• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Būs atbalsts Latvijas un Vācijas uzņēmēju sadarbībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.2001., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17104

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pieciem gadiem Latvijas mājsaimniecībās

Vēl šajā numurā

09.05.2001., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Būs atbalsts Latvijas un Vācijas uzņēmēju sadarbībai

Vakar, 8. maijā, svinīgā pasākumā Rīgā, Melngalvju namā, ar Vācijas Ekonomikas un tehnoloģijas ministrijas finansiālu atbalstu tika atklāts vācu industriālās pētniecības apvienības "Otto von Guericke" kontaktbirojs. Šādas institūcijas pārstāvniecības ar mērķi veicināt vācu mazo un vidējo uzņēmēju sadarbību ar ārvalstu kolēģiem pētnieciskajā un inovatīvajā darbā jau darbojas vairumā Eiropas valstu. Rīgas biroja uzdevums būs nodrošināt Vācijas un visu triju Baltijas valstu uzņēmēju sadarbību.

Jaunā vācu industriālās pētniecības apvienības "Otto von Guericke" pārstāvniecība atrodas Latvijas Tehnoloģiskā centra telpās. Tieši šis 1992. gadā Latvijas Zinātņu akadēmijas, Latvijas Zinātniski tehnisko biedrību savienības un Rīgas domes dibinātais Latvijas tehnoloģiskais centrs ar Jāni Stabulnieku priekšgalā būs galvenais jaunā biroja sadarbības partneris Latvijā.

Kā vācu industriālās pētniecības apvienības "Otto von Guericke" birojam atklāšanai Latvijā veltītajā pasākumā uzsvēra gan šīs apvienības prezidents Hanss Volfārts, gan citi runātāji, iesaistīšanās šīs institūcijas realizētajās programmās, kas Vācijā darbojas jau 40 gadus, var palīdzēt arī Latvijas mazajiem un vidējiem uzņēmējiem atrast sadarbības partnerus Vācijā un pēc veiksmīgas piedalīšanās apvienības ekspertu kūrētajos ideju konkursos nodrošināt tām nepieciešamo finansējumu. Jo, kā atzina runātājs, tieši zinātņu ietilpīgās ekonomikas nozares šobrīd ir kļuvušas par noteicošajām pasaulē. Starptautiska sadarbība šajā nozarē ir izdevīga visām ieinteresētajām pusēm.

Savu atbalstu no Latvijas valdības puses šai iniciatīvai Latvijā solīja arī viens no pasākuma referentiem, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Kaspars Gerhards.

Dina Gailīte, "LV" nozaru virsredaktore

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!