• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ukrainas iestāšanos Pasaules tirdzniecības organizācijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2008., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169914

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija: Par kravas automašīnu pierobežas bezmaksas stāvlaukumiem

Vēl šajā numurā

29.01.2008., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ukrainas iestāšanos Pasaules tirdzniecības organizācijā

 

Latvija ir gandarīta par Ukrainas iestāšanās Pasaules tirdzniecības organizācijā (PTO) sarunu pabeigšanu, jo tas dod apstiprinājumu, ka Ukrainas realizētā ekonomiskā politika tiek balstīta uz starptautiskās tirdzniecības pamatprincipiem un dod lielāku stabilitāti un paredzamību savstarpējo tirdzniecisko attiecību paplašināšanā.

Ukrainas iestāšanās PTO ir bijis priekšnosacījums sarunu sākšanai starp ES un Ukrainu par brīvās tirdzniecības līguma noslēgšanu.

25.janvārī Ženēvā notika pēdējā Ukrainas iestāšanās PTO darba grupas sanāksme, kurā tika apstiprināts Ukrainas iestāšanās darba grupas ziņojuma projekts ar tirgus pieejamības saistību grafikiem, kā arī Vispārējās padomes lēmuma projekts par Ukrainas pievienošanos PTO un Ukrainas pievienošanās PTO protokola projekts. Līdz ar to Ukraina faktiski ir pabeigusi iestāšanās PTO procesu un pēc PTO Vispārējās padomes lēmuma šā gada 5.februārī tiks sākta nepieciešamā dokumentu ratifikācijas procedūra Ukrainas parlamentā. Pēc tās pabeigšanas Ukraina kļūs par pilntiesīgu PTO dalībvalsti. Līdz ar to būs noslēdzies nepilnus 15 gadus ilgušais Ukrainas iestāšanās process PTO, kas ļāvis veikt Ukrainai nepieciešamās reformas ārējās tirdzniecības politikas sakārtošanā un tautsaimniecības sektoru reformēšanā atbilstoši šīsdienas pasaules tirdzniecības pamatstandartiem.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!