• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2008. gada 31. janvāra sēdes stenogramma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2008., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170716

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par Latvijas iedzīvotāju atbildēm "Eurobarometer" pētījumā

Vēl šajā numurā

12.02.2008., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 2008. gada 31. janvāra sēdes stenogramma

 

Stenogramma — Saeimas Kancelejas
stenogrammu nodaļas redakcijā

Stenogrammas nobeigums.
Sākums — Saeimas materiālu 6.laidienā

(“LV”, Nr.21, 7.02.2008.)

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 17. – deputāta Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 35, pret – 24, atturas – 27. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

K.Leiškalns.

18.priekšlikums. Komisija nav atbalstījusi deputāta Kārļa Šadurska priekšlikumu.

 

Sēdes vadītājs.

Sākam debates. Debatēs vārds deputātam Pēterim Tabūnam.

 

P.Tabūns (TB/LNNK frakcija).

Cienījamie kolēģi! Runāšu pavisam īsi. Neuztraucieties! Es gribu teikt tikai to, ka patiešām ir ārkārtīgi skumīgi redzēt šos balsojumus, jo jūs paši – latvieši, latviešu deputāti – neizturaties atbildīgi un prasīgi pret mūsu valsts valodu – latviešu valodu, kas Latvijā tiek nīdēta ik uz soļa. Un ko tad jūs gribat sagaidīt? Arī nākotnē to nīdēs, nerunās latviski un ņirgāsies par latviešu valodu. Kad beidzot deputāti, latvieši, sāks domāt?

 

Sēdes vadītājs.

Turpināsim debates. Vārds debatēs deputātam Vitālijam Orlovam.

 

V.Orlovs (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Cienījamie kolēģi! Tie, kuri nemāk lietot internetu un nelasa “Delfus”. Tur vakar bija publicēti dati, cik lielā mērā ir pieaudzis latviešu valodas prasmes līmenis mazākumtautību vidē. Tas ir palielinājies līdz 60 procentiem. Visi rādītāji liecina par to, ka notiek integrācija, bet nenotiek asimilācija. Tas ir saprotams, ka integrācija notiek, un nevajag tagad runāt par to, ka tie deputāti, kuri neatbalsta deputāta Šadurska priekšlikumu, ir kaut kādi ienaidnieki! Tas tā nav.

 

Sēdes vadītājs.

Tālāk vārds debatēs deputātam Aleksandram Golubovam.

 

A.Golubovs (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Cienījamie kolēģi! Skatoties šo priekšlikumu, es gribu pateikt tikai vienu: kad sāks domāt latviešu deputāti, es to nezinu. Viņi laikam līdz šim to nav darījuši, bet Latvijas Republikas Saeimas deputāti domā un balso pareizi.

 

Sēdes vadītājs.

Debates beidzam. 18. …

 

K.Leiškalns.

19. – Šadurska kunga priekšlikums…

 

Sēdes vadītājs.

Nē, pagaidiet! Vispirms par 18. mums ir jābalso. Vai jūs gribat vēl kaut ko piebilst par 18.priekšlikumu?

 

K.Leiškalns.

Nē, šeit vienkārši nav ko piebilst ne komisijas vārdā, ne savā.

 

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 18. – deputāta Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 36, pret – 23, atturas – 26. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

K.Leiškalns.

Nav atbalstīts arī 19. – deputāta Šadurska priekšlikums.

 

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 19. – deputāta Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 32, pret – 24, atturas – 29. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

K.Leiškalns.

Atbildīgā komisija nav atbalstījusi arī 20. – deputāta Šadurska priekšlikumu par likumprojekta papildināšanu.

 

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 20. – deputāta Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 32, pret – 21, atturas – 28. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

K.Leiškalns.

Atbildīgā komisija nav atbalstījusi arī 21. – deputāta Kārļa Šadurska priekšlikumu.

 

Sēdes vadītājs.

Sākam debates. Vārds debatēs deputātam Valērijam Agešinam.

 

V.Agešins (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Cienījamie kolēģi! Šoreiz priekšlikuma iesniedzējs aicina atjaunot Administratīvo pārkāpumu kodeksā dažas taisnīgas un loģiskas normas, kuras nezināmu iemeslu dēļ pagājušajā 2007. gadā tika izsvītrotas no likuma.

