• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Tiekoties ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.02.2008., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170887

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Iepazīstinot ar izglītības jomu un izglītības pieejamību

Vēl šajā numurā

14.02.2008., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Tiekoties ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem

 

12.februārī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš Latvijas nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjus informēja par mūsu ārpolitikas svarīgākajiem uzdevumiem šogad. Ministrs pauda pārliecību, ka sekmīga sadarbība ar NVO ir būtiska, veicinot valstij svarīgu lēmumu izstrādi.

Sarunā vairākas nevalstiskās organizācijas pauda gandarījumu par sadarbību ar Ārlietu ministriju, vienlaikus norādot uz atsevišķiem jautājumiem, kam turpmāk būtu pievēršama lielāka vērība.

Nevalstisko organizāciju pārstāvji atzīmēja, ka īpaša uzmanība būtu jāvelta tam, kā labāk iesaistīt NVO Latvijas nacionālās pozīcijas sagatavošanā un tās kvalitātes nodrošināšanā gan Eiropas Savienības, gan citos jautājumos. Tāpat tika pārrunātas arī nepieciešamās aktivitātes, lai sabiedrību informētu par ES Lisabonas līguma ratifikācijas un ieviešanas gaitu, kā arī ieguvumiem no Lisabonas līguma. M.Riekstiņš atkārtoti aicināja NVO būt aktīvām sarunā ar sabiedrību par Eiropas Savienības aktualitātēm.

Pārrunājot attīstības sadarbības politikas jautājumus, it īpaši sadarbību ar Latvijas noteiktajām prioritārajām valstīm šajā jomā – Gruziju, Ukrainu, Moldovu –, ārlietu ministrs pauda apņēmību valdībā izvērst diskusiju par finansējuma palielinājumu. M.Riekstiņš un nevalstisko organizāciju pārstāvji bija vienisprātis, ka svarīgi veikt pasākumus, kas izskaidrotu, ko īsti nozīmē atbalsta sniegšana jaunajām demokrātijām. Kā viens no šāda veida pasākumiem tiek plānota Ukrainas žurnālistu vizīte Latvijā pavasarī, lai veicinātu Ukrainas sabiedrības izpratni un atbalstu dalībai NATO.

Tika apspriesta Latvijas ekonomisko interešu aizsardzība ārvalstīs un Latvijas uzņēmumu izaugsmes iespējas starptautiskajā vidē. Ārlietu ministrs aicināja nevalstisko organizāciju pārstāvjus sniegt priekšlikumus par Latvijas ekonomisko pārstāvniecību darba optimizāciju ārvalstīs. Abas puses vienojās, ka jānodrošina atgriezeniskā saite starp valsts un nevalstisko sektoru arī migrācijas politikas jautājumu risināšanā.

 

“Sadarbība ar NVO ir būtiska jebkurai institūcijai,” atzina ārlietu ministrs un bija pārliecināts, ka Ārlietu ministrijas un NVO sadarbība turpinās padziļināties.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!