• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 22. janvāra noteikumi Nr. 32 "Prostitūcijas ierobežošanas noteikumi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2008., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169772

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.33

Grozījums Ministru kabineta 2007.gada 2.janvāra noteikumos Nr.20 "Noteikumi par kārtību, kādā profesionālā dienesta karavīriem izmaksā kompensāciju dzīvojamās telpas īres izdevumu un komunālo maksājumu segšanai, un kompensācijas apmēru"

Vēl šajā numurā

25.01.2008., Nr. 14

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 32

Pieņemts: 22.01.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.32

Rīgā 2008.gada 22.janvārī (prot. Nr.5 4.§)

Prostitūcijas ierobežošanas noteikumi

Izdoti saskaņā ar Krimināllikuma pārejas noteikumu 3.punkta 2.apakšpunktu

 

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā ierobežojama prostitūcija (seksuālo pakalpojumu sniegšana par maksu).

2. Ar prostitūciju aizliegts nodarboties nepilngadīgai personai un personai, kurai nav veselības kartes. Veselības karti (pielikums) personai, kas nodarbojas ar prostitūciju (turpmāk – persona), pēc pirmreizējās veselības pārbaudes izsniedz dermatovenerologs. Veselības karti, kas noformēta grāmatiņas veidā (izmērs 10 cm x 10 cm), ārstniecības iestādēm un ārstniecības personām izsniedz Veselības statistikas un medicīnas tehnoloģiju valsts aģentūra.

3. Personai atļauts piedāvāt vai sniegt seksuālos pakalpojumus par maksu tikai dzīvojamā telpā, kas ir tās īpašums vai par kuru tā ir noslēgusi īres līgumu.

4. Personai aizliegts piedāvāt vai sniegt seksuālos pakalpojumus par maksu, kā arī saņemt šos pakalpojumus šo noteikumu 3.punktā minētajā dzīvojamā telpā:

4.1. ja tā atrodas tuvāk par 100 metriem no izglītības iestādes vai baznīcas;

4.2. ja tajā atrodas nepilngadīgais;

4.3. ja pret to iebilst citas personas, kuras dzīvo šajā telpā vai mājā, kurā tā atrodas.

5. Ja Valsts policija vai pašvaldības policija saņem iesniegumu saskaņā ar šo noteikumu 4.3.apakšpunktu un atzīst to par pamatotu, tā informē personu par aizliegumu nodarboties ar prostitūciju.

6. Personām aizliegts apvienoties grupās, lai piedāvātu un sniegtu seksuālos pakalpojumus par maksu, kā arī pieņemtu pasūtījumus seksuālo pakalpojumu sniegšanai par maksu.

7. Izklaides un atpūtas iestāžu vadītāji nodrošina, lai šajās iestādēs netiktu piedāvāti, sniegti un saņemti seksuālie pakalpojumi par maksu.

8. Persona reizi mēnesī pārbauda veselību pie dermatovenerologa. Dermatovenerologs atzinumu par personas veselības stāvokli ieraksta veselības kartē.

9. Personai aizliegts nodarboties ar prostitūciju ārstēšanās un medicīniskās vai seroloģiskās novērošanas laikā līdz dermatovenerologa atzinuma saņemšanai par klīnisku izveseļošanos, ja personai diagnosticēta viena no šādām slimībām:

9.1. anoģenitālā herpes vīrusu infekcija;

9.2. dermatofitozes (mikrosporija, trihofitija);

9.3. kaunuma utainība;

9.4. gonokoku infekcija;

9.5. hlamīdiju ierosinātas seksuāli trans­misīvas slimības;

9.6. kašķis;

9.7. lepra;

9.8. sifiliss.

10. Personām, kuru asinīs atklātas antivielas pret HIV vai noteikta AIDS diagnoze, turpmāk aizliegts nodarboties ar prostitūciju.

11. Seksuālos pakalpojumus aizliegts piedāvāt un reklamēt internetā, presē un citos plašsaziņas līdzekļos (izņemot erotiska rakstura izdevumus), kā arī izmantojot citu personu starpniecību.

12. Ir aizliegta jebkura trešās personas darbība, kas veicina prostitūciju.

13. Persona pēc klienta pieprasījuma uzrāda veselības karti.

14. Šo noteikumu izpildi atbilstoši kompetencei kontrolē Valsts policija un pašvaldības policija. Veselības pārbaužu profesionālo kvalitāti ārstniecības iestādēs kontrolē Veselības inspekcija.

15. Par šo noteikumu neievērošanu personas saucamas pie atbildības administratīvo vai kriminālo atbildību reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

16. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2001.gada 22.maija noteikumus Nr.210 "Prostitūcijas ierobežošanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 80.nr.; 2003, 167.nr.; 2007, 28.nr.).

Ministru prezidents I.Godmanis

Iekšlietu ministrs M.Segliņš

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2008.gada 26.janvāri.


 

Pielikums

Ministru kabineta

2008.gada 22.janvāra noteikumiem Nr.32

Veselības karte

01.JPG (31580 bytes)

Iekšlietu ministrs M.Segliņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!