieņemšanas laiki – katru darba dienu un vienu sestdienu mēnesī, 40 stundas nedēļā.

1.5. SVK darbību koordinē šī Līguma 10.2.2.punktā minētais SVK koordinators.

2.SVK strādājošās sertificētās ārstniecības personas pienākumi:

2.1. sadarboties ar SVK koordinatoru, t.sk.:

2.1.3.iesniegt atskaiti saskaņā ar Līguma 3.pielikumu līguma 2.1.8.punktā noteiktajā termiņā

2.1.4.iesniegt priekšlikumus SVK darbības optimizācijai.

2.2. veikt pakalpojuma saņēmēju sirds veselības profilaktiskos izmeklējumus:

2.2.1.noteikt ķermeņa masas un auguma attiecību;

2.2.2.izmērīt asinsspiedienu;

2.2.3.noteikt kopējo holesterīna un triglicerīdu līmeni asinīs;

2.2.4.noteikt glikozes līmeni asinīs.

2.3. sniegt pakalpojuma saņēmējiem informāciju par:

2.3.1.izmeklējumu rezultātiem;

2.3.2.sirds veselību veicinošu dzīvesveidu.

2.4. indikāciju gadījumā ieteikt pakalpojuma saņēmējiem vērsties pie ģimenes ārsta.

2.5. pēc pieprasījuma sniegt informāciju ģimenes ārstiem par SVK pakalpojuma saņēmējiem, ievērojot fizisko personu datu aizsardzību.

2.6. sadarboties ar veselības veicināšanas koordinatoru.

2.7. piedalīties un organizēt PILNVAROTAJA ierosinātos pasākumus.

2.8. reģistrēt elektroniskajā datu bāzē profilaktisko izmeklējuma laikā iegūtos datus par pakalpojuma saņēmēju.

3. Šis pielikums ir Līguma neatņemama sastāvdaļa.

PILNVAROTĀJS

V/a “Sabiedrības veselības aģentūra”

Klijānu iela 7, Rīga, LV-1012

Reģistrācijas nr.90000052976

Valsts kase TRELLV22

Konta nr.LV34TREL2290670320000

Direktors U.Līkops

PILNVAROTĀ PERSONA

SIA “Jaunliepājas primārās veselības

aprūpes centrs”, Aldaru iela 20/24 Liepāja, LV-3401

Reģ. nr. 42103024397

SEB Unibankas Liepājas filiāle

Konta nr. LV81UNLA0092500000

Valdes locekle A.Liepa


 

2. pielikums pie 2008. gada 7 . februāra Līdzdarbības līguma Nr. SVK/02/2008

Sirds veselības kabineta budžeta līdzekļu izlietojuma un atskaites kārtība

1. Sagatavojot pārskatu par budžeta līdzekļu izlietojumu, SVK pilnvarotam pārstāvim jāņem vērā, ka:

a) Pārskatu aizpilda par vienu mēnesi.

b) Pārskatu aizpilda par reāliem izdevumiem, kurus var dokumentāli apliecināt un to iesniedz ar Pilnvarotās personas parakstu. Attaisnojuma dokumenti tiek glabāti pie Pilnvarotās personas. Ja kādi no izdevumiem ir daļa no iestādes kopējā maksājuma, tad šai summai jābūt atsevišķi atšifrētai. Līguma darbības laikā Pilnvarotājs sedz izdevumus, nepārsniedzot līguma kopējo summu.

2. Gadījumā, ja budžeta līdzekļu reālais izlietojums (pārskats) nesakrīt ar plānoto budžeta izlietojumu, norāda reālo līdzekļu izdevumus.

3. Izrakstot rēķinus Sabiedrības veselības aģentūrai par Sirds veselības kabineta izdevumiem, raksta faktisko līdzekļu izlietojumu (izpildi), līguma 5.1. apakšpunktā noteiktā kopējā finansējuma ietvaros.

4. Šis pielikums ir Līguma neatņemama sastāvdaļa.

