• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja sarunu ar EK enerģētikas komisāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2008., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171022

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piektdien, 15. februārī

Vēl šajā numurā

19.02.2008., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja sarunu ar EK enerģētikas komisāru

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 11.februārī Briselē tikās ar enerģētikas komisāru Andri Piebalgu un diskutēja par Lisabonas līguma ratifikāciju Latvijā, uzsverot nacionālo parlamentu lomas būtisku pieaugumu pēc līguma stāšanās spēkā. 

“Pēc līguma ratifikācijas gan Saeimai, gan valdībai ir maksimāli jāsāk izmantot iespējas, ko paredz jaunais Lisabonas līgums, īpaši – nacionālo parlamentu lomas pieaugumu, kas jau sākotnējā stadijā mums ļauj aktīvi aizstāvēt nacionālās intereses,” skaidroja Saeimas priekšsēdētājs.

G.Daudze apstiprināja, ka Saeima ir gatava Lisabonas līgumu ratificēt gada
pirmajā pusē, savukārt A.Piebalgs apliecināja gatavību sadarboties ar Saeimu, lai veicinātu izpratni par šā līguma saturu.

Tāpat tikšanās laikā A.Piebalgs informēja Saeimas priekšsēdētāju par aktualitātēm enerģētikas nozarē. Puses sarunā izvērtēja arī situāciju Latvijā, pārrunājot iespējamos risinājumus energojaudas nodrošināšanai pēc 2010.gada, kad paredzēts slēgt Ignalinas atomelektrostaciju.

Runājot par gaidāmo Eiropas Komisijas ekonomiskās konverģences ziņojumu par Latviju, tikšanās laikā tika diskutēts arī par ekonomisko situāciju Latvijā un Eiropā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!