• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja oficiālo vizīti Igaunijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.01.2008., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170070

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par iniciatīvu cīņā pret globālo sasilšanu

Vēl šajā numurā

30.01.2008., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja oficiālo vizīti Igaunijā

 

Vakar, 29.janvārī, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Igaunijas Republikas prezidentu Tomasu Hendriku
Ilvesu
(attēlā zemāk).

DAUDZE.JPG (23550 bytes)Saeimas priekšsēdētājs informēja Igaunijas prezidentu par oficiālās vizītes gaitu un pauda pārliecību, ka pirmajās ārvalstu vizītēs mums ir svarīgi apmeklēt tuvākos kaimiņus – Baltijas valstis.

“Strādājot pie mūsu valstu interešu aizstāvības gan Eiropas Savienībā, gan plašākā mērogā, mēs varēsim būt spēcīgi tikai tad, ja mūsu centieni būs saskaņoti,” sarunā ar Igaunijas prezidentu uzsvēra G.Daudze.

T.H.Ilvess piekrita, ka pozitīvs abu valstu sadarbības piemērs ir Latvijas un Igaunijas atbalsts, stiprinot demokrātiju un attīstību Gruzijā, Moldovā un Ukrainā.

Puses sarunas laikā diskutēja arī par to, kā vairot valstu enerģētikas neatkarību, vienlaikus nodrošinot arvien pieaugošās prasības pēc papildu energojaudām.

Vakar Saeimas delegācija tikās arī ar Igaunijas–Latvijas parlamentu sadarbības grupas locekļiem un pārrunāja līdzšinējo sadarbību, kā arī vienojās par jautājumiem, kuriem abas puses vēlētos pievērst lielāku uzmanību nākotnē.

Šodien, 30.janvārī, G.Daudze dodas uz Tartu, lai tiktos ar pilsētas pašvaldības pārstāvjiem, kā arī apmeklētu Tartu universitāti un tiktos ar Medicīnas fakultātes pārstāvjiem. Savukārt pēcpusdienā priekšsēdētājs tiekas ar Valgas un Valkas pašvaldību pārstāvjiem.

Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavada Saeimas sekretārs Dzintars Rasnačs, Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Igaunijas parlamentu priekšsēdētāja Ina Druviete un Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja Ērika Zommere.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!