• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Maltas ārlietu ministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.1999., Nr. 343/344 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16994

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par parlamentārās izmeklēšanas komisiju

Vēl šajā numurā

19.10.1999., Nr. 343/344

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Maltas ārlietu ministrs

Piektdien, 15.oktobrī, Saeimas Eiropas lietu komisijas pārstāvji tikās ar Maltas ārlietu ministru Jozefu Borgu.

Tikšanās dalībnieki sprieda par Eiropas Savienības (ES) paplašināšanas jautājumiem, kā arī par Maltas un Latvijas uzdevumiem pēc Eiropas Komisijas (EK) progresa ziņojuma publicēšanas. Gan Latvija, gan Malta saņēmusi augstu EK novērtējumu par to veiktajām reformām likumdošanā un tirgus ekonomikā. Abas puses pauda gandarījumu, ka progresa ziņojumā norādītās jomas, kurās nepieciešami uzlabojumi, abām valstīm ir labi zināmas un jau ieplānoti nākotnē veicamie darbi. Maltas ārlietu ministrs optimistiski novērtēja Latvijas un Maltas izredzes uzsākt iestāšanās sarunas jau nākamā gada pirmajā pusē. J.Borgs īpaši uzsvēra EK pausto viedokli, ka katras kandidātvalsts sarunu progress būs atkarīgs no tās sasniegumiem. Viesis aicināja Latviju sadarboties ar Maltu tās ceļā uz ES, lai kopīgi virzītos uz priekšu straujāk, tādējādi tuvinot uzņemšanas brīdi.

Eiropas lietu komisijas pārstāve Inese Birzniece informēja par komisijas paveikto, gatavojoties sarunām par iestāšanos ES, un par sadarbību ar Ziemeļvalstīm ES paplašināšanās jautājumos. Abas puses bija vienisprātis, ka dažādu Eiropas reģionu mazo valstu konsultācijas ES virzienā ir ļoti nozīmīgas.

Sarunas gaitā spriests arī par nepieciešamību skaidri un saprotami informēt sabiedrību par ES jautājumiem, lai cilvēkiem būtu priekšstats par tām priekšrocībām un pienākumiem, kas jāuzņemas ES dalībvalstij.

Abas puses pārrunāja, kā dalība ES varētu ietekmēt mazo valstu nacionālās ekonomiskās intereses un kas būtu darāms, lai tās aizsargātu. Gan Latvijai, gan Maltai ir tādas ekonomikas nozares, kur būtu nepieciešams panākt kompromisu ar Eiropas Savienību.

Maltas ārlietu ministrs iestājas par mazo valstu sadarbību ne tikai Eiropas Savienības ietvaros, bet arī veidojot saites starp Baltijas valstīm un Vidusjūras reģiona valstīm gan Eiropas, gan Ziemeļāfrikas daļā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!