• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra tikšanos ar ASV vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2008., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171071

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra tikšanos ar Krievijas vēstnieku

Vēl šajā numurā

19.02.2008., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra tikšanos ar ASV vēstnieku

 

13.februārī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikšanās laikā ar jauno Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Čārlzu V.Larsonu pārrunāja abu valstu aktīvo politisko dialogu un tā turpmāku intensificēšanu, tostarp Latvijas un Amerikas parlamentāro kontaktu nostiprināšanu nākotnē. Ārlietu ministrs M.Riekstiņš sarunā apliecināja Latvijas un ASV stratēģisko partnerību.

Tāpat tika pārrunāta Latvijas pievienošanās ASV bezvīzu režīma programmai. Kā norādīja ASV vēstnieks, šā gada martā paredzēta Tēvzemes drošības departamenta ekspertu vizīte Latvijā, kuras laikā tiks apspriests saņemtais Saprašanās memorands, kā arī izvērtēti bezvīzu režīma iegūšanai nepieciešamie kritēriji un ar tā ieviešanu saistītie tehniskie jautājumi.

ASV vēstnieks Č.Larsons uzsvēra, ka Latvija ir bijusi un arī pašreiz ir lielisks ASV sabiedrotais, un norādīja, ka Amerikas Savienoto Valstu valdība augstu novērtē Latvijas dalību starptautiskajā miera uzturēšanas misijā Afganistānā, kā arī globālajā cīņā pret terorismu.

Ārlietu ministrs M.Riekstiņš informēja arī par Latvijas dalību lielākajā Eiropas Savienības civilajā misijā Kosovā. Vienlaikus tika pārrunāts arī Kosovas statusa jautājums un situācija Rietumbalkānu reģionā. Sarunas laikā īpaša uzmanība tika pievērsta NATO paplašināšanās tematikai un NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmē Bukarestē sagaidāmajiem lēmumiem.

Šajā saistībā ministrs atzīmēja gan savas notikušās vizītes Ukrainā un Moldovā, gan sadarbību ar Gruziju, piemēram, Gruzijas Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāvju pieredzes apmaiņas braucienu uz Latviju, kā arī ministra plānotās vizītes Horvātijā, Albānijā un bijušajā Dienvidslāvijas Republikā Maķedonijā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!