Mūsu mērķis patiešām būtu uzlabot ierēdņu, amatpersonu, tajā skaitā pašvaldību deputātu, darbu, kuri nevēlas sniegt atbildi pēc būtības likumā noteiktajā kārtībā un termiņā.

Es aicinu atbalstīt 21., 22., kā arī 23.priekšlikumu.

Paldies.

 

Sēdes vadītājs.

Vārds debatēs deputātam Dzintaram Rasnačam.

 

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Godātie kolēģi! Visus iepriekšējos Šadurska kunga priekšlikumus es atbalstīju, turpretī šis priekšlikums mums var radīt visai īpatnējas situācijas.

Minēšu vienu piemēru. Pēc tam, kad tika publicētas mūsu interneta adreses, mūsu e-pasta adresēs kā no pārpilnības raga sāka birt visai īpatnēji reklāmas sludinājumi. Lielākā daļa no jums to zina. Protams, saskaņā ar likumu, ja šis sludinājums ir adresēts kā vēstule konkrēti jums, tad jums būtu jāatbild gan uz “Viagras” piedāvājumu, gan uz jautājumiem saistībā ar dažādām fiziskām operācijām un tā tālāk.

Tā ka, Šadurska kungs, jūsu priekšlikums var novest pie tā, ka visi šie aizskartie cilvēki, kuri ir vērsušies pie mums ar iesniegumiem, ar konkrētu piedāvājumu, pēc tam var vērsties attiecīgajās iestādēs, un mūs visus par to var bargi sodīt.

Tā ka es aicinu neatbalstīt šo priekšlikumu un visiem balsot “pret”.

 

Sēdes vadītājs.

Vārds debatēs deputātam Kārlim Ša­durskim.

 

K.Šadurskis (frakcija “Jaunais laiks”).

Godātie kolēģi! Nu nevajag taču to visu novest līdz absurdam un nodarboties ar profanāciju! Es domāju, ka jebkurš saprātīgi domājošs cilvēks, izlasot šo priekšlikumu, saprot, ka runa ir par to, ka amatpersonai jāatbild uz iesniegumiem. Man liekas, ir ļoti grūti aizdomāties līdz tam, ka šis priekšlikums varētu skart arī atkritumpastu.

Rasnača kungs, arī es saņemu savā pastā ļoti daudz dažādu atkritumvēstuļu (No zāles dep. V.A.Krauklis: “Par mēstulēm tās sauc!”), bet vēl nekad neviens man “Viagru” nav piedāvājis. Tieši man! Ja jums tā tiek personīgi piedāvāta, tad droši vien jums arī ir jāatbild.

 

Sēdes vadītājs.

Vārds debatēs deputātam Sergejam Dolgopolovam.

 

S.Dolgopolovs (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Cienījamie kolēģi! Jaunais iesniegumu likums paredz striktu kārtību, kā tiek izskatīti, reģistrēti un atbildēti visi iesniegumi, tajā skaitā tie, kuri ir saņemti elektroniskā veidā. Šo likuma prasību papildina arī jebkuras iestādes, tajā skaitā Saeimas, attiecīgs reglamentējošs dokuments. Tāpēc šeit nav runa par lieku darbu, bet ir runa par to, ka jaunais iesniegumu likums ir liberālāks par iepriekšējo likumu. Ņemot vērā to, ka tagad no amatpersonām tika noņemta atbildība par atbilžu sniegšanu laikā un pēc būtības, šīs normas atjaunošana ir ļoti normāla parādība, kas tikai papildina jauno iesniegumu likumu.

Es aicinu atbalstīt šo priekšlikumu.

 

Sēdes vadītājs.

Debates beidzam.

 

K.Leiškalns.

Man nav ko piebilst.

 

Sēdes vadītājs.

Tādā gadījumā es lūdzu zvanu. Balsosim par 21. – deputāta Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 40, pret – 2, atturas – 39. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

K.Leiškalns.

Arī 22. – deputāta Šadurska priekšlikums par panta atjaunošanu – nav atbalstīts. (No zāles: “Balsojam!”)

