• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zinātne: Par attīstību lauksaimniecības un meža zinātnes nozarēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2008., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169966

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šonedēļ žurnālā "Jurista Vārds"

Vēl šajā numurā

29.01.2008., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zinātne: Par attīstību lauksaimniecības un meža zinātnes nozarēs

 

25.janvārī zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidents Juris Ekmanis un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas (LLMZA) prezidente Baiba Rivža parakstīja nodomu protokolu par Zemkopības ministrijas (ZM), LZA un LLMZA turpmāko sadarbību, kuras mērķis ir veidot lauksaimniecības un meža zinātnes ciešāku saikni ar citām LZA pārstāvētajām jomām.

Zemkopības ministrija, Latvijas Zinātņu akadēmija un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmija sadarbības protokolu parakstīja jau trešo reizi.

LZA prezidents J.Ekmanis, izsakot gandarījumu par turpmāko sadarbību, aicināja ZM atbalstīt jaunizveidoto priekšprojektu par biodegvielu un biogāzi, kura izstrāde sāksies šā gada otrajā pusē.

M.Roze izteica atbalstu un ieinteresētību par šo projektu. “Līdz šim kopīgā sadarbība ir bijusi ļoti veiksmīga un tādai tai jābūt arī turpmāk. Parakstot šo protokolu, mēs plānojam turpmāko nozares attīstību, jo Latvijai jābūt konkurētspējīgai valstij,” uzsvēra ministrs.

M.Roze, J.Ekmanis un B.Rivža arī vienojās par informācijas apmaiņas aktivizēšanu starp Zemkopības ministriju, Latvijas Zinātņu akadēmiju, Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmiju, Izglītības un zinātnes ministriju, nozaru zinātniskajām institūcijām un lauksaimnieku profesionālajām organizācijām.

Šogad Zemkopības ministrija, LZA un LLMZA sadarbosies augstāko izglītību, zinātni un praksi apvienojošu dokumentu izstrādē, pētījumu veikšanā lauksaimniecības, veterinārmedicīnas, lauku attīstības un meža zinātnēs, kā arī rīkos kopīgas konferences, izstādes un citus pasākumus zinātnes sasniegumu popularizēšanai. Lai veiksmīgāk sagatavotu jaunos zinātniekus, institūcijas kopīgi organizēs seminārus par doktorantūras studiju problēmām un izaicinājumiem. Doktorantūras studentiem būs iespēja ziņot par savu pētījumu rezultātiem LZA un LLMZA sēdēs.

Jau konkrētus uzdevumus visas trīs institūcijas veiks Eiropas Lauksaimniecības, pārtikas un dabaszinātņu apvienības V Ģenerālasamblejas semināra “Atjaunojamie enerģijas resursi, produkcija un tehnoloģijas” rīkošanā, kas norisināsies Latvijā no šā gada 28.maija līdz 31.maijam.

Tāpat šogad ZM, LZA un LLMZA veicinās starptautisko zinātnisko sadarbību, institūciju speciālistiem piedaloties Eiropas Komisijas (EK) rīkotajās pētījumu koordinācijas darba grupās un sanāksmēs, EK Lauksaimniecības zinātniskās pētniecības pastāvīgās komitejas aktivitātēs, kā arī forsaita speciālistu un praktiķu sadarbības tīklā un ar to saistīto pasākumu rīkošanā Latvijā. Pēdējos gados Eiropas Savienībā popularitāti guvušais tā dēvētais forsaita (foresight) process nozīmē sistēmiski domāt, apspriest un veidot nākotni, balstoties uz kolektīvi radītām zināšanām un priekšstatiem par dažādām attīstības iespējām vidējā un ilgtermiņa perspektīvā.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!