• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un NATO dalībvalstu konsultācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.1999., Nr. 343/344 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16980

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts budžetu 2000.gadam

Vēl šajā numurā

19.10.1999., Nr. 343/344

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un NATO dalībvalstu konsultācijām

13., 14. un 15. oktobrī Latvijas Ārlietu un Aizsardzības ministrijas drošības politikas ekspertu grupa viesojās Londonā, Bonnā un Parīzē, lai informētu Lielbritānijas, Vācijas un Francijas amatpersonas par Latvijas izstrādāto 2000. gada rīcības plānu dalībai NATO (MAP).

Visās trijās NATO valstīs tika sarīkoti īpaši brīfingi ārlietu un aizsardzības resoru amatpersonām par Latvijas pieeju Rīcības plāna izstrādei, plāna saturu un iecerēto realizāciju. Brīfingus atzinīgi novērtēja NATO valstis. Visās trijās valstīs bija liela interese par Latvijas rīcības plānu. Latvijas, tāpat kā pārējo Baltijas valstu, rīcības plāni tika vērtēti kā labi sagatavoti, pārskatāmi un reālistiski. Rīcības plāna īstenošanas gaita parādīs kandidātvalstu brieduma un sagatavotības pakāpi.

NATO valstu pārstāvji pauda gatavību rīcības plāna īstenošanas procesā pastāvīgi konsultēt Latviju un sniegt konkrētus padomus un ieteikumus par plānā ietverto pasākumu veikšanu.

Latvija ir pirmā no NATO kandidātvalstīm, kas šādās divpusējās konsultācijās apspriedusi rīcības plānu ar NATO dalībvalstīm. Divpusējas konsultācijas ir nozīmīgas, jo rīcības plāna īstenošana ļaus pilnveidot arī Latvijas divpusējās sadarbības programmas ar NATO dalībvalstīm.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!