 

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 22. – deputāta Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 36, pret – 3, atturas – 43. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

K.Leiškalns.

Paldies.

23.priekšlikumu, kā jūs varat uzminēt, ir iesniedzis deputāts Šadurskis. Komisija to nav atbalstījusi.

 

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 23. – deputāta Kārļa Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 40, pret – 3, atturas – 41. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

K.Leiškalns.

24. – deputāta Kārļa Šadurska priekšlikums – nav guvis komisijas atbalstu.

 

Sēdes vadītājs.

Balsosim par 24. – deputāta Kārļa Šadurska priekšlikumu! Lūdzu zvanu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 18, pret – 2, atturas – 53. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

K.Leiškalns.

25. – deputāta Šadurska priekšlikums par aizstājumu likuma 201.5 pantā – nav guvis komisijas atbalstu.

 

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 25. – deputāta Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 15, pret – 2, atturas – 59. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

K.Leiškalns.

Arī 26. – deputāta Kārļa Šadurska pārveidojums šā paša panta tekstā – nav guvis komisijas atbalstu. (No zāles: “Balsot!”)

 

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 26. – deputāta Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 13, pret – 2, atturas – 58. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

K.Leiškalns.

Arī 27.priekšlikums, kurā deputāts Šadurskis lūdz vārdu “pārstāvniecību” aizstāt ar vārdiem “pārstāvniecību un filiāļu”, nav guvis atbildīgās komisijas atbalstu.

 

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 27. – deputāta Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 15, pret – 2, atturas – 63. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

K.Leiškalns.

Paldies.

Arī 28. – deputāta Kārļa Šadurska priekšlikums par naudas soda paaugstināšanu – nav guvis komisijas atbalstu.

 

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 28. – deputāta Kārļa Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 16, pret – 4, atturas – 59. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

K.Leiškalns.

Paldies.

29.priekšlikumā deputāts Šadurskis aicina izglītības iestādes nosaukt par izglītības institūcijām. Komisija to nav atbalstījusi.

 

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 29. – deputāta Kārļa Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 15, pret – 3, atturas – 61. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

K.Leiškalns.

30. – deputāta Šadurska priekšlikums – nav guvis komisijas atbalstu.

 

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 30. – deputāta Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 12, pret – 2, atturas – 64. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

K.Leiškalns.

Manuprāt, 31. – deputāta Šadurska priekšlikums –, kaut arī tas nav atbalstīts, šobrīd nav balsojams, tāpēc ka mēs neesam atbalstījuši jauna panta ieviešanu likumos.

 

Sēdes vadītājs.

Jā, tad mainās numerācija. Deputāti neiebilst.

 

K.Leiškalns.

32. – Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāra Ulda Auguļa priekšlikums – arīdzan nav atbalstīts.

 

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

 

K.Leiškalns.

33. – Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāra Auguļa kunga priekšlikums – nav atbalstīts.

 

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

 

K.Leiškalns.

34. – deputāta Šadurska priekšlikums – nav atbalstīts. (No zāles: “Balsot!”)

 

Sēdes vadītājs.

Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 34. – deputāta Kārļa Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 31, pret – 27, atturas – 26. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

K.Leiškalns.

Paldies.

Manuprāt, 35. – deputāta Šadurska priekšlikums – vai nu nav balsojams, vai arī balsojams pa daļām. Nav balsojams? Paldies.

 

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

 

K.Leiškalns.

36. – deputāta Šadurska priekšlikums – nav ieguvis atbildīgās komisijas atbalstu. (No zāles: “Balsot!”)

 

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 36. – deputāta Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 17, pret – 27, atturas – 42. Priekšlikums nav atbalstīts.

 

K.Leiškalns.

Dāmas un kungi! Atbildīgā komisija aicina nobalsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā un priekšlikumus iesniegt līdz 28.februārim. Bet, cerams, izdosies nomainīt atbildīgo komisiju.

 

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 74, pret – nav, atturas – 13. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņu jūs pateicāt?

 

K.Leiškalns.

28.februāris. Ceru, ka deputāti neiebilst.

 

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījums Kredīt­iestāžu likumā”. Otrais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Kārlis Leiškalns.

 

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Paldies, priekšsēdētāja kungs!

