• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Cilvēktiesību tiesa: Par Latvijas tiesneses pārvēlēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2008., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169811

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiesībsarga birojs: Par juristu konsultācijām reģionos

Vēl šajā numurā

25.01.2008., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Cilvēktiesību tiesa: Par Latvijas tiesneses pārvēlēšanu

 

22.janvārī Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas plenārsesijas laikā par tiesnesi no Latvijas Eiropas Cilvēktiesību tiesā uz sešiem gadiem tika pārvēlēta Ineta Ziemele.

I.Ziemele kā tiesnese no Latvijas Eiropas Cilvēktiesību tiesā strādā kopš 2005.gada 27.aprīļa. Tā kā šajā amatā viņa nomainīja iepriekšējo tiesnesi Egilu Levitu, kas savu amatu atstāja pirms termiņa beigām, jaunās tiesneses pilnvaru laiks bija līdz šā termiņa beigām – 2007.gada oktobrim.

Saskaņā ar Eiropas cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 23.pantu tiesnešus ievēlē uz sešiem gadiem.

Eiropas Cilvēktiesību tiesa ir Eiropas Padomes institūcija, kurā tiesneši tiek ievēlēti no visām 47 dalībvalstīm. Pērn Eiropas Cilvēktiesību tiesa pasludinājusi 1503 spriedumus, no tiem 12 spriedumus pret Latviju. Salīdzinājumam: pret Lietuvu pasludināti pieci spriedumi, pret Igauniju – trīs spriedumi. No 12 pasludinātajiem spriedumiem pret Latviju astoņos spriedumos tiesa ir konstatējusi vismaz vienu konvencijas pārkāpumu, divos spriedumos konvencijas pārkāpumi nav konstatēti un divos gadījumos tiesa ar spriedumu lietas ir svītrojusi no izskatāmo lietu saraksta saistībā ar to, ka situācija, par kuru sūdzējās iesniedzēji, ir tikusi atrisināta. Savukārt astoņās lietās, kurās tiesa ir konstatējusi pārkāpumus, visvairāk ir bijuši konvencijas 5.panta pārkāpumi attiecībā uz pirmstiesas apcietinājuma ilgumu.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!