• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ekonomisko integrāciju Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2001., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17049

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nacionālās radio un televīzijas padomes locekļa amata kandidatūru

Vēl šajā numurā

08.05.2001., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ekonomisko integrāciju Eiropas Savienībā

Vakar, 7.maijā, izstāžu zālē “Arsenāls” ārlietu ministrs Indulis Bērziņš rīkoja pieņemšanu par godu Eiropas dienai, uz kuru bija aicināti tie veiksmīgie ekonomisko nozaru pārstāvji, kas ar savu darbu veicinājuši Latvijas integrāciju brīvā tirgus pasaulē.

Latvijas ekonomikas ciešā saistība ar Eiropas Savienību ir sekmējusi to, ka Latvijai ir viens no straujākajiem iekšzemes kopprodukta pieaugumiem Eiropā, ko Latvija cer saglabāt tuvākā nākotnē. Latvijas interesēs ir jau tagad redzēt mūsu uzņēmējus vienotajā Eiropas tirgus telpā, kurā dzīvo vairāki simti miljonu patērētāju, kura paplašinoties kļūs vēl lielāka, un kurā nākotnē Latvijai var būt milzīgas iespējas.

Atsaucoties uz zālē izstādīto pasaules mākslinieku projektu “Utopija”, ministrs savā uzrunā atzīmēja, ka vēl nesen arī mūsu uzdrīkstēšanās pieņemt jaunās ekonomiskās konkurences izaicinājumu daudziem šķita tāda pati utopija kā Latvijas atgriešanās brīvo valstu savienībā pagājušā gadsimta beigās. Šodien Eiropas apvienošanās jau ir mērķis, kas drīz tiks sasniegts, un ministrs aicināja Latvijas sabiedrību aktīvi iesaistīties diskusijās par vienotās Eiropas nākotni gobalizācijas laikmetā, jo šo nākotni veidos visas valstis kopā: Latvijas balss tiek un tiks uzklausīta.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!