PILNVAROTĀJS

V/a “Sabiedrības veselības aģentūra”

Klijānu iela 7, Rīga, LV-1012

Reģistrācijas nr.90000052976

Valsts kase TRELLV22

Konta nr.LV34TREL2290670320000

Direktors U.Līkops

PILNVAROTĀ PERSONA

SIA “Jaunliepājas primārās veselības

aprūpes centrs”, Aldaru iela 20/24 Liepāja, LV-3401

Reģ. nr. 42103024397

SEB Unibankas Liepājas filiāle

Konta nr. LV81UNLA0092500000

Valdes locekle A.Liepa

 

 

3.pielikums pie 2008. gada 7 . februāra Līdzdarbības līguma Nr. SVK/02/2008

Pārskats par SVK profilaktiskajiem izmeklējumiem 2008.g. ________________ mēnesī

________________________________________________________

(Sirds veselības kabineta nosaukums)

Apmeklētāju skaits mēnesī

Pirmreizējs apmeklējums

↑ĶMI > 30

↑Asinsspied. >140/90

↑KH > 5,0 mmol/l

↑TG. >1,7 mmol/l

↑Gluk > 5,6 mmol/l

↑Kopējais kardovask. risks pēc SCORE*>5%

Nosūtīti pie ģimenes ārsta


 

* Eiropas vadlīnijas kardiovaskulārā riska noteikšanai iesaka izmantot SCORE (sistemātiska koronārā riska noteikšana) modeli

SVK ārstniecības persona ___________________________ ________________________

(Vārds, Uzvārds) (Paraksts)

4.pielikums pie 2008.gada 7.februāra Līdzdarbības līguma Nr. SVK/09/2008

Sirds -veselības kabineta ( platība -15,4m2 ) izdevumu tāme

Nr.

p.k.

EEK kods

Rādītāja nosaukums

Summa

gadā

Summa mēnesī

janvāris

februāris

marts

aprīlis

maijs

jūnijs

jūlijs

augusts

septembris

oktobris

novembris

decembris

1.

1100

Atalgojums ārstniecības personai (ar nedēļas darba laiku 30 stundas)

4032,00

336,00

336,00

336,00

336,00

336,00

336,00

336,00

336,00

336,00

336,00

336,00

336,00

2.

1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

971,28

80,94

80,94

80,94

80,94

80,94

80,94

80,94

80,94

80,94

80,94

80,94

80,94

3.

2110

Iekšzemes komandējumi un dienesta braucieni

80,00

16,00

16,00

16,00

16,00

16,00

4.

2200

Pakalpojumi

1435,88

136,34

136,34

136,34

136,34

96,30

96,30

96,30

96,30

96,30

136,34

136,34

136,34

t.sk.

2219

visi sakaru pakalpojumi

252,00

21

21

21

21

21

21

21

21

21

21

21

21

2221

izdevumi par apkuri

280,28

40,04

40,04

40,04

40,04

X

X

X

X

X

40,04

40,04

40,04

2222

izdevumi par ūdeni un kanalizāciju

43,20

3,60

3,60

3,60

3,60

3,60

3,60

3,60

3,60

3,60

3,60

3,60

3,60

2223

izdevumi par elektroenerģiju

50,40

4,20

4,20

4,20

4,20

4,20

4,20

4,20

4,20

4,20

4,20

4,20

4,20

2230

iestādes reprezentācijas, ar iestādes darbību un veicamo funkciju nodrošināšanu saistīto pakalpojumu izdevumi

204,00

17,00

17,00

17,00

17,00

17,00

17,00

17,00

17,00

17,00

17,00

17,00

17,00

2243

Iekārtas, inventāra un aparatūras remonta un tehniskās apkalpošanas izdevumi

144,00

12,00

12,00

12,00

12,00

12,00

12,00

12,00

12,00

12,00

12,00

12,00

12,00

2244

ēku, būvju un telpu uzturēšanas izdevumi

462,00

38,50

38,50

38,50

38,50

38,50

38,50

38,50

38,50

38,50

38,50

38,50

38,50

5.

2300

Krājumu, materiālu, energoresursu, preču, biroja preču un inventāra(līdz 50 Ls par vienību) iegāde kopā

2292,00

191,00

191,00

191,00

191,00

191,00

191,00

191,00

191,00

191,00

191,00

191,00

191,00

t.sk.

