• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nacionālā radio un televīzijas padome: Par LTV nacionālo pasūtījumu 2008.gadam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.2008., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170447

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pasta pakalpojumu liberalizāciju

Vēl šajā numurā

06.02.2008., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nacionālā radio un televīzijas padome: Par LTV nacionālo pasūtījumu 2008.gadam

 

Nacionālā radio un televīzijas padome apstiprinājusi Latvijas Televīzijas (LTV) sagatavotās un iesniegtās nacionālā pasūtījuma prioritātes 2008.gadam.

Prioritātes Latvijas Televīzija izvirzījusi saskaņā ar savu misiju, proti, Latvijas Televīzijas ir nacionāla televīzija, kas kalpo visas sabiedrības interesēm, informējot, izglītojot un izklaidējot ikvienu Latvijas iedzīvotāju.

Latvijas Televīzijas 1.kanāls (LTV1) 2008.gada prioritātēs iekļāvis žurnālistikas, jo īpaši analītisko raidījumu attīstību. Jau no 18.februāra LTV1 ēterā būs skatāma jauna iknedēļas pārraide “Jauna nedēļa”. Tajā žurnālists Egils Zariņš un eksperti izvērtēs aktuālu notikumu attīstību Latvijā un pasaulē, īpašu uzmanību veltot nedēļai, kas vēl tikai gaidāma.

Īpašu un daudzpusīgu programmu Latvijas Televīzijas 1.kanāls šogad veltīs arī Latvijas valsts 90.gadskārtai. Sadarbībā ar Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīvu iecerēts raidījumu cikls par valsts vēstures faktu atspoguļojumu, kas tiks papildināts ar aktuālu komentāru. Īpašas tiešraides plānotas svētku mēnesī – novembrī. Rudenī LTV1 atskatīsies arī uz Latvijas Tautas frontes pastāvēšanas 20 gadu vēsturi.

Savukārt no 5. līdz 12.jūlijam Latvijas Televīzijas 1.kanāls skatītājiem piedāvās līdz šim visplašāko un daudzveidīgāko Dziesmu svētku atspoguļojumu Latvijas Televīzijas vēsturē. Skatītāji varēs noskatīties desmit nozīmīgākos svētku koncertus un sekot līdzi svētku aktualitātēm īpašos informatīvos raidījumos. Jau šobrīd LTV uzsākusi akciju “Mans Dziesmusvētku stāsts”.

Latvijas Televīzijas 1.kanāls turpina piedāvāt skatītājiem arī regulāru informāciju par jaunākajām aktualitātēm kultūrā (raidījums “100 g kultūras”), kā arī ierakstīt un pārraidīt izcilus kultūras dzīves notikumus: Spēlmaņu nakts, Lielā Mūzikas balva, izcilākās Latvijas teātru izrādes, tostarp arī Jaunā Rīgas teātra izrādes. Bet no marta līdz maijam LTV1 skatītāji varēs sekot līdzi jauno dziedātāju konkursam “Latvijas talants”.

Savukārt Latvijas Televīzijas 7.kanāla (LTV7) nacionālā pasūtījuma prioritātes 2008.gadā ir augsta ranga sporta spēļu tiešraides: Olimpiskās spēles, kas augustā risināsies Pekinā, pasaules un Eiropas čempionāti ar Latvijas sporta spēļu komandu piedalīšanos, atlases sacensības Eiropas čempionātam basketbolā, kurā piedalās arī Latvijas komandas, pasaules čempionāti bobslejā, kamaniņu sportā, daiļslidošanā, vieglatlētikā, biatlonā.

LTV7 iecerējis arī palielināt apjomu ziņām krievu valodā, pilnveidot savu ieguldījumu sabiedrības integrācijas jomā (raidījums “Rīts ar draugiem”) un pārraidēs jauniešiem, kā arī iepriecināt savus skatītājus ar populārzinātnisko filmu programmām (ceļojumu raidījumi, dokumentālās filmas par dabu un zinātni). Izglītojošos nolūkos kanāls plašai auditorijai plāno pārraidīt mākslas filmas un seriālus oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā.

 

LTV Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!