• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs: Briselē apspriežot Latvijas parlamenta un Eiropas Parlamenta sadarbības pilnīgošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.02.2008., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170807

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

13.02.2008., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs: Briselē apspriežot Latvijas parlamenta un Eiropas Parlamenta sadarbības pilnīgošanu

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 12.februārī Briselē tikās ar Latviju pārstāvošajiem deputātiem Eiropas Parlamentā (EP) un pārrunāja iespējas pilnveidot Saeimas sadarbību ar Eiropas Savienības (ES) institūcijām.

 

“Mūsu deputātiem ir liela loma, ne tikai ietekmējot Eiropas Savienības politiku kopumā, bet arī aizstāvot Latvijas intereses. Ņemot vērā, ka Latvija ir salīdzinoši maza valsts, katra eiroparlamentārieša darbs un paustā pozīcija ir īpaši svarīga,” skaidroja G.Daudze, norādot, ka Latvijai ir aktīvi jāsadarbojas ar mūsu pārstāvjiem EP.

Uz tikšanos ar Saeimas priekšsēdētāju bija ieradušies Roberts Zīle, Rihards Pīks, Valdis Dombrovskis, Inese Vaidere un Ģirts Valdis Kristovskis.

Tikšanās laikā Gundars Daudze norādīja, ka šī ir viņa trešā ārvalstu vizīte pēc oficiālajām vizītēm Lietuvā un Igaunijā.

Saeimas priekšsēdētājs tikās arī ar EP viceprezidenti Martini Rūri. Puses apsprieda jautājumus, kas saistīti ar Lisabonas līguma ratifikāciju, kā arī pārrunāja iespējas uzlabot EP un nacionālo parlamentu sadarbību, kurai pēc līguma stāšanās spēkā jākļūst vēl aktīvākai. Saeimas priekšsēdētājs un EP viceprezidente vienojās, ka lielāka nozīme šīs sadarbības veicināšanā ir jāpievērš sabiedrības informēšanai par ES likumdošanu un aktualitātēm.

Savukārt delegācijas pārstāve Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle informēja par komisijas darba aktualitātēm Latvijā, īpaši akcentējot aktīvo līdzdalību sadarbības projektos ar Moldovu, Gruziju un Ukrainu. Kā veiksmīgu piemēru V.Paegle minēja Saeimas ES Informācijas centra darbu, nododot savu pieredzi šīm valstīm.

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze no 10. līdz 12.februārim bija darba vizītē Briselē. Vizītes laikā viņš tikās arī ar enerģētikas komisāru Andri Piebalgu un pārrunāja Eiropas Savienības enerģētikas politikas attīstības aktualitātes.

 

Saeimas preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!