• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - tiekoties ar Krievijas vēstnieku Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.1999., Nr. 343/344 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16993

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Viedoklis par pasākumiem valdības darba uzlabošanai

Vēl šajā numurā

19.10.1999., Nr. 343/344

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— tiekoties ar Krievijas vēstnieku Latvijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga piektdien, 15. oktobrī, tikās ar Krievijas Federācijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Udaļcovu.

Šī bija vēstnieka iepazīšanās vizīte pie Valsts prezidentes. A.Udaļcovs apsveica prezidenti sakarā ar ievēlēšanu amatā un novēlēja labas sekmes pienākumu pildīšanā.

Runājot par abu valstu attiecībām, V.Vīķe–Freiberga izteica cerību par tālāku konstruktīva dialoga veidošanu starp Latviju un Krieviju. Valsts prezidente atzīmēja, ka šis mēnesis, kad tiek pabeigta Skrundas lokatora demontāža, ir simbolisks turpmāko attiecību veidošanā. Pēc Valsts prezidentes sacītā, Skrundas lokatora jautājuma risinājums ir labs piemērs konstruktīvai starpvalstu sadarbībai, pierādot, ka valstis kopīgi spēj risināt smagus vēsturiskā mantojuma jautājumus.

Valsts prezidente uzsvēra, ka abas kaimiņvalstis — Latvija un Krievija —, kas ir uzticīgas demokrātijas principiem un aktīvi iekļaujas pasaules sadarbībā, varētu ieiet jaunajā gadu tūkstotī ar kvalitatīvi jaunu izpratni par divpusējām attiecībām.

V.Vīķe–Freiberga un A.Udaļcovs pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas darbību. Valsts prezidente šajā sakarā uzsvēra, ka vēl ir daudz neatrisinātu jautājumu, un izteica cerību, ka komisija aktīvi atsāks darbu gan vadītāju, gan darba grupu līmenī.

Sarunā tika apspriesta situācija Čečenijā. Valsts prezidente pauda uzskatu, ka Latvija kā valsts ciena Krievijas teritoriālo integritāti un nosoda terorismu, bet Latviju nevar nesatraukt civiliedzīvotāju upuri un ciešanas Čečenijā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!