• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar ASV vēstnieci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2008., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169891

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Krievijas vēstnieku

Vēl šajā numurā

29.01.2008., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar ASV vēstnieci

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 25.janvārī tikās ar Amerikas Savienoto Valstu (ASV) ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Ketrīnu Todu Beiliju. Šī bija K.T.Beilijas atvadu vizīte Saeimā, beidzot pildīt ASV vēstnieces pienākumus Latvijā.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētājs atzinīgi novērtēja vēstnieces lielo ieguldījumu un neatlaidīgo darbu, veicinot abu valstu aktīvo sadarbību. G.Daudze pateicās par ASV atbalstu NATO samita organizēšanā Latvijā, kas ļāva mūsu valstī pulcināt daudzu pasaules valstu līderus. 

“Amerikas Savienotās Valstis ir bijis un arī nākotnē būs nozīmīgs Latvijas stratēģiskais sadarbības partneris. Mēs ļoti augstu vērtējam Amerikas pieredzi, ņemot vērā, ka tā ir viena no senākajām un stabilākajām demokrātijām pasaulē, tādēļ es varu apliecināt, ka no Saeimas puses šo aktīvo politisko dialogu turpināsim arī nākotnē,” norādīja G.Daudze.

Savukārt K.T.Beilija atzina, ka arī ASV ir svarīga Latvijas pieredze brīvības atgūšanā un demokrātijas stiprināšanā, tādēļ ir būtiski stiprināt abu valstu parlamentāro sadarbību. ASV vēstniece uzaicināja Saeimas priekšsēdētāju kā Latvijas Republikas Saeimas delegācijas vadītāju apmeklēt ASV.

Puses pārrunāja arī jautājumus, kas saistīti ar bezvīzu programmas ieviešanu.

Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētājs K.T.Beilijai pasniedza piemiņas medaļu ar Saeimas attēlu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!