• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Gruzijas sadarbību parlamentu līmenī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2001., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17042

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīt Latvijā ierodas draudzīgās Somijas prezidente

Vēl šajā numurā

08.05.2001., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Gruzijas sadarbību parlamentu līmenī

Vakar, 7.maijā, Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Edvīns Inkēns tikās ar Gruzijas ārlietu ministra vietnieku Merabu Antadzi (Merab Antadze).

Tikšanās dalībnieki pārrunāja Latvijas un Gruzijas sadarbības iespējas parlamentu līmenī un integrācijas Eiropas struktūrās jautājumus.

Gruzijas ārlietu ministra vietnieks pateicās Latvijai par tās atbalstu Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā, kā arī pauda savas valsts apņēmību virzīties uz integrāciju Eiropas Savienībā (ES) un transatlantiskajās drošības struktūrās. M.Antadzi akcentēja Latvijas un Gruzijas sadarbības nozīmīgumu šajā kontekstā, īpaši parlamentu komisiju līmenī, lai apgūtu pieredzi likumdošanas harmonizācijā ar ES normām.

Gruzijas ārlietu ministra vietnieks raksturoja Gruzijas iekšpolitisko un ekonomisko situāciju, kā arī informēja par nodomu izdarīt izmaiņas konstitūcijā, lai ieviestu premjerministra institūciju, kas veicinātu straujāku ekonomisko un sociālo reformu īstenošanu valstī.

Viesis pastāstīja, ka Gruzijas attiecības ar Krieviju veidojas sarežģīti, jo austrumu kaimiņš negatīvi izturas pret Gruzijas centieniem veidot naftas tranzīta ceļus Kaspijas jūras reģionā. Nav arī līdz galam atrisināts jautājums par četru Krievijas militāro bāzu izvešanu no Gruzijas teritorijas.

E.Inkēns iepazīstināja ar Latvijas paveikto ceļā uz ES un apliecināja mūsu valsts atbalstu Gruzijai parlamenta līmenī, tai gatavojoties integrēties Eiropas struktūrās.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!