• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Meža nozare: Par gada balvas "Zelta čiekurs" svētkiem un ieguvējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2008., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169965

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Universitātes balvām par sasniegumiem zinātnē

Vēl šajā numurā

29.01.2008., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Meža nozare: Par gada balvas “Zelta čiekurs” svētkiem un ieguvējiem

 

25.janvārī Rīgas Kongresu namā svinīgā ceremonijā tika nosaukti un apbalvoti meža nozares gada balvas “Zelta čiekurs” laureāti četrās nominācijās.

“Zelta čiekuru” par mūža ieguldījumu zemkopības ministrs Mārtiņš Roze pasniedza Ovaldam Cinītim, Jānim Elmāram Rubenim, Jurim Matīsam, Andrejam Nikuļcevam un Aijai Fišerei. Viņi visi savu mūžu veltījuši meža nozarei un ir profesionāļi savā jomā, viņu devumu augsti vērtē meža nozares pārstāvji.

Meža nozares gada balvas “Zelta čiekurs” par inovatīvu uzņēmējdarbību laureātus SIA “Bolderāja Serviss”, SIA “Troja”, SIA “Rairu” un SIA “Nelss” sveica Ministru prezidents Ivars Godmanis. Balvu “Zelta čiekurs” saņēma SIA “Nelss”.

Balvas par ieguldījumu sabiedrības izglītošanā laureāti – Jānis Aļļis, Jānis Ence, Inese Iesmiņa. Balvu “Zelta čiekurs” Inesei Iesmiņai pasniedza izglītības uz zinātnes ministre Tatjana Koķe.

Apbalvojuma par ilgtspējīgu saimniekošanu laureāti ir Agris Āboliņš, Juris Jefimovs, Jānis Vazdiķis. Balvu “Zelta čiekurs” Agrim Āboliņam pasniedza vides ministrs Raimonds Vējonis.

Meža nozares gada balva “Zelta čiekurs” ir augstākā atzinība par sasniegumiem meža nozarē. Balvas mērķis ir veicināt meža nozares attīstību un sabiedrisko nozīmīgumu.

Gada balvas pretendentu vērtēšanu organizē Zemkopības ministrija, un tā notiek divās kārtās. Pirmajā kārtā kandidātus vērtē eksperti un otrajā – zemkopības ministra Mārtiņa Rozes vadītā Meža dienu komiteja, kas nosaka laureātus un gada balvas “Zelta čiekurs” ieguvējus. Nominācijā “Par mūža ieguldījumu” nosaka piecus gada balvas ieguvējus, pārējās nominācijās – katrā trīs laureātus, no kuriem viens ir gada balvas ieguvējs.

Meža nozare ir viena no ekonomiski aktīvākajām nozarēm Latvijā. Nozares ietvaros tiek organizētas diskusijas par ilgtermiņa attīstību, ieviestas jaunas tehnoloģijas, kā arī vērojami akadēmiski sasniegumi.

Finanšu ministrijas valsts sekretāre Irēna Krūmane gada balvas meža nozarē “Zelta čiekurs” svinīgajā ceremonijā finanšu ministra Ata Slaktera vārdā pasniedza Finanšu ministrijas īpašo balvu par ieguldījumu tautsaimniecības stabilizācijā 2007.gadā uzņēmumam SIA “Bolderāja Ltd.”.

“Mežsaimniecība un kokapstrāde tradicionāli ir Latvijā ļoti spēcīgas ekonomikas nozares, kas ilgus gadus ir balstījušas mūsu eksporta – importa bilanci, nodrošinot tieši eksporta daļas noturību un pieaugumu. Taču nereti tās ir arī saņēmušas pārmetumus par to, ka nepietiekami tiek izmantotas koksnes pārstrādes iespējas un iespējas ražot produkciju ar augstu pievienoto vērtību.

Tādēļ laikā, kad mēs visi daudz domājam par Latvijas ekonomikas izaugsmes saglabāšanu, ražošanas attīstību un eksporta pieaugumu, Finanšu ministrija pasniedz savu balvu par ieguldījumu tautsaimniecības stabilizācijā tādam uzņēmumam, kas ir orientēts uz produkcijas ar augstu pievienoto vērtību radīšanu un eksporta pastāvīgu palielināšanu,” tā, pasniedzot balvu, norādīja Finanšu ministrijas valsts sekretāre I.Krūmane.

Viņa savā un finanšu ministra A.Slaktera vārdā pateicās uzņēmuma vadībai un visiem darbiniekiem par lielo ieguldījumu Latvijas ekonomikas izaugsmē, par spēju domāt ilgtermiņa un attīstības kategorijās.

Tāpat I.Krūmane novēlēja, lai arī turpmāk uzņēmums spētu gan izvirzīt, gan arī sasniegt arvien jaunus un jaunus ambiciozus mērķus uzņēmuma izaugsmē.

Meža nozares gada balva “Zelta čiekurs” tiek pasniegta jau ceturto gadu. Meža nozares gada balvas pasniegšanas ceremoniju iedibināja un organizē Zemkopības ministrija sadarbībā ar nozares valsts un sabiedriskajām organizācijām.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa; Finanšu ministrijas  Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!