• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides ministrs: Par līgumu ar Eiropas laika prognožu centru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.2008., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169716

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

24.01.2008., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides ministrs: Par līgumu ar Eiropas laika prognožu centru

 

18.janvārī Redingā (Apvienotā Karaliste) vides ministrs Raimonds Vējonis, piedaloties Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras (LVĢMA) direktoram Andrim Leitasam, parakstīja Latvijas Republikas valdības un Eiropas vidēja termiņa laika prognožu centra sadarbības līgumu. Līgums stāsies spēkā, kad to ratificēs Saeima.

Eiropas vidēja termiņa laika prognožu centra (European Centre For Medium-Range Weather Forecasts, ECMWF) darbībā ir iesaistītas 30 valstis. Centra galvenais uzdevums ir dalībvalstu potenciālo iespēju uzlabošana vidēja termiņa (5 līdz 15 dienām) un sezonālu laika prognožu sastādīšanā un dalībvalstu apgāde ar nepieciešamo informāciju.

Šobrīd, izmantojot augsto tehnoloģiju, tai skaitā superdatoru kompleksa iespējas un ātrgaitas telekomunikāciju līnijas, visu dalībvalstu meteoroloģiskie dienesti saņem pasaulē vispilnīgāko vidējā termiņa globālās atmosfēras laika prognožu modeli.

Vides ministrs R.Vējonis norāda: “Man ir liels prieks parakstīt sadarbības līgumu ar Eiropas vidēja termiņa laika prognožu centru, pasaules līderi laika prognožu sastādīšanā. Centra sagatavotā informācija palīdzēs Latvijas institūcijām, kas cenšas piedāvāt sabiedrībai augstākās kvalitātes pakalpojumus. Esmu pārliecināts, ka LVĢMA ļoti iegūs no šīs ciešās sadarbības.”

A.Leitass skaidro: “Šis sadarbības līgums ir ļoti nozīmīgs Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrai. Mēs esam pārliecināti, ka ciešāka sadarbība ar EMCWF dos iespēju laikus brīdināt par ekstrēmiem laika apstākļiem, piemēram, vētrām, kas tika pieredzētas 2007.gada janvārī. Kā sadarbības valsts mēs varēsim nodot informāciju gan sabiedrībai, gan atbildīgajām institūcijām, lai tās varētu sagatavoties un darboties efektīvāk ekstrēmu laika apstākļu gadījumos. Mēs izmantosim zināšanu un pieredzes apmaiņas iespēju ar EMCWF kolēģiem un izmantosim EMCWF produktus, lai uzlabotu laika apstākļu prognozes un paplašinātu to vērienu. Mēs augsti novērtējam šo līgumu un ieguvumus, ko tas nesīs Latvijas sabiedrībai.”

EMCWF vadītājs Dominiks Merbutijs uzsver: “EMCWF ir pasaules līdera reputācija laika prognožu sastādīšanas nozarē. Valdības arvien vairāk apzinās vajadzību uzlabot laika prognožu kvalitāti un precizitāti, lai saņemtu savlaicīgu brīdinājumu vētru, karstuma vai plūdu gadījumā. Es ar nepacietību gaidu sadarbību ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūru un esmu priecīgs aģentūrai piedāvāt pieeju visiem mūsu produktiem, īpaši vidēja termiņa un sezonālu laika prognožu sastādīšanu.”

 

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!