Ne velti vecmāmiņa man teica: “Neraudi, dēls, nāks arī vieglākas dienas!” Un tās nu arī ir pienākušas.

Šis ir likumprojekts “Grozījums Kredītiestāžu likumā” (dokumenta numurs ir 1961). Atbildīgā komisija ir saņēmusi tikai vienu kompetentu Juridiskā biroja priekšlikumu, kuru ir atbalstījusi, un aicinu deputātus atbalstīt šo priekšlikumu.

 

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

 

K.Leiškalns.

Paldies. Aicinu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

 

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Kredītiestāžu likumā” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

 

K.Leiškalns.

Komisijas vārdā paldies deputātiem! Tas bija aizkustinoši! Un aicinu iesniegt priekšlikumus par šo paketes likumprojektu līdz 28.februārim.

 

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par nodokļiem un nodevām””. Otrais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Kārlis Leiškalns.

 

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Paldies priekšsēdētāja kungam!

Darbam nepieciešamā dokumenta numurs ir 1962. Kā jau priekšsēdētāja kungs ziņoja, tas ir likumprojekts “Grozījumi likumā “Par nodokļiem un nodevām””, kas komisijā sagatavots izskatīšanai otrajā lasījumā.

Ir saņemti un izskatīti septiņi priekšlikumi.

Aicinu atbalstīt 1. – bijušā finanšu ministra Spurdziņa priekšlikumu.

 

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

 

K.Leiškalns.

2. – bijušā finanšu ministra Spurdziņa kunga priekšlikums par 25.pantu. Komisija aicina atbalstīt.

 

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

 

K.Leiškalns.

3. – bijušā finanšu ministra Spurdziņa kunga priekšlikums par 28.pantu. Komisija aicina atbalstīt.

 

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

 

K.Leiškalns.

4. – bijušā finanšu ministra Spurdziņa kunga priekšlikums par 28.2 pantu. Komisija aicina atbalstīt.

 

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

 

K.Leiškalns.

Pati atbildīgā komisija izstrādājusi 5.priekšlikumu, kas ir par 30.pantu, un aicina atbalstīt komisiju.

 

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

 

K.Leiškalns.

6. – bijušā finanšu ministra Spurdziņa priekšlikums papildināt 30.pantu. Komisija nav atbalstījusi.

 

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst pret komisijas viedokli.

 

K.Leiškalns.

7. – bijušā finanšu ministra Spurdziņa kunga priekšlikums. Komisija ir atbalstījusi.

 

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

 

K.Leiškalns.

Dāmas un kungi! Komisijas vārdā aicinu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

 

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par nodokļiem un nodevām”” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret – nav, atturas – 1. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

 

K.Leiškalns.

Atbildīgā komisija jūsu priekšlikumus gaidīs līdz 28.februārim.

 

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi Ciltsdarba likumā”. Otrais lasījums.

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Dzintars Jaundžeikars.

 

Dz.Jaundžeikars (LPP/LC frakcija).

Cienījamo priekšsēdētāj! Kolēģi! Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija izskatīja un sagatavoja otrajam lasījumam likumprojektu “Grozījumi Ciltsdarba likumā”. Priekšlikumu nebija. Ir tikai tehniski labojumi.

Lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

 

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Ciltsdarba likumā” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 79, pret – nav, atturas – 2. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

 

Dz.Jaundžeikars.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 31.marts.

 

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi Aizsarg­joslu likumā”. Pirmais lasījums.

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāte Anna Seile.

 

A.Seile (TB/LNNK frakcija).

Godātie deputāti! Izskatīsim Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Gro­zījumi Aizsargjoslu likumā” (dokumenta Nr.1728). Komisija, izskatot un izvērtējot šo likumprojektu, tomēr nolēma to neatbalstīt un izstrādāt alternatīvu likumprojektu, kurš precīzāk regulētu virszemes ūdens­objektu aizsargjoslas ostu teritorijā un noteiktu gan dažādus ierobežojumus, gan atļāvumus, lai ostas varētu normāli darboties un ūdens būtu aizsargāts.

