• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs: Apkopojot Maskavas darba vizītes profesionālās sarunas par Latvijas piena, zivju un citu pārtikas produktu labvērtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2008., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170954

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

15.02.2008., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs: Apkopojot Maskavas darba vizītes profesionālās sarunas par Latvijas piena, zivju un citu pārtikas produktu labvērtību

 

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze 13.februārī Maskavā tikās ar Krievijas Federācijas (KF) Patērētāju tiesību un cilvēka labklājības aizsardzības federālā dienesta galveno ārstu Genādiju Oņiščenko. Amatpersonas pārrunāja valstu sadarbību pārtikas nekaitīguma un pārtikas tirdzniecības jautājumos, kā arī ģenētiski modificēto organismu (ĢMO) kontroles iespējas starp valstīm.
Iztirzājot pārtikas nekaitīguma jautājumus, M.Roze un G.Oņiščenko detalizēti pārrunāja iespējamo pārtikas drošuma analīžu metožu un radītāju izlīdzināšanu starp Latviju un Krieviju. Sarunas gaitā KF Patērētāju tiesību un cilvēka labklājības aizsardzības federālā dienesta galvenais ārsts izteica izpratni par šo rādītāju atšķirību iemesliem un nepieciešamību tos pēc iespējas vairāk tuvināt, lai veiksmīgāk attīstītos pārtikas produktu tirdzniecība starp Latviju un Krieviju. Tāpat arī tika risināti starpvalstu ĢMO kontroles iespēju un bioloģiskās lauksaimniecības produktu tirdzniecības uzraudzības jautājumi. Sarunas gaitā G.Oņiščenko izrādīja īpašu interesi par Latvijas piena kvalitātes uzlabošanas pasākumiem, plašāk M.Rozi iztaujājot par izstrādāto Latvijas piensaimniecības nozares darbības uzlabošanas stratēģisko programmu.
No 11. līdz 13.februārim M.Roze uzturējās darba vizītē Maskavā, kur apmeklēja 15.starptautisko pārtikas produktu izstādi “PRODEXPO 2008”, kurā mūsu valsti pārstāvēja desmit lauksaimniecības un zivju produktu ražotāji. Vizītes laikā M.Roze tikās ar Eiropas biznesa kluba pārstāvjiem, Latvijas vēstnieku Krievijā Andri Teikmani, kā arī KF pārtikas drošības uzraudzības dienestu amatpersonām un pārrunāja lauksaimniecības aktualitātes, nozares attīstības tendences, kā arī pārtikas drošības un pārtikas tirgus attīstības jautājumus.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!