• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta tikšanos ar Krievijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2008., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171069

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta tikšanos ar Lielbritānijas vēstnieku

Vēl šajā numurā

19.02.2008., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta tikšanos ar Krievijas vēstnieku

 

18.februārī Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Krievijas Federācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Ministru prezidents apsveica A.Vešņakovu ar darba sākšanu Latvijā un izteica cerību, ka vēstnieka darbība būs sekmīga un veicinās Latvijas un Krievijas attiecību tālāku attīstību. Krievijas vēstnieks apliecināja gatavību turpināt pozitīvo kursu abu valstu attiecībās.

Ministru prezidents un Krievijas vēstnieks pārrunāja Latvijas un Krievijas divpusējās attiecības un plānoto abu valstu amatpersonu vizīšu apmaiņu – Latvijas Valsts prezidenta vizīti Krievijā, Krievijas premjerministra piedalīšanos Baltijas jūras valstu padomes samitā Latvijā šā gada jūnijā un vizīti Latvijā, kā arī Latvijas un Krievijas Starpvaldību komisijas darba turpināšanu, kuras nākamā tikšanās ir plānota 7.aprīlī.

Puses bija vienisprātis, ka tuvākajā laikā ir jāsagatavo parakstīšanai starpvalstu līgumi par sadarbību investīciju aizsardzībā un par dubultu neaplikšanu ar nodokļiem.

I.Godmanis un A.Vešņakovs apsprieda ciešāku sadarbību enerģētikā, banku sektorā, transporta un dzelzceļa kravu pārvadājumu jomā, uzsverot nepieciešamību risināt jautājumu par jaunu robežas šķērsošanas punktu izveidi uz Latvijas un Krievijas robežas, palielināt to caurlaidību un uzlabot infrastruktūru.

Ministru prezidents aicināja ciešāk sadarboties abu valstu iekšlietu dienestiem cīņā ar organizēto noziedzību, narkotiku izplatīšanu, automašīnu zādzībām un ierosināja organizēt Latvijas un Krievijas iekšlietu ministru tikšanos, lai pārrunātu šos jautājumus.

Latvijas valdības vadītājs un Krievijas vēstnieks apmainījās ar viedokļiem par abu valstu ekonomisko attīstību un iekšpolitiskajiem procesiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!