Tāpēc, ņemot vērā komisijas deputātu vienprātīgo balsojumu, komisijas vārdā aicinu Saeimu noraidīt šo Ministru kabineta ierosināto likumprojektu (dokumenta Nr.1728). Pēc tam runāsim par alternatīvo.

 

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par Ministru kabineta iesniegtā likumprojekta “Grozījumi Aizsargjoslu likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 4, pret – 78, atturas – 4. Likumprojekts pirmajā lasījumā nav atbalstīts.

Un alternatīvais likumprojekts “Grozī­jumi Aizsargjoslu likumā”.

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāte Anna Seile.

 

A.Seile (TB/LNNK frakcija).

Dokumenta Nr.1970. Alternatīvo likumprojektu ir sagatavojusi atbildīgā komisija, konsultējoties ar ministrijām, sabiedriskajām institūcijām un dažādām iestādēm, kuras nodarbojas ar ostu jautājumiem, arī ar Ostu asociāciju, un visi šo sagatavoto likumprojektu ir vienprātīgi atbalstījuši, un Satiksmes ministrija ir ierosinājusi skatīt likumprojektu kā steidzamu.

Šādu ierosinājumu atbalstīja arī Saeimas komisija, un tāpēc es lūdzu noteikt likumprojektam steidzamību.

 

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas izstrādātā alternatīvā likumprojekta “Grozījumi Aizsargjoslu likumā” atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 53, pret – 37, atturas – nav. Alternatīvais likumprojekts “Grozījumi Aizsargjoslu likumā” atzīts par steidzamu.

 

A.Seile.

Izskatīsim likumprojektu pirmajā lasījumā.

Komisija alternatīvo likumprojektu ir sagatavojusi tādēļ, lai saskaņotu darbību ostās un aizsargjoslu aizsardzību ostu teritorijās. Ilgi esam to gatavojuši, domājuši, visas sabiedriskās organizācijas pagaidām to ir atbalstījušas. Gaidīsim daudzus priekšlikumus uz otro lasījumu.

Lūdzu atbalstīt sagatavoto likumprojektu pirmajā lasījumā.

 

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par alternatīvā likumprojekta “Grozījumi Aizsargjoslu likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 90, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un laiku, kad likumprojekts tiks izskatīts Saeimas sēdē.

 

A.Seile.

Komisija ierosina likumprojektu izskatīt Saeimas 28.februāra sēdē, bet noteikt samērā īsu termiņu priekšlikumu iesniegšanai, lai darba grupā varētu ļoti rūpīgi izvērtēt visus iesniegtos priekšlikumus. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 5.februāris.

 

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst. Un kad izskatīsim Saeimas sēdē?

 

A.Seile.

28.februārī.

 

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst. Paldies.

Likumprojekts “Zemnieku un zvejnieku saimniecību likums”. Trešais lasījums.

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Oļegs Deņisovs.

 

O.Deņisovs (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Cienījamie deputāti! Izskatīsim dokumentu Nr.1921 – likumprojektu “Zemnieku un zvejnieku saimniecību likums”. Trešajam lasījumam ir saņemti trīs priekšlikumi.

1. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

 

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

 

O.Deņisovs.

2. – Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 3.priekšlikumā.

 

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

 

O.Deņisovs.

Un 3. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

 

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

 

O.Deņisovs.

Līdz ar to ir lūgums Saeimai atbalstīt likumprojekta “Zemnieku un zvejnieku saimniecību likums” pieņemšanu trešajā lasījumā.

 

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Zemnieku un zvejnieku saimniecību likums” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret – nav, atturas – 1. Likums pieņemts.

Cienījamie kolēģi! Sākam skatīt ceturto šodienas sēdes darba kārtības sadaļu – “Lēmuma projekta izskatīšana”.

Lēmuma projekts “Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta “Grozījumi likumā “Par policiju”” (Nr.411/Lp9) trešajam lasījumam līdz 2008.gada 11.februārim”.

Vai Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā ir vēl kas sakāms?

