• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar ASV vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2008., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171067

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konferencē "Lisabonas līgums - kā tas mūs ietekmē?"

Vēl šajā numurā

19.02.2008., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar ASV vēstnieku

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 15.februārī tikās ar Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Čārlzu V.Larsonu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē, sākot pildīt darba pienākumus Latvijā.

Saeimas priekšsēdētājs tikšanās laikā uzsvēra, ka ASV ir ilggadējs Latvijas stratēģiskais partneris un sabiedrotais, ko apliecina 85 gadu ilgās diplomātiskās attiecības. “Latvija augstu novērtē to, ka Amerikas Savienotās Valstis nekad nav atzinušas Latvijas inkorporāciju Padomju Savienībā. Šis atbalsts Latvijai bija ļoti nozīmīgs, arī atgūstot neatkarību un starptautisko atzīšanu,” teica G.Daudze.

Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja ASV atbalstu, Latvijai kļūstot par pilntiesīgu NATO dalībvalsti. Savukārt vēstnieks pateicās Latvijai par atbalstu un līdzdalību, veicinot drošību, stabilitāti un attīstību Afganistānā. Viņš uzsvēra, ka ASV augsti vērtē Latvijas ieguldījumu cīņā pret terorismu.

Puses pārrunāja sadarbību starp Latvijas Republikas Saeimu un ASV Kongresu, kā arī apsprieda nepieciešamību aktivizēt abpusējās parlamentārās vizītes.

Saeimas priekšsēdētājs sarunas laikā uzsvēra, ka viena no mūsu valsts prioritātēm divpusējās attiecībās ir bezvīzu režīma ieviešana starp ASV un Latviju. Mūsu valsts centienus apliecina daudzie pasākumi, kurus mēs jau esam veikuši, lai padarītu robežšķērsošanu maksimāli drošu, piemēram, jaunā parauga pasu ieviešana.

G.Daudze tikšanās laikā izteica līdzjūtību Amerikas tautai saistībā ar traģiskajiem notikumiem Ziemeļilinoisas universitātē.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!