• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarēšanas likumprojektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2008., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169768

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iesniegto Invaliditātes likumprojektu

Vēl šajā numurā

25.01.2008., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarēšanas likumprojektu

 

23.janvārī Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarēšanas likums” (Nr.330/Lp9), kura mērķis ir iegūt informāciju par fizisko personu mantisko stāvokli, kā arī nodrošināt visu fizisko personu mantiskā stāvokļa, ienākumu un izdevumu atbilstības un attiecīgi nodokļu samaksas un ienākumu legalitātes kontroles iespējas.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Kārlis Leiškalns, apkopojot komisijas darbu likumprojekta sagatavošanas gaitā, teica, ka viņa vadītā komisija ir strādājusi, lai likumprojekts atbilstu tā mērķim un neparedzētu represīvas funkcijas, jo tās nosaka citi likumi.

Likumprojekts paredz, ka Latvijas Republikas pilsoņiem, nepilsoņiem un personām, kurām izsniegta pastāvīgās uzturēšanās atļauja vai pastāvīgās uzturēšanās apliecība Latvijā, mantiskā stāvokļa deklarēšana būs jāveic tikai vienu reizi. Deklarācijas neiesniegšana ir arī deklarēšanās, jo ar to tiek paziņots, ka cilvēkam nepieder nekas deklarējams, paskaidroja komisijas priekšsēdētājs.

Lai fiziskās personas skaidras naudas uzkrājumi, kuru kopējā summa pārsniedz 100 minimālās mēnešalgas nacionālajā valūtā vai to ekvivalentu ārvalstu valūtā, tiktu atzīti par esošiem, likumprojekts nosaka, ka tie līdz tā kalendāra gada 31.decembrim, par kuru tiek iesniegta deklarācija, ir jāieskaita savā kontā reģistrētā kredītiestādē, krājaizdevu sabiedrībā vai pasta norēķinu sistēmā.

Komisija nolēma neatbalstīt likumprojekta normu, kas paredzēja deklarēt personas darījumus, kuru kopējā summa pārsniedz 100 minimālās mēnešalgas nacionālajā valūtā vai to ekvivalentu ārvalstu valūtā, jo likumprojekta uzdevums ir noskaidrot cilvēku uzkrājumus, nevis izdevumus.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!