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta “Grozījumi likumā “Par policiju”” (Nr.411/Lp9) trešajam lasījumam līdz 2008.gada 11.februārim”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 90, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts “Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likuma “Grozījumi Robežsardzes likumā” (Nr.445/Lp9) otrreizējai caurlūkošanai līdz 2008.gada 7.februārim un izskatīšanu Saeimas 2008.gada 21.februāra sēdē”. Vai komisijas vārdā ir kas piebilstams? Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likuma “Grozījumi Robežsardzes likumā” (Nr.445/Lp9) otrreizējai caurlūkošanai līdz 2008.gada 7.februārim un izskatīšanu Saeimas 2008.gada 21.februāra sēdē”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 89, pret – nav, atturas – 1. Lēmums pieņemts.

Cienījamie kolēģi! Saeimas Prezidijs ir saņēmis sešu deputātu jautājumu izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei – “Par Mazākumtautību izglītības pārvaldes izveidošanas nepieciešamību”. Jautājums tiek nodots izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei.

Līdz ar to visi šodienas sēdes darba kārtības jautājumi ir izskatīti. Lūdzu reģistrēties ar balsošanas kartēm. Lūdzu zvanu reģistrācijai!

Kamēr tiek apkopoti reģistrācijas rezultāti, lūdzu nelielu uzmanību! Es vēlētos mūsu visu vārdā sveikt apaļā jubilejā mūsu kolēģi Vilni Edvīnu Bresi! (Aplausi.)

Paziņojumam vārds deputātam Andrim Bērziņam – Zaļo un Zemnieku savienības frakcija.

 

A.Bērziņš (ZZS frakcija).

Kolēģi! Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde notiks pulksten 12.03 Publisko izdevumu un revīzijas komisijas telpās. Lūdzu nenokavēt, tāpēc ka mums ir ļoti intensīvi un aktīvi jāstrādā šinī jomā!

Sociālo un darba lietu komisijas sēde notiks pulksten 12.25 Sociālo un darba lietu komisijas telpās. Lūdzu nenokavēt!

 

Sēdes vadītājs.

Paziņojumam vārds deputātam Guntim Blumbergam.

 

G.Blumbergs (ZZS frakcija).

Cienījamie Tautsaimniecības komisijas locekļi! Lūdzu pēc piecām minūtēm ierasties uz komisijas sēdi mūsu telpās!

 

Sēdes vadītājs.

Paziņojumam vārds deputātam Artū­ram Rubikam.

 

A.Rubiks (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Cienījamie deputāti! Deputātu grupa sadarbībai ar Japānas parlamentu! Būs neliela, īsa sanāksme tūlīt Dzeltenajā zālē! Lūdzu ierasties!

 

Sēdes vadītājs.

Paziņojumam vārds deputātei Ērikai Zommerei.

 

Ē.Zommere (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie Baltijas lietu apakškomisijas kolēģi! Pulksten 12.00 tiekamies mūsu parastajā vietā – Ārlietu komisijas sēžu zālē!

 

Sēdes vadītājs.

Paziņojumam vārds deputātam Oskaram Spurdziņam.

 

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi no Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas, aicinu uz komisijas sēdi! Tiekamies pulksten 12.20 komisijas telpās.

 

Sēdes vadītājs.

Paziņojumam vārds deputātam Jānim Šmitam.

 

J.Šmits (LPP/LC frakcija).

Cienījamie Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas locekļi! Komisijas sēde pēc četrām minūtēm – pulksten 12.00 – komisijas telpās.

Paldies.

 

Sēdes vadītājs.

Reģistrācijas rezultātu nolasīšanai vārds Saeimas sekretāra biedram Andrejam Klementjevam.

 

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Augsti godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Māris Ārbergs, Ausma Ziedone-Kan­tāne (dep. A.Ziedone-Kantāne no zāles: “Vai dieniņ, mīļo cilvēk!”), Augusts Brigmanis, Sergejs Dolgopolovs, Ina Druviete, Sandra Kalniete, Artūrs Krišjānis Kariņš, Jānis Šmits, Vents Armands Krauklis, Visvaldis Lācis, Sergejs Mirskis, Leopolds Ozoliņš, Jānis Strazdiņš, Kārlis Šadurskis, Staņislavs Šķesters. (Dep. A.Ziedone-Kantāne: “Andrej, un manu vārdu tik skaļi! Atkal!”)

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Līdz ar to Saeimas 2008.gada 31.janvāra sēdi pasludinu par slēgtu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!