• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par sadarbību ar nozaru nevalstiskajām organizācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2008., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171083

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2008.gada 14.februārī

Vēl šajā numurā

19.02.2008., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par sadarbību ar nozaru nevalstiskajām organizācijām

 

15.februārī Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss tikās ar nozaru nevalstisko organizāciju pārstāvjiem. A.Matīss informēja nevalstiskās organizācijas par to priekšlikumu atspoguļojumu Ekonomikas ministrijas darba plānos šim gadam. Nevalstiskās organizācijas ir iesniegušas priekšlikumus valdības rīcības plānam, Ekonomikas ministrija savas kompetences ietvaros lielāko daļu ir ņēmusi vērā.

Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs A.Matīss uzsvēra, ka ministrijai ir izveidojusies daudzpusīga sadarbība ar nevalstiskajām organizācijām. Konsultatīvajās padomēs tiek diskutēti visi nozīmīgākie ministrijas darbi, un, aktīvi iesaistoties, nevalstiskās organizācijas var gan iniciēt pasākumus, gan formulēt to saturu.

Šā gada galvenās darba prioritātes ir eksporta veicināšana, ES fondu apguve, enerģētika un konkurences veicināšana. Eksporta veicināšanai šogad paredzēts atvērt divas jaunas ārējās ekonomiskās pārstāvniecības, kā arī tiks efektivizēta jau esošo pārstāvniecību darbība. Šogad tiks izveidots Ieguldījumu fonds, ar kura starpniecību uzņēmēji saņems garantijas un varēs apdrošināt darījumus, un sadarbībā ar Tautsaimniecības padomi plānots izstrādāt kritērijus prioritāro nozaru noteikšanai.

Būtiski ir nodrošināt veiksmīgu ES fondu naudas apguvi. Tieši šobrīd uzņēmēji var pieteikties atbalstam infrastruktūras modernizēšanai īpaši atbalstāmās teritorijās. Vēl vairākas programmas ir apstiprinātas Ministru kabinetā vai arī tas notiks visdrīzākajā laikā. Jau šobrīd uzņēmēji var iepazīties ar programmu nosacījumiem un gatavot projektus.

Enerģētikas jomā būtiski ir nodrošināt jaunu elektroenerģijas bāzes jaudu veidošanu Latvijā un racionālāk izmantot energoresursus. Ekonomikas ministrija kopā ar enerģētikas ekspertiem ir sagatavojusi ziņojumu, kurā tiek analizētas dažādu elektrostaciju variantu priekšrocības un trūkumi, izvirzīti piemērotākie risinājumi, to vieta un nākamie soļi. Tāpat notiek aktīvs darbs pie Latvijas Energoefektivitātes rīcības plāna 2008.–2010.gadam izstrādes.

Konkurences veicināšana ir viena no valdības un Ekonomikas ministrijas 2008.gada prioritātēm. Konkrēti pasākumi, kas vērsti pret karteļveida vienošanos, ir iekļauti arī valdības rīcības plānā. Būtisks instruments konkurences veicināšanai ir izstrādātie grozījumi Konkurences likumā, kas šobrīd tiek izskatīti Saeimā. Šogad tiks veikta ienākšanas barjeru un konkurences līmeņa analīze nozarēs, kuras nodrošina preces un pakalpojumus iekšzemē. Un tiks veikta preču un pakalpojumu tirgu analīze (piem., autoceļu būvdarbi (valsts un pašvaldību iepirkumi, t.sk. iepirkumi, izmantojot struktūrfondu līdzekļus), inženiertehnisko būvju veikšana, mazumtirdzniecība, farmācija).

Tikšanās notika Valsts kancelejas rīkotā pasākuma ietvaros, kurā ministriju speciālisti apspriedās ar nevalstiskajām organizācijām par valdības rīcības plāna projektu. 15.februārī tika spriests par tautsaimniecību, kad ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem tikās Ministru prezidenta padomnieki, Ekonomikas, Finanšu un Satiksmes ministrijas speciālisti. Uzņēmējus visvairāk interesēja pieejamais ES fondu atbalsts, ar nodokļiem saistītas lietas un tūrisma nozares attīstība.

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!