2311

biroja preces

132,00

11,00

11,00

11,00

11,00

11,00

11,00

11,00

11,00

11,00

11,00

11,00

11,00

2340

zāles, ķimikālijas, laboratorijas preces, medicīniskās ierīces, medicīniskie instrumenti, laboratorijas dzīvnieki un to uzturēšana

2160,00

180,00

180,00

180,00

180,00

180,00

180,00

180,00

180,00

180,00

180,00

180,00

180,00

6.

Amortizācijas izdevumi aparatūras uzturēšanai

220,32

18,36

18,36

18,36

18,36

18,36

18,36

18,36

18,36

18,36

18,36

18,36

18,36

Izdevumi kopā

9031,48

762,64

778,64

762,64

778,64

722,60

738,60

722,60

722,60

738,60

762,64

778,64

762,64


PILNVAROTĀJS

V/a “Sabiedrības veselības aģentūra”

Direktors U.Līkops

PILNVAROTĀ PERSONA

SIA “Jaunliepājas primārās veselības aprūpes centrs”

Valdes locekle A.Liepa

 

5.pielikums pie 2008. gada 7.februāra Līdzdarbības līguma Nr. SVK/02/2008

Pārskats par Sirds veselības kabineta ( platība_______m2) budžeta izlietojumu 2008.gada mēnesī

Nr.p.k.

EEK kods

Rādītāja nosaukums

Plāns

Izpilde

1.

1100

Atalgojums ārstniecības personai (ar nedēļas darba laiku 40 stundas)

2.

1200

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

3.

2110

Iekšzemes komandējumi un dienesta braucieni

4.

2200

Pakalpojumi

t.sk.

2219

visi sakaru pakalpojumi

2221

izdevumi par apkuri

2222

izdevumi par ūdeni un kanalizāciju

2223

izdevumi par elektroenerģiju

2230

iestādes reprezentācijas, ar iestādes darbību un veicamo funkciju nodrošināšanu saistīto pakalpojumu izdevumi

t.sk.

2243

iekārtas, inventāra un aparatūras remonta un tehniskās apkalpošanas izdevumi

2244

ēku, būvju un telpu uzturēšanas izdevumi

5.

2300

Krājumu, materiālu, energoresursu, preču, biroja preču un inventāra(līdz 50 Ls par vienību) iegāde kopā

t.sk.

2311

biroja preces

t.sk.

2340

zāles, ķimikālijas, laboratorijas preces, medicīniskās ierīces, medicīniskie instrumenti, laboratorijas dzīvnieki un to uzturēšana

t.sk.

Izdevumi kopā

 

PILNVAROTĀJS

V/a “Sabiedrības veselības aģentūra”

Direktors U.Līkops

PILNVAROTĀ PERSONA

SIA “Jaunliepājas primārās veselības aprūpes centrs”

Valdes locekle A.Liepa

 

6 .pielikums pie 2008. gada 7. februāra Līdzdarbības līguma Nr. SVK/ 02/2008

SVK tehniskā aprīkojuma vienības

n.p.k.

Nosaukums

Skaits

1.

Sirds veselības kabineta aprīkojums

1.1.

Dators

1

1.2.

Monitors

1

1.3.

Printeris

1

1.4.

Datorprogrammas

1.5.

Datorgalds

2

2.

Sirds veselības kabinetam nepieciešamie mērinstrumenti

2.1.

Elektrokardiogrāfs

2

2.2.

Svari medicīniskie

1

2.3.

Aparāts cukura un holesterīna līmeņa noteikšanai

1

 

PILNVAROTĀJS

V/a “Sabiedrības veselības aģentūra”

Direktors U.Līkops

PILNVAROTĀ PERSONA

SIA “Jaunliepājas primārās veselības aprūpes centrs”

Valdes locekle A.Liepa


Lūgums atsaukties

Sakarā ar pilsoņa ALEKSANDRA GLADIĻŠČIKOVA, dzim. 06.03.1959., miris 18.01.2008., nāvi Rīgas pilsētas pašvaldība lūdz viņa piederīgos pieteikties pa tel. 7367062. 10 dienas pēc publikācijas nelaiķi nodos kremācijai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!