• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisijas pārstāvniecība: Par bezmaksas juridisko palīdzību iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.2008., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170445

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Parlaments: Par ASV kopējo pretraķešu sistēmu

Vēl šajā numurā

06.02.2008., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisijas pārstāvniecība: Par bezmaksas juridisko palīdzību iedzīvotājiem

 

Rīt, 7.februārī, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā sāk sniegt jaunu pakalpojumu – bezmaksas juridiskās konsultācijas iedzīvotājiem “Eurojus”.

“Eurojus” ir Eiropas Komisijas juridisko pakalpojumu tīkls Eiropas Savienības dalībvalstīs. Tas piedāvā bezmaksas juridisko palīdzību, pieaicinot kvalificētus juristus, kas fiziskajām personām sniedz ieteikumus un praktiskus padomus konkrētu problēmu risināšanā, ar kurām tās saskaras Eiropas Savienībā un tās iekšējā tirgū. Juristi konsultē, kā aizstāvēt savas tiesības. Juridiskajām personām šis pakalpojums nav pieejams.

“Eurojus” pakalpojumi tika iedibināti 1989.gadā, lai Eiropas Kopienas tiesību akti tiktu saprotamāk izskaidroti Eiropas pilsoņiem. Pirmo desmit gadu laikā vidēji gadā tika saņemti četri tūkstoši iedzīvotāju pieprasījumu. Lielāks vēriens šim tīklam tika piešķirts 1998.gadā, kad to finansēšanai tika iedalīti nopietni līdzekļi. Tagad tas pastāv lielākajā daļā dalībvalstu, un pakāpeniski tiek atklāts jaunajās dalībvalstīs. Eiropas Komisija “Eurojus” juridisko pakalpojumu tīklu finansē iniciatīvas “Iedzīvotāji priekšplānā” ietvaros.

Šonedēļ šāds pakalpojums tiek ieviests Latvijā.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Iveta Šulca:

 

“Kopš esam Eiropas Savienībā, Latvijas iedzīvotājiem jāzina un jāspēj ievērot milzīgu skaitu jaunu dažādu darbību nosacījumu. Bieži mēs nezinām arī to, kā Eiropas Savienība mūs sargā, nezinām savas tiesības citās ES valstīs. Tas viss rada nepieciešamību izprast ES tiesības. Es patiesi ceru uz jaunā bezmaksas pakalpojuma izdošanos un ceru, ka tas Latvijas iedzīvotājiem izrādīsies vajadzīgs.”

“Eirojus” konsultācijas paredzētas par jomām, kuras regulē ES tiesību akti, it īpaši civiltiesībās, ģimenes tiesībās, komerclietās, par sociālo nodrošinājumu personām, kuras pārvietojas ES teritorijā.

Konsultācijas tiks sniegtas klātienē, nepieciešamības gadījumā atbildi sniedzot rakstveidā. Pieņemšana šogad būs divreiz mēnesī – ceturtdienās – 2,5 stundas. Konsultācijas tiks sniegtas pēc iepriekšējas pieteikšanās pa tālruni – 67085410 vai e-pastu comm_rep_rix_esmaja@ec.europa.eu. “Eirojus” pakalpojumus sniegs EK pārstāvniecības Latvijā salīgtais SIA “Daces Grinbergas juridiskais birojs” Eiropas Savienības mājā Rīgā, Aspazijas bulvārī 28, 5.stāvā.

 

“Juridisko ekspertu sniegtā atbilde būs personiska, objektīva un ātra. Tajā eksperti izskaidros attiecīgos noteikumus, nepieciešamības gadījumā novirzīs personas uz to iestādi, kas var sniegt vislabāko palīdzību problēmas risinājumā,” apņemas Dace Grinberga.

“Daces Grinbergas juridiskais birojs” uzvarēja 2007.gada augustā izsludinātajā konkursā, un tā priekšrocības ir starptautiski atzītu un akreditētu augstāko mācību iestāžu maģistri, vairāk nekā piecu gadu pieredze starptautisko tiesību un Eiropas Kopienas tiesību piemērošanas jomā un biroja klienti arī līdz šim bija fiziskas personas. Biroja stiprā puse – cilvillietas (ģimenes tiesības) un komerclietu piemērošana praksē.

Pirmā konsultācija paredzēta 7.februārī no pulksten 9 līdz 11.30, uz to iedzīvotāji jau sākuši pieteikties. Nākamā konsultācija – 21.februārī.

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!