• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs : - apciemojot Liepāju un Liepājas rajonu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.1999., Nr. 343/344 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16983

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētājs: - apciemojot Liepāju un Liepājas rajonu (turpinājums)

Vēl šajā numurā

19.10.1999., Nr. 343/344

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs :

— apciemojot Liepāju un Liepājas rajonu

S10.JPG (17808 BYTES) Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks un Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume Liepājā 1999.gada 15.oktobrī

Piektdien, 15.oktobrī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume apmeklēja Liepāju un Liepājas rajonu, kur tikās ar rajona pašvaldību vadītājiem.

Tikšanās laikā raisījās diskusijas par administratīvi teritoriālo reformu, pensiju reformas nepieciešamību un izglītības jautājumiem. Sarunās piedalījas Saeimas priekšsēdētājs J.Straume, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārais sekretārs Normunds Pēterkops un īpašo uzdevumu valsts ministra valsts pārvaldes un pašvaldību reformas lietās padomnieks Jānis Kalviņš.

Tiekoties ar Liepājas pilsētas un rajona pagastu vadītājiem, J.Straume atzina, ka 2000.gada valsts budžets, teritoriālā un pensiju reforma pašreiz ir vissvarīgākie jautājumi.

Pēc pašvaldību vadītāju domām, valdībai jāsekmē kopēja Kurzemes reģiona veidošana, kas ļautu veiksmīgāk pretendēt uz Eiropas Savienības institūciju finansējumiem. J.Kalviņš informēja, ka nākamgad par ES PHARE programmas līdzekļiem notiks Liepājas rajona izpēte, kas pēc reformu ieviešanas palīdzēs veidot ekonomiski spēcīgas un attīstīties spējīgas pašvaldības.

Kazdangā Saeimas priekšsēdētājs iepazinās ar divu vietējo piena pārstrādes uzņēmumu — "Lukas Lutz" un "Elpa" — ražojumiem.

Liepājā J.Straume tikās ar speciālās ekonomiskās zonas pārstāvjiem, viesojās 8.vidusskolas filiālē "Bāciņa" un Liepājas Pedagoģijas akadēmijā, kur pārrunāja izglītības problēmas. Tikšanās reizē Liepājas pilsētas domē tika spriests par nākamā gada budžeta jautājumiem.

Valērijs Liepa,  Saeimas preses dienesta vadītājs

Foto: Uldis Pāže

Vēl par vizīti — 2.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!