• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas deputātu tikšanos ar Bundestāga Starptautiskās parlamentu programmas stipendiātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.2008., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170487

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas deputātu tikšanos ar Paralimpiskās komitejas pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

07.02.2008., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas deputātu tikšanos ar Bundestāga Starptautiskās parlamentu programmas stipendiātiem

 

5.februārī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Vācijas parlamentu pārstāvji tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Bundestāga Starptautiskās parlamentu programmas stipendiātiem.

Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone uzsvēra, ka šādas tikšanās būtu laba sadarbības forma arī nākotnē, lai uzklausītu stipendiātu pieredzi, jo deputāti šobrīd domā par līdzīgas programmas izveidi Latvijā. “Sākotnēji šī partnerība varētu tikt īstenota nacionālā līmenī, piemēram, ļaujot politoloģijas un jurisprudences studentiem iepazīt deputātu reālo ikdienas darbu. Tādējādi studentiem būtu iespēja klātienē iepazīties ar Saeimas darbu un lēmumpieņemšanas procesu, kā arī iegūt praktisko pieredzi, lai vēlāk veiksmīgāk veidotu profesionālo karjeru,” uzskata Karina Pētersone. Saeimas priekšsēdētāja biedre norāda, ka jau šobrīd tiek strādāts, lai ar laiku šī sadarbība varētu tikt īstenota arī starptautiskā līmenī.

Deputātu grupas sadarbībai ar Vācijas parlamentu priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, ka tā būtu iespēja studentiem salīdzināt Latvijas un ārvalstu deputātu praktisko darbu. Tāpat deputāti informēja, ka Latvija kā Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts jau šobrīd sniedz līdzīgu atbalstu tādām valstīm kā, piemēram, Moldova, Gruzija un Ukraina, uzņemot stažierus pieredzes apmaiņas iegūšanai mūsu valstī.

Savukārt Bundestāga praktikantu biedrības, kurā apvienojušies bijušie stažieri, pārstāves stāstīja par galvenajiem ieguvumiem, ko piedāvā iespēja strādāt citu valstu parlamentos – iespēja piedalīties plenārsēdēs un komisiju darbā, palīdzēt deputātiem viņu ikdienas darbu veikšanā, iegūt ne tikai akadēmiskas, bet arī praktiskas iemaņas. Klātesošie stipendiāti atzina, ka iespēja stažēties Bundestāgā ir veicinājusi arī veiksmīgāku viņu karjeras attīstību.

Deputāte Baiba Rivža norādīja, ka ir svarīgi izmantot ES piedāvātās iespējas, kas ir īpaši plašas izglītības un zinātnes jomā.

Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone uzsvēra, ka šis ir pirmais solis, domājot par pieredzes iegūšanas iespējām parlamentā, un Saeima ir atvērta priekšlikumiem un diskusijām par studentu iespējām stažēties Latvijas Saeimā.

Vācijas Bundestāgs piedāvā Starp­tautisko parlamentu stipendiju programmu IPS (Internationale Parlaments-Stipendium) kopš 1986.gada. Līdz 2006.gadam no Latvijas tajā piedalījušies 29 stipendiāti.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!